پنج‌شنبه 24 آبان 1403

بازار چهار میلیارد دلاری لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بازار چهار میلیارد دلاری لوازم آرایشی و بهداشتی در کشور

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود آل بویه روز سه شنبه در گشایش پنجمین نمایشگاه سه روزه فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی شوینده و صنایع وابسته در هتل المپیک افزود: باید روش‌هایی را به عموم مردم در خصوص شناسایی محصولات اصیل از قاچاق ارایه و در قالب بروشور، کلیپ و... آگاه سازی شود، زیرا امروز معضل کالای تقلبی و قاچاق دغدغه است و تولیدکنندگان ما نشان دادند که محصولی با قیمت و کیفیت...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، محمود آل بویه روز سه شنبه در گشایش پنجمین نمایشگاه سه روزه فرآورده‌های آرایشی، بهداشتی شوینده و صنایع وابسته در هتل المپیک افزود: باید روش‌هایی را به عموم مردم در خصوص شناسایی محصولات اصیل از قاچاق ارایه و در قالب بروشور، کلیپ و... آگاه سازی شود، زیرا امروز معضل کالای تقلبی و قاچاق دغدغه است و تولیدکنندگان ما نشان دادند که محصولی با قیمت و کیفیت خوب می‌توانند وارد بازار کنند. وی ادامه داد: در آینده‌ای نزدیک برای تولیدکنندگان فرش قرمز پهن می‌کنیم و تمامی امور را به تولیدکنندگان واگذار می‌کنیم. وی با بیان اینکه سال گذشته از مجموع هفت هزار و 728 مورد محصول پایش شده فقط 14 محصول عدم انطباق داشتند، تصریح کرد: بررسی محصولات تولید داخل از نظر ویژگی‌های میکروبی نشان داد که تنها 2 دهم درصد از نمونه‌ها عدم انطباق داشتند، از نظر میزان فلزات سنگین 100 درصد محصولات انطباق داشتند. وی تاکید کرد: مندرجات روی محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده نباید باعث فریب مصرف‌کنندگان شود، آیین‌نامه برون‌سپاری در سازمان غذا و دارو به زودی نهایی می‌شود و با برون‌سپاری بخشی از وظایف سازمان در حوزه آرایشی و بهداشتی، کار‌ها در این حوزه تسهیل می‌شود. آل بویه ادامه داد: این نمایشگاه ویترینی برای تبدیل تجربیات است، تولید بدون کارخانه عرصه جدیدی است که می‌تواند از ظرفیت‌های خالی صنایع استفاده کرد. به گفته وی، صادرات محصولات بهداشتی و آرایشی ما چشمگیر نیست و باید تولیدکنندگان با توجه به توانمندی بالایی که دارند در رقابت‌های بین المللی حضور چشمگیر داشته باشند.

رییس هیات مدیره انجمن صنایع شوینده، بهداشتی و آرایشی ایران نیز در ادامه این مراسم، گفت: ارزش بازار محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده ایران چهار میلیارد دلار و سهم صنعت آرایشی، بهداشتی و شوینده ایران از بازار بیش از 300 میلیون نفری منطقه تنها 22 میلیون دلار است. بختیار علم‌بیگی ادامه داد: این صنایع 300 هزار شاغل مستقیم و غیرمستقیم دارند و محدودسازی افزایش قیمت محصولات این صنایع به 25 درصد با وجود نرخ تورم بالاتر، غیر منطقی است و به نوعی این وضعیت شرکت‌ها را به پرتگاه ورشکستگی سوق می‌دهد. وی با بیان اینکه قیمت‌ها باید متناسب با تورم افزایش یابند، تصریح کرد: متاسفانه مذاکرات چند ماهه در ستاد تنظیم برای اصلاح منطقی قیمت‌ها به نتیجه نرسیده و امیدواریم سازمان غذا و دارو در این زمینه اقدامات موثری انجام دهد. افزایش 32 درصدی صادرات محصولات آرایشی و بهداشتی محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت نیز در این مراسم اظهار داشت: صادرات محصولات آرایشی، بهداشتی و شوینده کشور در 9 ماهه امسال با افزایش 32 درصدی به 107 میلیون دلار رسید و این نشان دهنده وضعیت خوب تولیدکنندگان داخلی است که با تمام توان فعالیت می‌کنند. وی با بیان اینکه تولید بدون کارخانه را به رسمیت شناختیم، گفت: یکی از روش‌های استفاده از ظرفیت‌های خالی در صنایع آرایشی، بهداشتی و شوینده، تولید بدون کارخانه است. وی ادامه داد: در بازدید از یک واحد معروف تولید محصولات بهداشتی متوجه وضعیت نامناسب آن واحد از نظر تولید و رعایت مسائل بهداشتی شدم درحالی‌که شاید این واحد استاندارد‌ها را رعایت می‌کرد، اما در عین حال با ادعا‌های تبلیغاتی آن منطبق نبود. برادران تصریح کرد: در یک سال گذشته فقط از یک برند خارجی معروف که در حال تولید در ایران است، 30 گروه تولیدکننده مشابه تقلبی شناسایی شده است و ضرورت دارد چنین وضعیت‌هایی بررسی و نظارت بیشتری شوند.