بازطراحی شبکههای مجازی کارآمد داخلی، سخت ولی ممکن است / حمایت هدفمند راهکار دستیابی به امنیت و اعتماد در فضای مجازی
کارشناس فناوری اطلاعات با اشاره محدودیتهای اعمال شده از سوی گوگل، پس از ناآرامیهای داخلی گفت: بازطراحی شبکههای مجازی کارآمد داخلی سخت ولی ممکن است و حمایت هدفمند راهکار دستیابی به امنیت و اعتماد در فضای مجازی است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ محدودکردن برخی برنامههای کاربردی ایرانی نظیر روبیکا توسط گوگل طی هفتههای گذشته باعث شد تا وزارت ارتباطات در واکنش به این اقدام حمایت خود را از زیستبوم فناوری اطلاعات کشور دوباره اعلام و در بیانیهای گفت: تمامقد پشت سر پلتفرمها و شرکتهای ایرانی توسعهدهنده خدمات حوزه اقتصاد دیجیتال ایستاده است. همه اینها در حالی است که اینستاگرام که متعلق به شرکت فیسبوک است نیز در اقدامی دیگر، به شکل بسیار افراطی کلمات کلیدی نظیر آرشام که از شهدای کمسنوسال حادثه تروریستی شاهچراغ است را محدود کرد و به آن اجازه نشر نداد و هشتکهایی که به این نام خورده بود را حذف نمود. بیشتر بخوانید: دشمن امروز در جبهه جنگ نرم احساس خطر کرده است / محدودیت اپلیکیشنهای داخلی توسط گوگل نشان از موفقیت آنهاست اتفاقات اخیر در حالی روی داد که قبلاً هم سابقه تکرار این رفتارهای غیرحرفهای و هدفمند از این شرکتها دیده شده بود و در سال 98 و در زمان شهادت سردار سلیمانی نیز این اتفاق به شکلی بسیار افراطی اتفاق افتاد، اینستاگرام عکسها و پستهای مربوط به این شهید را از پلتفرم خود حذف میکرد و گروهها و صفحهها و کسانی را که از این هشتک و عکس آن شهید بزرگوار استفاده کردند مسدود نمود. این اتفاق این بار به شکل اعلام ایمن نبودن اپلیکیشن روبیکا یا فیدیبو که استارتاپی در حوزه انتشار کتاب صوتی است و... شکل گرفت که این ادعا در حالی مطرح شد که همه این برنامهها قبلاً توسط این شرکت تأیید و منتشر شده بودند که در نهایت این ادعای گوگل توسط مدیران این برنامهها تکذیب شد.
بازطراحی شبکههای مجازی کارآمد داخلی، سخت ولی ممکن است
عمران بهزاد کارشناس فناوری اطلاعات درباره این موضوع و راهکارهای کاستن آسیب از این نوع تهدیدهای فضای مجازی به خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ گفت: گوگل فعالیت بسیار گستردهای دارد که این خدمات را از سوی چندین هزار سرور و با الگوریتمهای بسیار پیچیده به مشترکان خود ارائه میدهد. وی ادامه داد: الگوریتمهای هوشمندی که امروز گوگل در دست دارد پیچیدگی ویژهای دارد که با درنظرگرفتن انحصار موجود در دستیابی به آنها باز طراحی اینگونه سیستمی نمیگویم امکانپذیر نیست؛ ولی بسیار کار زمان بر و هزینهبری است و میتوان آن را به نوشتن دوباره ویندوز از صفر تشبیه کرد. این متخصص آیتی در زمینه توان شبکههای اجتماعی داخلی توضیح داد: شرایط در شبکههای اجتماعی نیز مشابه موضوع گوگل است و بهعنوان نمونه میتوان به موضوع واتساپ اشاره کرد که این شرکت به قیمت 16 میلیارد دلار از سوی فیسبوک خریداری شد که عمده این هزینه بابت پیچیدگی تکنولوژی این شرکت بازمیگردد.
حمایت هدفمند راهکار دستیابی به امنیت و اعتماد در فضای مجازی
وی ادامه داد: البته داراییهای این شرکت هم در این قیمت مؤثر بوده؛ ولی عمده چنین مبالغی به تکنولوژی نرمافزار و الگوریتمهای اختصاصی آنان تخصیص میابد و کشور ما در شرایط اقتصادی کنونی درست است که امکان دسترسی به این تکنولوژیها برای ما وجود دارد؛ اما پروسه رسیدن به آن بسیار سنگین است.
این کارشناس فناوری اطلاعات در پایان با اشاره به لزوم حمایت از شرکتهای خصوصی در راستای رسیدن به این هدف حمایتهای دولتی و سرمایهگذاری تخصصی و هدفمند را در رسیدن به این مهم، مؤثر دانست.