بازار خودرو در انتظار ثبات و آرامش / عرضه خودرو در بورس میتواند دست دلالان را کوتاه کند؟
رضا سپهوند گفت: بازار خودرو در انتظار ثبات و آرامش است و با یک برنامهریزی و کوتاه کردن دست دلالان می توان تلاطم را از این بازار دور کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیرافلاک، بازار خودرو مدتهاست دستخوش تغییرات و ناآرامی هایی است که ثبات قیمت در این صنعت مدتهاست به یک حلقه مفقوده تبدیل شده است، اگرچه کارشناسان عوامل مختلفی را دلیلی بر نابسامانی بازار خودرو و حواشی قیمت ها عنوان می کنند اما ردپای دلالان و موج سواری عده ای سودجو در این بازار سبب شده تا سالها این بازار در حسرت ثبات قیمتها بماند.
قرعه کشی خودروهای صفر کیلومتر تنها سبب شده بود تا قیمت خودرو از درب کارخانه و رسیدن به دست مشتری، فاصله عمیقی داشته باشد به طوری که عده اندکی از ثبت نام کنندگان برای خودروها، مشتری و متقاضی واقعی بودند و درصد زیادی از این افراد سعی کردند تا خودروی قرعه کشی شده را با قیمتی بسیار بالا در بازار عرضه کنند و همین سبب شده بود تا حباب در صنعت خودرو نیز ایجاد شود.
حالا قرار است که خودروهای صفرکیلومتر از طریق بورس عرضه شود که در صورت اجرای درست این طرح می تواند به ناآرامی و تلاطم قیمتها در بازار خودرو پایان دهد و یکبار برای همیشه قیمت تمام شده یک خودرو بدون دخل و تصرف دلالان، کاملا واقعی مشخص شود.
در همین راستا گفتگویی با رضا سپهوند کارشناس اقتصادی در خصوص ثبات قیمتها در بازار خوردو انجام شده است که مشروح آن را در زیر می خوانید.
مزایا و معایب طرح عرضه خودرو در بورس چیست؟
عرضه خودرو در بورس طرح جدید خودروسازان است که به این وسیله تلاش دارند بازار خودرو را به تعادل و ثبات برسانند اما با اینکه در بورس اطلاعات کامل است و خریداران و فروشندگان با اطلاعات کامل و با رقابت ورود پیدا می کنند و کالای مورد نظر را خرید و فروش می کنند ولی یکی از معایب بزرگ این است که تنها خریداران بزرگ می توانند برای این طرح ورود پیدا کنند و خودروهای عرضه شده را بخرند و در اینجا باز هم خریداران بزرگ اجازه خرید به خریداران خرد را نمی دهند.
به این معنی که فرد نمی تواند به عنوان یک خریدار وارد بازار بورس خودرو شده و اقدام به خرید خودرو نماید بلکه خودروها در بازار بورس به صورت بلوک های چند تایی عرضه می شود و فقط خریداران بزرگ می توانند خودرو بخرند و از کانال خود توزیع کنند و منفعت را به سمت خود بکشاند که اگر اینگونه باشد، این طرح هم نمی تواند بازار خودرو را به تعادل و ثبات برساند.
علیرغم طرح های ارائه شده، چرا بازار خودرو به ثبات نمی رسد؟
به دلیل اضافه شدن روزانه پنج هزار میلیارد تومان به نقدینگی، طوفانی از پول های سرگردان وجود دارد که به دنبال مکانی برای استقرار می گردند و به دلیل کم بازده و زیانده بودن بخشی از فعالیت های تولیدی، این پول های سرگردان به فعالیت های سوداگرانه روی آورده و بازارهای خودرو و مسکن را متلاطم می کند.
تا زمانی که فعالیت تولیدی سودآور نشود، تلاطم در بازارها از جمله مسکن و خودرو ادامه دارد و باید با یک برنامه ریزی دقیق تلاش کرد تا سرمایه ها به سمت تولید سوق پیدا کند.
قطعا مافیای خودرو از قدرت فوق العاده ای برای اثرگذاری در بازار خودرو برخوردار هستند و می توانند اثر زیادی در قیمت داشته باشند چرا که بیشترین سود نیز نصیب همین مافیای توزیع می گردد.
بهترین راهکار برای خروج از تلاطم در بازار خودرو چیست؟
راهکار اصلی برای ثبات در بازار خودرو در راستای عرضه و تقاضای خودرو است به این معنی که می توان بخشی از این مشکل را به وسیله اجازه واردات خودروهای ارزان قیمت که متناسب با قدرت خرید مردم باشد را حل کرد.
با واردات خودرو، خودروسازان ناکارآمد در مقابل رقبای خارجی به محک و آزمون سپرده می شوند تا بتوانند به وسیله رقابت، تولیدات خود را ارتقا و منفعت آن به جیب مصرف کننده نهایی برود.
انتهای پیام /