یک‌شنبه 4 آذر 1403

بازار اقلام اساسی در ماه رمضان چگونه بود؟/ مردم همچنان چشم انتظار کاهش قیمت

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
بازار اقلام اساسی در ماه رمضان چگونه بود؟/ مردم همچنان چشم انتظار کاهش قیمت

با اتمام ماه رمضان مروری بر روند مدیریت بازار اقلام اساسی در این ماه کردیم.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، هراز گاهی بازار اقلام اساسی دچار نوساناتی می شود که این امر معیشت اقشار کم درآمد جامعه را تحت تاثیر خود قرار می دهد. اگرچه فعالان اقتصادی و دست اندرکاران بازار دلایل مختلفی برای این گرانی ها مطرح می کنند، اما مسئولان تنظیم بازار به سبب ذخایر مناسب کالا وعده کاهش قیمت ها را می دهند که با این وجود دهک های ضعیف و حقوق بگیر جامعه منتظرند تا هر چه سریع تر این وعده ها تحقق یابد.

بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت حبوبات، برنج، لبنیات و مرغ در سایه کمبود نظارت دستگاه های متولی با نوساناتی روبرو شده است.

آخرین رصدها از فروشگاه ها و مغازه های سطح شهر حاکی از آن است که قیمت هر کیلو چای از 70 هزار تا 150 هزار تومان، شکر 6 هزار و 500 تا 7 هزار تومان، قند 8 هزار و 500 تا 10 هزار تومان، عدس 35 هزار تومان، لپه باقالی 35 هزار تا 38 هزار تومان، لوبیا قرمز 38 هزا. تا 43 هزار تومان، نخود 30 هزار تا 33 هزار تومان، لپه 35 هزار تا 38 هزار تومان، لوبیا چیتی 35 هزار تا 39 هزار تومان، برنج پاکستانی 20 هزار تومان، برنج هندی 14 هزار تا 15 هزار تومان، برنج ایرانی 20 هزار تا 23 هزار تومان، هر مثقال زعفران 55 هزار تا 70 هزار تومان است.

حال به سراغ مسئولان ذی ربط می رویم‌تا از آخرین جزئیات اقلام سبد خانوار و تفاوت قیمت نسبت به ماه های اخیر در بازار با خبر شویم:

*س_قیمت هر مثقال زعفران 55 هزار تومان_س*

غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه بازار زعفران تعریفی ندارد، اظهار کرد: هم اکنون حداقل قیمت هر کیلو زعفران 6 میلیون و 300 هزاد تومان و حداکثر 8 میلیون و 500 هزار تومان است.

وی افزود: با توجه به گسترش ویروس کرونا و بسته شدن مرزهای کشور، تقاضایی از سوی کشورهای واردکننده زعفران وجود ندارد.

میری قیمت هر مثقال زعفران 50 تا 55 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این در حالی است که قیمت هر مثقال زعفران در سایه کمبود نظارت دستگاه های متولی با نرخ های بالاتری عرضه می شود.

نایب رئیس شورای ملی زعفران ادامه داد: با وجود کاهش قدرت خریدو لوکس بودن زعفران در سبد خانوار، تقاضا در بازار داخل کاهش چشمگیری داشته است.

به گفته وی، اگر کشورهای واردکننده زعفران همچون اروپا، آسیا، خاورمیانه و حوزه خلیج فارس از لحاظ ویروس کرونا به حالت عادی بازگردد، بازار از رکود فعلی خارج می شود.

*س_ بازار حبوبات نوسانی ندارد / قیمت هر کیلو برنج هندی 14 هزار تومان_س*

قاسمعلی حسنی دبیر کل بنکداران مواد غذایی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، با اشاره به اینکه رکود و سکوت بر بازار اقلام اساسی حاکم است، اظهار کرد: با توجه به اختصاص ارز نیما به واردات، قیمت هر کیلو برنج هندی به 14 هزار تومان و برنج پاکستانی 19 هزار تومان رسیده است.

وی افزود: با توجه به برداشت برنج طی ماه های آتی، نوسانات چندان محسوس نیست به طوریکه هم اکنون هر کیلو برنج ایرانی با نرخ 15 هزار تا 24 هزار تومان در عمده فروشی ها عرضه می شود.

حسنی درباره آخرین وضعیت بازار شکر بیان کرد: واردات و نرخ گذاری شکر در دست دولت است و بخش خصوصی در این زمینه تصمیم گیر نیست.

دبیر کل بنکداران مواد غذایی ادامه داد: با توجه به فصل گرما و گذراندن پیک مصرف، تغییرات محسوسی طی ماه های آتی در بازار حبوبات نخواهیم داشت.

وی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه اقلام اساسی نداریم، بیان کرد: اگر واردات مواد غذایی با ارز آزاد صورت بگیرد، به دلیل ایجاد رقابت دیگر نگران نوسان قیمت هستیم. حسنی با بیان اینکه 70 درصد اقلام اساسی همچون برنج، حبوبات و روغن مورد نیاز از طریق واردات تامین می شود، تصریح کرد: با آزادسازی ارز و استفاده از پتانسیل بنکداری ها شاهد رقابت و روند نزولی قیمت در بازار خواهیم بود.

