پنج‌شنبه 17 آبان 1403

باکو مدعی آتش‌سوزی جنکل‌های لاچین توسط ارمنستان شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
باکو مدعی آتش‌سوزی جنکل‌های لاچین توسط ارمنستان شد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، چند روزی است که تصاویر و فیلم‌هایی مبنی بر خرابکاری در خاک جمهوری آذربایجان مشاهده می‌شود و رسانه‌های جمهوری آذربایجان با پوشش این حادثه آن را به ارمنستان نسبت دادند. خبرگزاری «آذربایجان -24» روز دوشنبه گزارش کرد که تصاویری به دست آمده که نشان دهنده آتش سوزی عمدی ایجاد شده از سوی ارمنستانی‌ها در جنگل‌های «لاچین» است. این منبع خبری این اقدام را...

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، چند روزی است که تصاویر و فیلم‌هایی مبنی بر خرابکاری در خاک جمهوری آذربایجان مشاهده می‌شود و رسانه‌های جمهوری آذربایجان با پوشش این حادثه آن را به ارمنستان نسبت دادند.

خبرگزاری «آذربایجان -24» روز دوشنبه گزارش کرد که تصاویری به دست آمده که نشان دهنده آتش سوزی عمدی ایجاد شده از سوی ارمنستانی‌ها در جنگل‌های «لاچین» است.

این منبع خبری این اقدام را بی‌اهمیتی ارمنستانی‌ها به قوانین بین المللی خواند. تاکنون رسانه‌های ارمنستانی واکنشی به این ادعا نشسان نداده‌اند.

لاچین، بخشی از جمهوری آذربایجان است که از جنگ قره‌باغ به این سو تحت کنترل نیرو‌های ارمنستانی قرار داشت و پس از توافق آتش‌بس در نوامبر 2020 ارتش جمهوری آذربایجان کنترل این شهر را دوباره به دست گرفت.

طبق توافق آتش‌بس نهم نوامبر 2020 (19 آبان 1399) که به امضای «نیکول پاشینیان»، نخست وزیر ارمنستان، الهام علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان و «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه به جنگ بر سر منطقه قره باغ کوهستانی پایان داد، روسیه به عنوان میانجی این توافق نقش‌آفرینی کرد و حضور نیرو‌های حافظ صلح روس طبق همین توافق انجام شده است.

در تحولی دیگر، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز دوشنبه گفت که از زمان جنگ 44 روزه بر سر منطقه قره باغ در سال 2020، هیچ نتیجه ملموسی در روابط بین باکو و ایروان حاصل نشده است.

«الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت: «اگرچه در شش ماهه نخست سال جاری گام‌های خاصی در جهت عادی‌سازی روابط آذربایجان و ارمنستان برداشته شد، اما متاسفانه هنوز نتایج ملموسی حاصل نشده است. با وجود اینکه یک سال و هشت ماه از جنگ می‌گذرد، متاسفانه ارمنستان هنوز به تعهداتی که مجبور به انجام آن بوده عمل نکرده است.»

علی اف گفت که اولین نشست گروه‌های کاری در مورد تحدید حدود یک تحول مثبت بود، اما این تنها به لطف آذربایجان امکان پذیر شد.

وی اظهار داشت: «طرف ارمنستانی تمایل خاصی به این کار نداشت. اما اولین جلسه برگزار شد. البته این جلسه بیشتر جنبه معارفی داشت. جلسه دوم برای ماه آینده برنامه ریزی شده است. من معتقدم که جلسه دوم به بحث در مورد موضوعات خاص اختصاص خواهد داشت.»