جمعه 9 آذر 1403

این کرم "معجزه" نیست؛ گول نخورید!/ ماجرای یک محصول آرایشی که برند و مجوز تولید ندارد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
این کرم "معجزه" نیست؛ گول نخورید!/ ماجرای یک محصول آرایشی که برند و مجوز تولید ندارد

ساده انگاری است اگر باور کنیم با استفاده از یک کرم "معجزه" به دست می‌آید!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرصادنیوز، سلامتی و زیبایی ذاتی انسان ها هرگز ارزش ریسک کردن ندارد.

مدتی است که از طریق سایت دیوار شاهد تبلیغ کرمهایی با ادعای "معجزه" هستیم. هر چند قبل از این نیز شاهد تبلیغ این کرم های مشابه در سایر رسانه ها بودیم. عرصه تبلیغ این گونه محصولات، موجب افزایش چشمگیری در میزان مصرف آنها شده است.

ساده انگاری است اگر باور کنیم با استفاده از یک کرم "معجزه" بدست می آید!

کالاهای قاچاق و همچنین برخی محصولاتی که به صورت زیرزمینی در کشور تولید می‌شوند بسیار خطرناک هستند، به خصوص محصولات آرایشی که به دلیل ارتباط مستقیم با پوست بسیار آسیب‌رسان و خطرناک هستند.

هیچ پماد یا کرمی تاکنون عرضه نشده است که بتواند طیف وسیعی از مشکلات پوستی را حل کند هر کدام از کرمهای و محصولات پوستی بر اساس نوع خود در موارد محدودی کاربرد دارند.

تولید لوازم آرایشی نیازمند مواد اولیه و شرایط نگهداری و آزمایشگاهی مناسب است اما متاسفانه عده ای سودجو بدون توجه به سلامتی هم نوعان خود به صورت قاچاق با موادغیرمجاز و با تبلیغات دروغین اقدام به تولید مواد آرایشی بهداشتی می کنند.

مواد آرایشی بهداشتی باید برچسب اصالت داشته باشد / "کرم معجزه" پروانه و مجوز تولید ندارد

علی عزیزی راد در گفتگو با مرصاد اظهار داشت: تبلیغات و فروش بعضی از مواد آرایشی بهداشتی در عطاری ها و سایت "دیوار" غیر قانونی است.

بازرس ویژه معاونت سازمان غذا و داروی کرمانشاه افزود: یکی از این مواد آرایشی بهداشتی که راجع به آن تبلیغ می شود "کرم معجزه" است که پروانه و مجوز تولید ندارد.

وی خاطر نشان کرد: پیرو شکایات مردمی چندی پیش با مجوز دادستانی در شهرک پردیس کرمانشاه یک کارگاه تولید مواد آرایشی پلمپ و همه اقلام جمع آوری شد.

عزیزی راد با اشاره به اینکه باید نظارت بیشتری در تبلیغات کالاها صورت گیرد، گفت: طی نامه ای به پلیس فتا اعلام کردیم که برای تبلیغات باید از کانال قانونی عبور شود و اجازه تبلیغ هر کالای سلامت محوری از جمله" کرم معجزه" صادر نشود.

وی افزود: در آزمایشگاه کنترل کیفی مواد تشکیل دهنده این نوع کرم توسط سازمان غذا و دارو تایید نشد و تقلبی و جعلی است.

عزیزی راد تصریح کرد: با همکاری بهداشت محیط طی بازرسی های به عمل آمده از عطاری ها مقادیر زیادی از کرم غیربهداشتی معجزه، صابون و شامپوی تریاک، صابون خشخاش، مواد چاقی و لاغرکننده و.. کشف شد.

وی با تاکید بر اینکه لوازم آرایشی بهداشتی مجاز دارای برچسب اصالت از طرف سازمان غذا و دارو هستند، افزود: روی این برچسب یک کد، شماره پیامک، شماره تلفن گویا و آدرس سایت اینترنتی ذکر شده که اگر کد مذکور را از طریق پیامک، تلفن یا اینترنت وارد شبکه کنید، اطلاعاتی همچون اعتبار، تاریخ تولید، تاریخ انقضا و... محصول در اختیارتان قرار می‌گیرد. پس حتما لوازم آرایشی را از مراکز معتبر خریداری کرده و به برچسب اصالت روی آن توجه کنید.

