بازرسی داروخانه ها و رصد پلتفرم های فروش اینترنتی / برخورد جدی با آزاد فروشی دارو
سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو اظهار کرد که تمرکز ویژهای بر رصد تخلفات در پلتفرمهای مجازی در حوزه عرضه دارو داریم.
او افزود که تمامی تخلفات به مراجع ذیربط ارجاع میشود. همچنین، دکتر علیرضا رستمی در همایش معاونین غذا و دارو دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی کشور اظهار کرد که در سه هفته اخیر، سازمان غذا و دارو بیش از 200 شعبه پخش شیرخشک و 12 هزار داروخانه در سطح کشور را بررسی کرده است. این بررسی شامل 76 درصد از داروخانههای کل کشور است.
وی افزود: در بازرسیهای صورت گرفته 8.3 درصد داروخانهها اقدام به ثبت سامانهای شیرخشکها نکرده بودند، در 16.3 درصد داروخانهها تعداد فیزیکی شیرخشکها و تعداد ثبت تیتک همخوانی نداشت، همچنین تنها دو دهم درصد از داروخانهها قیمت مصوب را رعایت نکرده بودند.
سرپرست اداره کل بازرسی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس بازرسیهای صورت گرفته پس از اجرای طرح ساماندهی شیر خشک؛ 52 دانشگاه سهمیه داروخانههای متخلف را حذف کردند که 6.5 درصد از داروخانههای مورد بازدید را شامل میشود؛ همچنین بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته با معاونتهای غذا و دارو، بازگرداندن سهمیه منوط به حسن فعالیت، الزام به ثبت سامانه و رعایت قوانین است.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، رستمی با اشاره به برنامه متمرکز سازمان غذا و دارو بر تشدید بازرسیها در حوزههای مختلف گفت: در مرحله بعدی بازرسیهای سراسری، موضوع کشف و برخورد با آزاد فروشی اجباری در دستور کار قرار دارد، بر این اساس در خریدهای نامحسوس، رعایت و یا عدم رعایت قیمتها و الزام داروخانهها به خرید بصورت آزاد مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت.
سیاوش سلیمی اعلام کرد که بر اساس آمارها، سالانه 80 هزار تن شیرخشک در کشور مصرف میشود، در حالیکه میزان تولید بیشتر از این رقم است.
به گفته او، برآوردها حاکی از آن است که تا پایان سال تولید شیرخشک به 220 تا 250 هزارتن برسد.
سلیمی درباره آخرین وضعیت صادرات شیرخشک افزود: بنابر آمار تا پایان مهر بیش از 70 هزارتن شیرخشک در کشور صادر شده است که انتظار می رود با تعدیل نرخ پایه گمرکی مابقی دپوی شیرخشک و مازاد تولید صادر شود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک متوسط نرخ صادراتی هرکیلو شیرخشک را حدود 2دلار اعلام کرد و گفت: صادرکنندگان با نرخ 2.6 دلار باید ارز به سامانه نیما بازگردانند و با توجه به آنکه کشورهای منطقه از فروردین ریالی خریداری میکنند، دولت باید صنایع تبدیلی و بخش کشاورزی را از پیمان سپاری ارزی معاف کند.
او گفت: 100 درصد شیرخشک پایه نوزاد و پودر آب پنیر در داخل قابل تامین است و بنابر مذاکرات صورت گرفته قرار است بخشی از شیرخشک نوزاد در داخل تامین شود.