پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

بازگشت قانونی ایران به بازار نفت / مشکلات برطرف شد؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
بازگشت قانونی ایران به بازار نفت / مشکلات برطرف شد؟

بازار انرژی برای ایران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و ما باید بتوانیم حرفی برای گفتن در بازار انرژی داشته باشیم.

نفت یکی از مهم ترین سوخت های استراتژیک است که کشورهای دارنده این طلای سیاه سعی دارند تا با تولید بیشتر حرف اول را در زمینه صادرات در بازار جهانی بزنند.

وزیر امور خارجه روسیه گفت مسکو هیچ مشکلی در این نمی‌بیند که ایران توانسته حقوق قانونی خود را که فرصت توسعه به این کشور از طریق فروش نفت را می‌دهد، بازگرداند.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه امروز (پنج‌شنبه) در یک مصاحبه در پاسخ به سوالی درباره رقابت تهران و مسکو در بازار نفت گفت: «روسیه هراسی از این ندارد که ایران در بازار نفت با آن رقابت کند، چراکه کمبود مصرف کننده وجود نخواهد داشت».

لاوروف ادامه داد: «هیچ مشکلی در این موضوع نمی‌بینیم که ایران حقوق قانونی خود را که فرصت توسعه از طریق فروش نفت، کسب درآمد و سرمایه‌گذاری با سود به دست آمده را فراهم می‌کند، بازگردانده است».

بنابر گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، او همچنین اظهار داشت: «در چارچوب اوپک پلاس، درک روشنی از نحوه مذاکره و مصالحه وجود دارد. هیچ‌کس ضرر نمی‌کند، هیچ‌کس آزرده نمی‌شود. علاوه‌براین، من فکر می‌کنم که بازار هیدروکربن رشد خواهد کرد».

لاوروف تاکید کرد «کشورهای عادی با استناد به اقدامات خود بر اساس قوانین بین‌المللی، همیشه تعادل قابل قبولی از منافع را پیدا خواهند کرد».

گام نخست در توسعه میدان مشترک آذر برداشته شده است، اکنون وزارت نفت دولت سیزدهم قصد دارد با تکیه بر توان داخلی گام دوم توسعه را کلید بزند، آذر، از نظر ساختار زمین‌شناسی یک میدان نفتی پیچیده به‌شمار می‌آید، ساختار زمین‌شناسی ویژه، حفاری در این میدان را به یکی از سخت‌ترین و پرچالش‌ترین حفاری‌ها تبدیل کرده است.

مرحله دوم توسعه و افزایش تولید در قدیمی‌ترین میدان نفتی ایران

میدان نفتی مسجدسلیمان نخستین و قدیمی‌ترین میدان نفتی در خاورمیانه، در شهرستان مسجدسلیمان و استان خوزستان واقع شده است که توسعه مرحله نخست این میدان از سوی شاخه بین‌الملل شرکت ملی نفت چین (CNPCI) در قالب بیع متقابل انجام شد. حال فردا قرار است قرارداد گام دوم توسعه این میدان امضا شود که این موضوع حکایت از پیشرفت شرکت‌های اکتشاف و تولید (E&P) در زمینه توسعه در بخش بالادست صنعت نفت دارد.

حجم نفت درجای میدان مسجدسلیمان حدود 6.2 میلیارد بشکه برآورد می‌شود و تولید نفت در ایران برای نخستین بار در خردادماه سال 1287 از مسجدسلیمان آغاز و تاکنون از این مخزن، حدود یک میلیارد و 300 میلیون بشکه نفت برداشت شده است.

قرارداد توسعه میدان‌های سومار، سامان و دلاوران

همچنین قرارداد توسعه سه میدان سومار، سامان و دلاوران واقع در گستره عملیاتی شرکت نفت مناطق مرکزی در غرب کشور فردا در قالب الگوی تازه قراردادهای نفتی ایران شامل توسعه، تولید و بهره‌برداری امضا شد.

از سال 1403 به تولید زودهنگام خواهیم رسید

چندی پیش جواد اوجی وزیر نفت در این مراسم به امضای قراردادهای اجرایی طرح ملی فشارافزایی میدان مشترک گازی پارس جنوبی با چهار پیمانکار اصلی داخلی به ارزش 20 میلیارد دلار در اسفندماه اشاره و اظهار کرد: امروز نیز قراردادهای توسعه 6 میدان نفتی با هدف افزایش تولید روزانه نزدیک به 400 هزار بشکه از این میدان‌ها امضا می‌شود که در مجموع 15 میلیارد دلار عایدی سالانه این افزایش تولید خواهد بود و با اجرای قراردادهای توسعه‌ای این 6 میدان نفتی، از سال 1403 به تولید زودهنگام خواهیم رسید.

وی تأکید کرد: قول می‌دهیم که وزارت نفت در سال آینده نیز رشد اقتصادی 1402 را با پروژه‌هایی که در بخش بالادست و پایین‌دست تعریف شده است، تکرار کند.