 لوازم آرایشی بهداشتی جزو اقلام سلامت محور هستند و نظارت بر آنها از وظایف سازمان غذا و دارو است

کیوان عبدی در گفتگو با مرصادنیوز اظهار داشت: لوازم آرایشی بهداشتی جزو اقلام سلامت محور هستند و نظارت بر آنها جزو وظایف ذاتی سازمان غذا و دارو است.

کارشناس مسئول بهداشت محیط مرکز بهداشت شهرستان کرمانشاه با اشاره به اینکه بازرس ویژه در معاونت غذا و دارو مستقر می باشد، افزود: با مجوز این سازمان اقلام خوراکی بهداشتی آرایشی تولید یا اینکه وارد کشور می شود و اگر فاقد مجوز باشند جزو کالاهای قاچاق محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه کنترل کیفی برای تایید مواد اولیه اقلام فوق الذکر در اختیار معاونت غذا و داروست، تصریح کرد: هر نوع مواد آرایشی بهداشتی که عرضه می شود باید برچسب اصالت داشته باشد همچنین فرمول محصول یا مواد ترکیبی و شماره پروانه آن را روی بسته بندی درج کند.

عبدی خاطرنشان کرد: مواد وارداتی طبق ماده 16 قانون مواد خوراکی بهداشتی باید علاوه بردارا بودن گواهی بهداشتی و قابلیت مصرف از کشور مبدأ مستلزم تحصیل پروانه ورود از وزارت بهداشت است و واردکننده نیز مکلف است برای تحصیل پروانه مزبور فرمول مواد و همچنین موادی که برای نگهداری به آنها اضافه شده به وزارت بهداشت اطلاع دهد.

وی گفت: از همشهریان خواست اگر موردی از ماده سلامت محور اعم از غذایی دارویی بهداشتی آرایشی سراغ دارند که به صورت قاچاق و غیرمجاز تولید و عرضه می شود و فاقد مشخصات ماده 16 و 11 هستند، گزارش دهند؛ مسئولان بهداشت هم بعد از تایید با هماهنگی نیرو انتظامی و دستور دادستانی با آنها برخورد خواهند کرد.

وی بااشاره به اینکه فروشندگان مواد آرایشی بهداشتی بر اساس دستورالعمل سازمان غذا و دارو ملزم به عرضه محصولات مجاز و دارای سیب سلامت هستند، تاکید کرد: اگر فروشنده ایی کالای قاچاق یا غیرمجاز بفروشد دچار تخلف شده و پیگرد قانونی دارد؛ هم تولیدکننده و عرضه کننده هر دو مجرم محسوب می شوند.

عبدی خاطرنشان کرد: حساسیت ناشی از لوازم آرایشی ممکن است در دفعات اول اتفاق نیفتد بلکه با ادامه مصرف به تدریج ایجاد شود و برای مدت طولانی باقی بماند.

به گزارش مرصادنیوز، میزان اثر بخشی انواع کرمها در حیطه زیبایی و توانایی آنها برای ایجاد تغییر در پوست بسیار نا چیز و جزئی است.

هر گاه لیست بلند بالایی از اثرات در مورد یک کرم وجود داشت مانند جوان کننده، شاداب کننده، ضد چین و چروک، ضد لک، سفت کننده، لیفتینگ و...، باید در ماهیت غیر واقعی آنها شک نمود.

مواد اولیه این‌گونه محصولات آرایشی و بهداشتی بازیافتی هستند و این محصولات بهداشتی که در شرایط غیربهداشتی تولید می‌شوند سرطان‌زا و عفونی هستند. با خریدهای لوازم بهداشتی و آرایشی ارزان و تقلبی خطرناک خودمان را در معرض خطرات مختلف جانی قرار ندهیم.

انتهای پیام /

این کرم "معجزه" نیست؛ گول نخورید!/ ماجرای یک محصول آرایشی که برند و مجوز تولید ندارد 2
این کرم "معجزه" نیست؛ گول نخورید!/ ماجرای یک محصول آرایشی که برند و مجوز تولید ندارد 3
این کرم "معجزه" نیست؛ گول نخورید!/ ماجرای یک محصول آرایشی که برند و مجوز تولید ندارد 4