پنج‌شنبه 18 بهمن 1403

باقرزاده: موفقیت اسلحه سابر بودجه فدراسیون شمشیربازی را چند برابر کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
باقرزاده: موفقیت اسلحه سابر بودجه فدراسیون شمشیربازی را چند برابر کرد

تهران - ایرنا - رییس فدراسیون شمشیربازی گفت: برای هر سه رشته فلوره، سابر و اپه برنامه داریم اما اولویت با رشته‌ای است که موفقیت داشته باشد. اسلحه سابر اکنون این موفقیت را کسب کرده و با تاریخ‌سازی بودجه فدراسیون چند برابر شد.

به گزارش ایرنا، «فضل‌الله باقرزاده» روز چهارشنبه در نشست خبری افزود: در ورزش جهان و آسیا تک ستاره داشتیم و جایگاه ثابتی نداشتیم. در قهرمانی آسیا نیز به خاطر حضور نداشتن کره‌جنوبی و چین قهرمان شدیم. بعد از بازگشت این 2 کشور ما عنوان چشمگیری نداشتیم. برای سه رشته برنامه داریم و اولویت بر رشته‌ای است که موفقیت داشته باشد و اسلحه سابر اکنون این موفقیت را کسب کرده و توانستیم چین را در کشور خودش شکست دهیم و این یک کار مهم است.

وی اظهار داشت: با سه تیم در بازی‌های آسیایی شرکت کردیم و مربی خارجی برای اسلحه‌های اپه و فلوره داشتیم اما سابر مربی بومی داشت. استعدادیابی کردیم و به دنبال توسعه هر سه رشته هستیم. میزان پیشرفت سابر بیشتر از 2 رشته دیگر است این موجب شده تا نگاه ما به این رشته بیشتر باشد.

باقرزاده ادامه داد: برخی اعتراض دارند که چرا به مسابقات کازان روسیه اعزام نمی‌شویم، اما شرایط مسابقات برای ما متفاوت بود. اگر به کازان می‌رفتیم، ورزش ایران با مشکل مواجه می‌شد؛ چرا باید منافع فردی را بر جمعی ترجیح دهیم.

وی با بیان اینکه تمام امکانات برای دانش‌افزایی مهیا است، گفت: کمک‌های لازم را برای اعزام مربیان انجام دادیم و حدود هفت نفر در اسلحه اپه اعزام شدند در حالی که در اسلحه سابر سه نفر اعزام شدند. سنگینی دانش افزایی به سود کدام رشته است؟ در داخل کشور نیز کلاس بین‌المللی انجام شد و فلوره‌ها شرکت کردند. برای شمشیر و لباس سابر هزینه ندارم چون حامی مالی خارجی دارند و تامین می‌کنند. این به خاطر پیشرفت سابر است. فرانسه مهد سابر دنیا است و تنها یک سهمیه گرفته اما ایران چهار سهمیه المپیکی دارد.

باقرزاده با اشاره به بودجه کمیته ملی المپیک، افزود: 900 میلیون بودجه فدراسیون صرف اعزام به مصر و ازبکستان شد. از تمام استعدادها حمایت می‌کنم و ضمن آنکه نظارت بر مسابقات انتخابی داریم تا حق کسی ضایع نشود. آینده شمشیربازی ایران در دست جوانان است. انتظاری ندارم که سهمیه بگیرند و سختی مسابقات را درک می‌کنم. کسی را به خاطر نتایج مواخذه نکردم بلکه انتظار دارم ورزشکار حداقل از باخت ابراز ناراحتی کند.

استعفا سرمربی اسلحه اپه

وی تصریح کرد: برای «علی یعقوبیان» سرمربی تیم اسلحه اپه معلم بودم اما یک تماس با من برای روز معلم نداشت. او برای مسابقات کشورهای اسلامی برنامه نداد. من پشت او ایستادم و شش ورزشکار به خاطر یعقوبیان کنار رفتند. او به صورت مجازی استعفا داده و تا یک هفته بعد جانشین او انتخاب خواهد شد.

باقرزاده تاکید کرد: هزینه استخدام مربی خارجی را نداریم و باید از مربیان بومی استفاده کنیم. لیگی که امسال برگزار شد با برنامه بود و تلاش زیادی برای تامین هزینه داشتم.

وی با اشاره به آغاز پیشرفت اسلحه سابر گفت: در سال 2012 «علی یعقوبیان» در دور اول پیکارهای گزینشی المپیک در ژاپن باخت، اما «مجتبی عابدینی» در فینال برابر نماینده ژاپن پیروز شد و در المپیک ریو تاریخ‌سازی کرد تا بودجه فدراسیون چند برابر شود؛ این کار نیاز به توجه ندارد؟ ما الان چهار سهمیه در توکیو داریم و مورد توجه هستیم نمی‌توانیم چشم به روی موفقیت‌ها ببندم.

نایب رییس کمیته ملی المپیک افزود: این گونه نیست که به استعدادها توجه نداشته باشیم بلکه بسیاری از استعدادها زیر نظر ما کار می‌کنند. من انتطار سهمیه از «علی یعقوبیان» سرمربی تیم ملی اپه نداشتم اما نمی‌دانم چرا گلایه داشت. ما سال 99 اعزام زیادی به خارج نداشتیم و این به خاطر کرونا بود. 2 اردو در مشهد بود و تمام هزینه‌ها را پرداخت کردیم. از سالن ورزشگاه شهید شیرودی هیولا می‌سازند اما استعدادها از همین سالن شکوفا شدند. در لیگ برای اسلحه سابر تیم زیاد داشتیم و برای اسلحه‌های فلوره و اپه شرکت کننده نداشتیم اما تدبیری شد تا لیگ انجام شود. احساسم این است که عدم نتیجه‌گیری موجب اعتراص و استعفای «علی یعقوبیان» شد.

نبود تیغه در تایلند پیکارهای قهرمانی آسیا در تایلند در سال 98 بحث دیگر باقرزاده بود. او گفت برخی از مواقع پیش میاد و این برای ورزشکار کویتی پیش آمد و با شمشیر عابدینی به مسابقه رفت. شاید یک مشکل پیش آمده باشد و من آن زمان 2 شمشیر دادم که شاید خراب شده باشند باید آنجا تدبیر می‌شد و مسوول تیم باید تهیه می‌کرد. سرپرست تیم یعقوبیان بود و در آن مسابقات باز هم سابر نتیجه گرفت و اپه و فلوره ناکام بودند.

*س_برچسب‌ها_س*