جمعه 7 دی 1403

بازنگری برنامه ملی غنی‌سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بازنگری برنامه ملی غنی‌سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک

کارشناس اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو از بازنگری برنامه‌ی ملی غنی‌سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک خبر داد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، زهره پور احمد، کارشناس اداره کل فراورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو، در خصوص آغاز بازنگری برنامه‌ی ملی غنی‌سازی آرد گندم با آهن و اسید فولیک بیان کرد: این برنامه که با هدف کاهش کم‌خونی فقر آهن و ارتقای وضعیت تغذیه‌ای جامعه طراحی و به اجرا درآمده است، پس از گذشت بیش از 15 سال از آغاز آن، اکنون به‌دلیل تحولات جدید در نیازهای تغذیه‌ای جمعیت و پیشرفت‌های علمی، نیازمند بازنگری و تجدید نظر است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌هایی از این دست باید به‌طور مداوم مورد ارزیابی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که همچنان در راستای دستیابی به اهداف اولیه خود گام برمی‌دارند، افزود: در این راستا، ضروری است که ریزمغذی‌ها و رویکردهای اجرایی آن‌ها مورد تجدیدنظر قرار گیرد تا بتوانیم با توجه به نتایج جدید تحقیقات و تغییرات در وضعیت تغذیه‌ای، اثر بخشی بیشتری را در کاهش مشکلات تغذیه‌ای جامعه به دست آوریم.

وی تأکید کرد: این بازنگری نه تنها در راستای بهبود سلامت عمومی، بلکه به‌منظور هم‌راستایی با اهداف بلندمدت سند ملی امنیت غذایی و تقویت اثرگذاری آن در بهبود وضعیت تغذیه‌ای مردم است. غنی‌سازی آرد باید به‌گونه‌ای انجام گیرد که نه‌تنها به نیازهای تغذیه‌ای کنونی جامعه پاسخ دهد، بلکه از بروز بیماری‌های ناشی از کمبود ریزمغذی‌ها نیز پیشگیری کند.

پخت نان کامل در 140 کارخانه / سبوس‌گیری آرد بیش از استاندارد

کارشناس اداره کل فراورده‌های غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو همچنین ادامه داد: سازمان غذا و دارو با همکاری سایر نهادهای ذی‌ربط، از جمله وزارت بهداشت و متخصصین حوزه تغذیه، در تلاش است تا این برنامه را با رویکردی علمی و مبتنی بر شواهد به‌روزرسانی کند. در این راستا، تجزیه و تحلیل دقیق وضعیت تغذیه‌ای جامعه و ارزیابی مستمر از اثرات آن، از اهم مسائل خواهد بود تا این برنامه همچنان به‌عنوان یکی از ارکان اساسی سیاست‌های بهداشتی و تغذیه‌ای کشور، توانمندی خود را در پیشگیری از مشکلات تغذیه‌ای و ارتقای سلامت عمومی حفظ کند.

پوراحمد در پایان خاطرنشان کرد: بازنگری و به‌روزرسانی این برنامه نه تنها گامی مهم در جهت تأمین نیازهای تغذیه‌ای متغیر جامعه است، بلکه موجب تقویت نظام بهداشتی کشور و تحقق اهداف بلندمدت در راستای ارتقای سطح سلامت عمومی خواهد شد. سازمان غذا و دارو در این مسیر، تمام توان خود را به‌کار خواهد گرفت تا ضمن اعمال دقیق اصلاحات، به‌طور مستمر و مؤثر به‌پیشبرد این هدف بزرگ ادامه دهد.