بازار بورس اختصاصی با شاخصهای ویژه برای دانشبنیانها ایجاد میشود
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هاشم آقازاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری با حضور در برنامه صبح بخیر ایران با اشاره به اتفاقات خوبی که در حوزه دانشبنیانی رخ داده است، بیان کرد: طی سالهای اخیر شرایط برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان مطلوبتر شده و توسعه خوبی را در این حوزه تجربه کردهاند. وی افزود: این تسهیلات با شروع سال با نام و شعار «تولید، دانشبنیان...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هاشم آقازاده دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری با حضور در برنامه صبح بخیر ایران با اشاره به اتفاقات خوبی که در حوزه دانشبنیانی رخ داده است، بیان کرد: طی سالهای اخیر شرایط برای فعالیت شرکتهای دانشبنیان مطلوبتر شده و توسعه خوبی را در این حوزه تجربه کردهاند. وی افزود: این تسهیلات با شروع سال با نام و شعار «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین» مقام معظم رهبری و تاکید ایشان مبنی بر توجه ویژه به این حوزه و تصویب قانون جهش تولید دانشبنیان در کشور؛ تکمیلتر و امید خوبی به زیستبوم فناوری و نوآوری تزریق شد. به گفته آقازاده، در قانون مترقی جهش تولید دانشبنیان؛ توجه ویژهای به مباحث مرتبط با زیستبوم دانشبنیانی به ویژه بحثهای اقتصادی، مالی، تامین مالی و سرمایهگذاری مربوط به این زیستبوم شده است. دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رییس جمهوری در حوزه اقتصاد دانشبنیان با بیان اینکه توجه به اقتصاد دانشبنیان در کشور به یک اولویت ملی بدل شده است، بیان کرد: این رویکرد جدی به ماموریتهای معاونت علمی نیز تسری یافت و عنوان این مجموعه را از معاونت علمی و فناوری به معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری تغییر داد.
تشکیل شورای اقتصاد دانشبنیان
وی ادامه داد: در این ماموریت جدید؛ معاونت علمی بر روی توسعه اقتصاد دانشبنیان متمرکز شده و دکتر دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان نیز با همت و توجه ویژهای اقدامات و برنامههای متعدد و متنوعی را برای تحقق این هدف تعریف کرده است. این کار هم با استفاده از توانمندیها و ظرفیتهای موجود در زیستبوم فناوری و نوآوری اجرایی خواهد شد. آقازاده با تاکید بر اینکه یکی از تغییرات شاخص در معاونت علمی، تحول در ساختار اداری است، گفت: ایجاد «معاونت تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری» یکی از این تغییرات مهم است. این معاونت اقدامات خود را با تشکیل شورای اقتصاد دانشبنیان که متشکل از نخبگان، بخش غیردولتی فعال در این حوزه، اندیشمندان و صاحب نظران هستند؛ تعریف کرده و به پیش میبرد. دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری افزود: از توانمندی و نظرات تخصصی این افراد برای انجام فرآیندهای مرتبط با حوزه تامین مالی و توسعه سرمایه گذاری در حوزه دانشبنیانی بهره خواهیم گرفت. وی ادامه داد: یکی از ماموریتهای معاونت تامین مالی و توسعه سرمایهگذاری؛ «توسعه بازار سرمایه و بورس» است. البته به بازار پول، بانک، بانکداری و صنعت بیمه هم برای تسهیل فعالیت دانشبنیانها ورود خواهد کرد؛ اما اصل تمرکز این معاونت بر روی بازار بورس و سرمایه است. آقازاده با بیان اینکه مقام معظم رهبری بارها بر مردمی سازی اقتصاد تاکید داشتند و معاونت علمی هم به این حوزه ورود کرده است، اظهار کرد: در تلاش هستیم تا سرمایههای خرد و کلان مردم را به سمت زیست بوم فناوری و نوآوری سوق و مشارکتهای مردمی در اقتصاد را ارتقا دهیم. تسهیل ورود دانشبنیانها به بورس وی با اشاره به امضای تفاهمنامهای میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری و سازمان بورس و اوراق بهادار برای توسعه بازار بورس دانشبنیانها، گفت: این موافقتنامه خبر و اتفاق خوبی برای فعالان زیستبوم فناوری و نوآوری است و ورود این مجموعههای فناور به بازار بورس را تسهیل میکند. آقازاده ادامه داد: یکی از مشکلات و چالشهای شرکتهای دانشبنیان در گذشته برای ورود به بازار بورس، عدم وجود گفتمان مرتبط و همراستا با نوع فعالیت و جنس محصولات آنها بود که با امضای این موافقتنامه این چالش مرتفع شده و مجموعههای دانشبنیان با تسهیلات در نظر گرفته شده میتوانند به راحتی به این بازار ورود کنند. دستیار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیس جمهوری با بیان اینکه شرکتهای دانش بنیان عموما به شکل شرکتهای نوپا و فناور کوچک فعالیت خود را شروع و به صورت جهشی مسیر را طی میکنند و به مرحلهای میرسند که بتوانند وارد بازار سرمایه شوند. این مجموعهها ویژگیهای خاص خود را دارند و نمیشود با ادبیات و فرآیندهای ادارای متعارف به ارزیابی و ارزشگذاری آنها در بازار بورس اقدام کرد. وی تاکید کرد: با این توافقنامه؛ تحولی بزرگ در حوزه ورود به بازار بورس و سرمایه دانشبنیانها ایجاد شده و با این کار؛ شرکتهای دانشبنیان به رسمیت شناخته میشوند. در این مدل کاری، ارزشگذاری آنها توسط هیاتی آشنا به مباحث دانشبنیانی با شاخصهای اختصاصی این حوزه صورت خواهد گرفت.