*س_ تخم مرغ ارزان شد / نرخ هر کیلو مرغ 13 هزار تومان_س*

مهدی یوسف خانی رئیس اتحادیه پرنده و ماهی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: هم اکنون قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری 9 هزار تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه 12 هزار تومان و خرده فروشی 13 هزار تومان است.

به گفته وی، نرخ هر کیلو ران مرغ با کمر 11 هزار و 500 تومان و ران مرغ بدون کمر برابر با قیمت مرغ 13 هزار‌تومان است.

یوسف خانی با اشاره به نرخ سایر مشتقات در بازار بیان کرد: قیمت کنونی هر کیلو سینه با کتف 19 هزار تومان، سینه بدون کتف 20 هزار تومان و فیله مرغ 26 هزار تومان است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی ادامه داد: قیمت مرغ به سبب تاخیر در بارگیری مرغداران با نوساناتی روبرو شد که انتظار می رود نرخ مرغ زنده به 8 هزار و 500 تومان و مرغ گرم 12 هزار و 900 تومان برسد.

وی با بیان اینکه مرغداران نرخ 15 هزار تومانی را برای خرید هر کیلو مرغ منطقی می دانند، گفت: ستاد تنظیم بازار باید نرخ جدید رامطابق با هزینه های تولید هر چه سریع تر مصوب کنند.

یوسف خانی از کاهش قیمت تخم مرغ در بازار خبر داد و افزود: با توجه به کاهش صادرات و ازدیاد عرضه در برابر تقاضا، قیمت هر کیلو تخم مرغ از 12 هزار تومان به 8 هزار تومان معادل شانه ای 16 هزار تومان کاهش یافته است.

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی درباره آینده بازار تخم مرغ تصریح کرد: با توجه به گلایه مندی مرغداران به نرخ فعلی تخم مرغ و انباشتگی محصول در انبارها پیش بینی می شود که در صورت رونق صادرات، قیمت تخم مرغ افزایش یابد.

*س_ کمبودی در عرضه میوه های نوبرانه وجود ندارد_س*

اسداله کارگر رئیس اتحادیه فروشندگان میوه و سبزی تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به پایان ذخایر میوه های زمستان در سردخانه ها، میوه های نوبرانه فصل جایگزین شدند.

وی با اشاره به نرخ میوه‌های نوبرانه افزود: در حال حاضر هر کیلو گوجه سبز شمال با نرخ 4 هزار تا 13 هزار تومان، گوجه سبز برغان 8 هزار تا 20 هزار تومان، توت فرنگی جیرفت 6 هزار تا 15 هزار تومان، توت فرنگی کرج 15 هزار تا 25 هزار تومان، دستنبو 2 هزار و 500 تا 5 هزار تومان، شاه پسند 4 هزار تا 7 هزار تومان، طالبی 4 هزار تا 8 هزار تومان، هندوانه یک هزار و 200 تا 2 هزار و 800 تومان، زردآلو شیراز 20 هزار تا 33 هزار تومان و زردآلو کاشان 10 هزار تا 18 هزار تومان در میدان مرکزی میوه و تره بار و با احتساب 35 درصد سود در خرده فروشی‌ها عرضه می‌شود.

کارگر با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه میوه‌های نوبرانه وجود ندارد، بیان کرد: با توجه به فراوانی تولید، قیمت میوه‌های نوبرانه در مقایسه با مدت مشابه سال قبل بسیار مناسب است.

رئیس اتحادیه میوه و سبزی قیمت کنونی هر کیلو پیاز را یک هزار و 500 تا 3 هزار تومان اعلام کرد و گفت: با توجه به مازاد تولید و محدودیت صادرات، قیمت پیاز جوابگوی هزینه های تولید نیست.

وی در پایان تصریح کرد: با توجه به اقلیم 4 فصل ایران و پایان ذخایر سردخانه، میوه‌های فصل جدید جایگزین می‌شود.

*س_رونق بازار گوشت در راه است_س*

علی اصغر ملکی رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی، از رکود و کسادی بازار گوشت خبر داد و گفت: هم اکنون هر کیلو شقه گوسفندی بدون دنبه با نرخ 90 تا 91 هزار تومان به مغازه دار و 100 هزار تومان به مصرف کننده عرضه می شود.

وی افزود: با توجه به شرایط مساعد بارندگی و وضعیت مناسب علوفه در صحرا، دامداران تعجیلی برای عرضه دام ندارند.

ملکی ادامه داد: با واریز حقوق های کارمندی و کارگری و بازگشایی رستوران ها بعد از تعطیلات پیش بینی می شود که رونق به بازار گوشت باز گردد.

وی درباره اینکه احتمال کاهش قیمت گوشت گوسفندی وجود دارد، گفت: با توجه به افزایش قیمت سایر کالاها از جمله حبوبات، نرخ فعلی گوشت و دام غیرمتعارف نیست، هر چند با افت قیمت موافق هستیم.

به گفته ملکی، با توجه به گرایش افراد به خرید کدو و بادمجان در فصل تابستان، تقاضای چندانی برای خرید گوشت در بازار وجود ندارد.

این مقام مسئول در پایان نرخ هر کیلو دام زنده را 43 هزار تا 45 هزار تومان اعلام کرد.

انتهای پیام /