برای آشنایی با اکوسیستم دانشبنیان کشور این کتاب را بخوانید
![برای آشنایی با اکوسیستم دانشبنیان کشور این کتاب را بخوانید](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1401/09/14/14010914000282_Test_PhotoN.jpg)
به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس کتاب «راهبردهای توسعه صادرات محصولات دانشبنیان» به قلم مسعود افشاری مفرد، رضا موسایی و علی جوان جعفری در 314 صفحه و توسط مؤسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی به چاپ رسیده است.
این کتاب که در راستای شعار سال و به منظور ارتقای اکوسیستم دانشبنیان کشور منتشر شده است ضمن اشارهای مختصر به ادبیات حوزه اقتصاد دانشبنیان، دو صنعت زیستفناوری و نانوفناوری در کشورهای هند و کره جنوبی را مورد بررسی قرار داده و همچنین راهبردهای صادراتی شدن این صنایع در ایران تشریح کرده است.
نکته مهم و نتیجهگیری اصلی این کتاب که از تجربه سایر کشورها بدست آمده لزوم طراحی سیاستهای منسجم صنعتی با محوریت توسعه صادرات است.
بررسی ساختار و قوانین مرتبط با اقتصاددانش بنیان در فصل اول این کتاب، نقشه جامعی درباره وضعیت سیاستی کشور در این حوزه ارائه میدهد. در ادامه با تحلیل فضای حاکم بر قوانین تجارت خارجی، چهارچوبی تحلیلی از سیاستهای منسجم تجاری و فناوری ارائه شده است. در فصل چهارم و پنجم نیز با تمرکز بر بازار کشورهای هندوستان و کره جنوبی، مدل نهادی و ساختار سیاست صنعتی این کشورها در راستای توسعه بازار زیستفناوری و نانوفناوری مورد تحلیل و بررسی نویسندگان قرار گرفته و در فصل پایانی، راهبرد و چهارچوب مناسب سیاستگذاری صادراتی پیشنهاد شده است.
این کتاب منبع مناسبی برای مدیران و پژوهشگران حوزه تجارت فناوری خواهد بود؛ چراکه بررسیهای صورتگرفته منطبق بر واقعیتها و اقتضائات نهادی ایران بوده و میتواند در سایر رستههای دانشبنیان مورداستفاده واقع شود.
اقتصاد دانشبنیان نقش مهمی در توسعه اقتصادی و افزایش تولید و رفاه یک کشور دارد. عمده کشورهای درحالتوسعه در دو دهه اخیر با تمرکز بر چند رشته صنعتی خاص موفق شدند تا وزن دانش و فناوری را در اقتصاد خود افزایش داده و با سرعت بیشتری به سمت توسعه حرکت کنند. در سال تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین، لزوم توجه به دانشبنیانها بیشازپیش احساس میشود. شرکتهای دانشبنیان، کسبوکارهایی هستند که قادرند با تجاریسازی فناوری خود، نقش مهمی در توسعه کشور و افزایش درآمدهای آن داشته باشند.
جنبه دیگر توسعه، توجه به تولید صادراتی است که در دهههای اخیر موجب شتاب توسعه در کشورهای جنوب شرق آسیا شد؛ بنابراین، تولید صادرات محور موضوعی با اهمیت در سیاستگذاری کشورهای پیشرفته محسوب میشود. در ایران، دو صنعت نانوفناوری و زیستفناوری جزو مزیتهای کشور در حوزه دانشبنیان بهحساب میآیند. از سوی دیگر، توسعه بازارها و رقابتپذیر شدن هر صنعت تابع وجود زیرساختهای لازم برای ورود آن صنعت به بازارهای جهانی است.
علاقهمندان برای خرید کتاب از اینجا اقدام کنند.
پایان پیام /
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنیدمحمدباقر قالیباف
حسین شریعتمداری
حسن روحانی
این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است![برای آشنایی با اکوسیستم دانشبنیان کشور این کتاب را بخوانید 2](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1401/07/26/14010726000400_Test_PhotoA.jpg)
![برای آشنایی با اکوسیستم دانشبنیان کشور این کتاب را بخوانید 3](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1399/04/16/13990416000679_Test_PhotoA.jpg)
![برای آشنایی با اکوسیستم دانشبنیان کشور این کتاب را بخوانید 4](https://media.farsnews.ir/Uploaded/Files/Images/1399/04/16/13990416000909_Test_PhotoA.jpg)