بخشی از واقعیات را به مردم نگفتم / اگر نقصی داشتیم از مردم عذرخواهی میکنیم
رئیس دولت دوازدهم گفت: مردم از وضعیت اقتصادی نگران هستند و حق هم دارند نگران باشند.
به گزارش مشرق، حجتالاسلام حسن روحانی رئیسجمهور امروز (یکشنبه 10 مرداد) در آخرین جلسه هیأت دولت دوازدهم اظهار داشت: ما در چهار سال اول دولت شرایط بهتری از نظر روابط خارجی و امید به آینده و تعامل با جهان داشتیم؛ ما به خودمان اطمینان داشتیم که حریف قدرتهای بزرگ هستیم و حتی یک در یک میلیون هم احتمال شکست نمیدادیم، زیرا ما توان دیپلماتیک خود را شناخته و دیپلماتها و حقوقدانهای توانمندی داریم که توانستیم با وجود آنها در مقاطع حساس به پیروزی برسیم.
وی افزود: وقتی میگوییم تعامل و مذاکره با چند قدرت جهانی، آنچه که از پیروزی حاصل میشود نهایت امر است و ممکن است که پیروزی و شکست هم داشته باشیم، ولی ممکن است که 30 درصد آن شکست بوده و 70 درصد آن پیروزی باشد ولی در نهایت میانگین آن پیروزی است.
رئیسجمهور تصریح کرد: اگر بعد از 23 تیر 1394 دیدید که تورم ما کاهش یافته و رشد اقتصادی بالا رفته و سرمایهگذاری افزایش پیدا کرده و رقم صادرات به نسبت واردات ارتقا پیدا کرده معنایش آن است که پیروزی حاصل شده است.
روحانی گفت: ما در سیاست پیروز شدیم و آثار آن در اقتصاد مشاهده شد. آرزوی ما آن بود که ما وقتی توانستیم تورم را کاهش دهیم و تکرقمی کنیم این تکرقمی را حفظ کنیم.
وی گفت: ما تورم 40 درصدی را در سال 92 کاهش دادیم و در سال 93 به 15 درصد رساندیم؛ در سال 94 و 95 هم تورم تکرقمی داشتیم.
رئیسجمهور اظهار داشت: وقتی ما وارد جنگ اقتصادی شدیم تورم تغییر پیدا کرد. اگر کسی زمان صلح و جنگ را متوجه نشود خیلی باید غصه خورد. این در حالی است که جنگ را بر ما تحمیل کردند و ما آغازگر آن نبودیم. ولی اگر این جنگ نبود همان روند رشد اقتصادی ادامه پیدا میکرد.
وی گفت: مردم از وضعیت اقتصادی نگران هستند و حق هم دارند نگران باشند. وقتی جنگ اقتصادی شروع شد ما نتوانستیم نفت بفروشیم. روابط اقتصادی ما را مسدود کردند و معاملات بانک مرکزی با کشورهای خارجی متوقف شد.
روحانی اظهار داشت: معاملات وقتی از طریق صرافیها انجام میشود عملا ارزش صادرات وواردات با 20 درصد کاهش مواجه میشود.
وی تصریح کرد: در شرایط تحریم ورود 2500 قلم کالا ممنوع شد و وقتی ممنوعیت اعمال میشود، آن کالا در داخل کشور گران میشود و چارهای جز آن نبود که این ممنوعیت در نظر گرفته شود چرا که بایستی فقط به اجناس، مواد اساسی و تولیدی کارخانجات اولویت میدادیم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: معنای جنگ آن نیست که بتوانیم شرایط دوران صلح را داشته باشیم؛ ما در این جنگ جیرهبندی نکردیم و اجناس هم کوپنی نشد و توانستیم کشور را اداره کنیم.
وی ادامه داد: تأکید من بر آن بود که بایستی جنس در بازار به وفور باشد البته قیمت آن در دست ما نیست. ما برای کالای اسساسی ارز 4200 تومانی دادیم، این درحالی است که حمل و نقل و تورم در قیمت نهایی کالا تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه حتما در کار ما نقص و عیب وجود دارد گفت: ما تلاش کردیم این نقص و عیب کمتر باشد با این وجود از مردم عذرخواهی کرده و طلب عفو میکنیم. با این حال با جنگ اقتصادی توسعه کشور را ادامه دادیم.
وی ادامه داد: وقتی کشور وارد جنگ میشود مسیر توسعه را ادامه دادیم. این درحالی است که 3.5 میلیارد دلار برای پالایشگاه بیدبلند سرمایهگذاری کرده تا گازهای فلر را جمعآوری کرده و اجازه ندهیم بسوزد.
رئیسجمهور گفت: آمار و ارقام در دولت من نشان میدهد که در زمینه سدسازی، تصفیهخانههای آب و فاضلاب و رساندن آب به روستا فعالیت داشتیم.
وی ادامه داد: یک میلیون روستایی در سال 92 از آب آشامیدنی سالم استفاده میکردند که این رقم در شرایط فعلی به 10 میلیون نفر رسیده است.
روحانی گفت: 57 سد مخزن ملی در دولت من ساخته شد. در دولت من در بنزین خودکفا شدیم و حتی صادرکننده هستیم و مجبور نیستیم که در پتروشیمیها بنزین تولید کنیم که سلامتی مردم به خطربیفتد.
وی افزود: هیچکس نمیتواند منکر افتتاح طرحها و پروژههای ملی در پنجشنبههای هر هفته شود.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری