چهارشنبه 7 آذر 1403

برای حفظ سلامتی در هوای آلوده به چه نکاتی توجه کنیم؟/ گروه‌های حساس در منزل بمانند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
برای حفظ سلامتی در هوای آلوده به چه نکاتی توجه کنیم؟/ گروه‌های حساس در منزل بمانند

مریم کنعانی نژاد گفت: توصیه می‌شود که هنگام آلودگی هوا بیماران قلبی عروقی، ریوی، سالمندان و کودکان از منزل خارج نشوند و عموم مردم نیز فعالیت‌های طولانی و سنگین نداشته باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مریم کنعانی نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی صبح قزوین؛ با اشاره به توصیه‌های بهداشتی و خودمراقبتی در زمان آلودگی هوا اظهار کرد: انتظار می‌ورد آحاد مردم از وضعیت کیفی هوای محل سکونت خود از طریق سایت‌ها و رسانه‌ها اطلاع حاصل کرده و اخبار مربوطه را پیگیری کنند.

وی افزود: عموم مردم در زمان آلودگی هوا باید از انجام فعالیت‌هایی فیزیکی و ورزشی نظیر قدم زدن در پارک‌ها، پیاده‌روی یا دویدن در فضای آزاد خودداری کنند؛ همچنین شهروندان و به ویژه افراد دارای بیماری زمینه‌ای از شدت فعالیت‌های خود در خارج از منزل بکاهند. کارشناس سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: افرادی که مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای، قلبی - عروقی و تنفسی هستند، بهتر است که از منزل خارج نشوند و اگر در محل سکونت آنان سیستم تهویه هوا وجود دارد فیلترهای آن را به موقع تمیز و تعویض کنند. وی عنوان کرد: افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای در شرایط آلودگی هوا، غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان نظیر میوه و سبزیجات بیشتر مصرف کرده و غذاهای چرب، فست فودها و فرآوری شده را کمتر میل کنند و همچنین نسبت به نوشیدن آب و شیر و مایعات بیشتر اهتمام ورزند. کنعانی‌نژاد بیان کرد: افراد باید از انجام فعالیت‌هایی که منجر به افزایش آلودگی هوای منزل می‌شود مثل سرخ کردن غذا و جاروکشیدن و استفاده از جاروبرقی و روشن کردن شمع و اجاق‌های گاز و همچنین خانه تکانی و سوزاندن چوب خودداری کنند. این مسئول ادامه داد: در شرایط آلودگی هوا باید از وسایل گازسوز کمتر استفاده شود و بهترین راه کاهش مواجهه با آلودگی هوا هم این است که شهروندان در فضای سربسته منزل بمانند و پنجره‌ها نیز باز نباشد اما با توجه به شرایط کرونایی فاصله‌گذاری اجتماعی رعایت و از برگزاری مهمانی و دورهمی اجتناب شود. گروه‌های سنی حساس به گردوغبار در خانه بمانند وی تصریح کرد: با توجه به وجود گردوغبار در بیرون از منزل ضرورت دارد که فیلترهای هوا در سیستم تهویه مطبوع کنترل شود؛ همچنین از مصرف دخانیات در منزل پرهیز و از وسایل نقلیه شخصی کمتر استفاده کرده و افراد از سفرهای غیرضروری اجتناب کنند. کارشناس سلامت محیط و کار معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: در این ایام باید از روشن کردن آتش در بیرون از منزل و سوزاندن لاستیک خودداری کرده و همچنین تا حد امکان انجام کارهای عمرانی کاهش پیدا کند. وی تاکید کرد: بیماران قلبی و ریوی و افراد مبتلا به آسم سطح فعالیت‌های بدنی خود را حتی در داخل منزل تا حداقل ممکن کاهش دهند و از خروج غیرضرور از منزل خودداری کرده و از ماسک‌های اف اف پی 2 که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده کنند. کنعانی‌نژاد اضافه کرد: ماسک‌های اف اف پی یک معمولا 4 برابر و اف اف پی 2 تا 10 برابر کاهش غلظت گردوغبار را به همراه دارد و باعث می‌شود تا ذرات گردوغبار کمتری وارد ریه‌های افراد شود. وی بیان کرد: شهروندان باید معاینات فنی خودروی شخصی خود را به موقع انجام دهند ضمن اینکه در این بازه زمانی زنگ ورزش برای دانش‌آموزان دارای بیماری ممنوعیت داشته و برگزاری مسابقات ورزشی ممنوع است. این مسئول در پایان گفت: سالمندان باید مایعات و شیر و سبزیجات و موادغذایی حاوی آنتی اکسیدان بیشتر مصرف کنند و بسیار توصیه می‌شود که بیماران قلبی - عروقی، ریوی، سالمندان و کودکان از منزل خارج نشوند و عموم مردم فعالیت‌های طولانی و سنگین نداشته باشند. انتهای پیام /