یک‌شنبه 30 دی 1403

اینفوگرافیک // پرتاب کپسول زیستی ایران در راستای تحقق نقشه راه اعزام انسان به فضا است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اینفوگرافیک // پرتاب کپسول زیستی ایران در راستای تحقق نقشه راه اعزام انسان به فضا است

کپسول زیستی "کاووس" محموله فناورانه مهمی در راستای تحقق نقشه راه اعزام انسان به فضا است که با موفقیت به ارتفاع 130 کیلومتری سطح زمین پرتاب و بازیابی شد.

- اخبار ویژه نامه‌ها -

به گزارش خبرنگار فضا و نجوم خبرگزاری تسنیم، جدیدترین کپسول زیستی ایران با یک پرتابگر بومی به فضا پرتاب شد. با پرتاب موفق این کپسول 500 کیلوگرمی که با سفارش سازمان فضایی ایران و با دانش بومی توسط متخصصان و دانشمندان پژوهشگاه هوا و فضای وزارت علوم ساخته شده است توسعه فناوری‌های کلیدی اعزام انسان به فضا شامل فناوری‌های پرتاب، بازیابی و فرود آرام کپسول و سپر حرارتی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت.

این کپسول زیستی، محموله فناورانه مهمی در راستای تحقق نقشه راه اعزام انسان به فضا است که با موفقیت به ارتفاع 130 کیلومتری سطح زمین پرتاب و بازیابی شد.

.

پرتاب‌های کپسول زیستی در ایران از سال 1385 با پرتاب کاوشگرهای 1 تا 6 کلید خورد و تا به امروز محموله‌های زیستی مختلفی شامل انواع موجودات زنده بوسیله آن به فضا فرستاده شده است.

10 سامانه اصلی "کپسول زیستی ایران" کدام است؟/ کپسول زیستی ایران حامل کیت‌های زنده زیستی و سلولی

در سال 1391 یک میمون با پرتابگر پیشگام توانست تا ارتفاع 120 کیلومتری سطح زمین رفته و به سلامت به زمین بازگردد. با وجود وقفه 10 ساله در پیشبرد برنامه‌های ارسال کپسول زیستی به فضا با ارسال این محموله گام مهمی برداشته شده است.

با پرتاب این کپسول زیستی گام نخست ایران به حوزه علوم و اکتشافات فضایی و حتی گردشگری فضایی برداشته شد