بار مالی2000 میلیارد تومانی اجرای رتبه بندی / کدام معلمان 37 میلیون تومان میگیرند؟
تازهترین اطلاعات اعلام کرده که رتبهبندی برای 50 هزار و 500 نفر از معلمان بازنشسته انجام شده است.
صندوق بازنشستگی کشوری اظهار کرده است که افراد مشمول این نظام رتبهبندی شامل بازنشستگان سالهای 1400 و 1401 میشوند.
به طور کلی 2000 میلیارد تومان بار مالی ناشی از اجرای رتبهبندی معلمان است و به طور میانگین باید برای هر فرد 37 میلیون و 200 هزار تومان معوقه پرداخت شود.
برخی از فرهنگیان با ارسال پیامها به وزارت آموزش و پرورش در خصوص عدم پرداخت حق الزحمه امتحانات نهایی معلمان، اعتراض خود را اعلام کردند.
آنها با ارسال سخنان زیر یک مسئول وزارت آموزش و پرورش در 23 تیر 1402، به شرح:
رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش با اشاره به مشارکت 171 هزار نفر در برگزاری امتحانات خردادماه 1402 گفت: حقالزحمه این افراد قبل از آغاز سال تحصیلی جدید (مهرماه) واریز میشود. محسن زارعی؛ رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش درباره افزایش حقالزحمه مصححان برگههای امتحانات نهایی خرداد 1402 اظهار کرد: حقالزحمه مصححان شرکتکننده در تصحیح برگههای امتحانات نهایی خرداد 1402 با افزایش 25 درصدی همراه شد.
سه ماه مهر، آبان و آذر تمام شد و هنوز این حق الزحمه معلمان پرداخت نشده است!
تاثیر رتبه بندی معلمان بر حقوق
رتبهبندی معلمان ممکن است به معیارهای مختلفی مانند سابقه کار، مهارتهای تدریس، ارزش افزوده آموزشی، مشارکت در فعالیتهای اجتماعی و فرهنگی و... ارتباط داشته باشد. این رتبهبندیها معمولاً توسط وزارت آموزش و پرورش یا سازمانهای مرتبط دیگر انجام میشود.
رتبهبندی معلمان ممکن است تأثیر مستقیم بر حقوق آنها داشته باشد. به طور کلی، معلمان با رتبهبندی بالاتر ممکن است از حقوق و مزایا بیشتری برخوردار شوند. این موضوع به سیاستها و قوانین هر کشور و سازمان آموزشی وابسته است. همچنین رتبهبندی ممکن است در افزایش حقوق پایه معلمان و یا اهدافی مانند افزایش کیفیت آموزش تأثیرگذار باشد.
رتبه بندی معلمان شبیه اساتید دانشگاه میشود
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه رتبه بندی معلمان شبیه به اساتید دانشگاه میشود، تصریح کرد: اینگونه باید هر سال فعالیت آموزشی، پژوهشی و فرهنگی معلمان احصاء شود و معلمان ناظر به آیین نامه رتبه بندی برای ارتقای خود تلاش کنند.
علی فرهادی گفت: در دانشگاه ممکن است یک نفر با رتبه استادیاری، عضو هیات علمی دانشگاه شود و با استادیاری بازنشسته شود، اما اساتید سالی یک بار پایه ترفیع و نه ارتقاء میگیرند. آن پایه ترفیع ناظر به فعالیت آموزشی، پژوهشی و اجرایی اساتید دانشگاه است. از این رو اینگونه نیست که یک استادیار حتما استاد تمام و دانشیار شود بلکه ناظر به فعالیت خود ارتقاء میگیرد؛ در رتبهبندی معلمان هم همینگونه است.
وی بیان کرد: چه بسا دو معلم با شرایط مشابه آغاز کار کنند، اما به صورت مشابه ارتقاء نگیرند. رتبه بندی دنبال همین موضوع است که بر اساس فعالیت و نه بر اساس سنوات خدمت، معلمان را ارتقاء دهد. این رتبه بندی اولیه که ایجاد شد و معترضینی داشت، شروع کار بود، اما در ادامه کار اینگونه نیست.