برای همسریابی به این اپلیکیشن مراجعه کنید
16 ماه قبل بود که اولین سایت رسمی همسرگزینی ایرانی با نام «همدم» رونمایی شد. برای دسترسی بهتر به این سایت یک پلتفرم هم برایش طراحی کردند تا مثل خیلی از برنامهها از فروشگاههای مجازی قابل دسترسی باشد.
ازدواج مهمترین تصمیم زندگی هر جوانی است، اما امروزه بیشتر جوانان از آن ابا دارند و پای صحبت هایشان که بنشینید به ترس و اضطراب شان برای تشکیل خانواده پی خواهید برد؛ آنها نگرانند که مبادا ازدواج ناموفقی داشته باشند، یا بعدها از ازدواج شان پشیمان شوند، یا انتخاب احساسی داشته باشند، یا اینکه اختلاف سلیقه و تفاهم نداشتن برایشان مشکلساز شود.
برخیها هم در هراسند که نتوانند به خوبی از عهده مسئولیتهای زندگی، همسرداری و تربیت فرزند و تامین آینده خانواده بربیایند. نتیجه این قبیل ترسها و اضطرابها این است که جوانهای ما برای تشکیل خانواده دچار تردید شوند و حتی بی خیال ازدواج شوند.. به همین خاطر است که در دو دهه اخیر شاهد کمرنگ شدن ازدواج و تشکیل خانواده هستیم.
اما در نسلهای قبل واسطهگری ازدواج یکی از مهمترین کمککنندههای ازدواج بود و به قولی بزرگترها آستینها را بالا میزدند و به جوانهای دم بخت در انتخاب همسر کمک میکردند. البته هنوز هم در برخی از خانوادهها واسطههای ازدواج پیدا میشوند که با توجه به با شناخت از دختر و پسرهای اطرافشان آنها را به هم معرفی میکنند و باعث ازدواجشان میشوند. اما این موضوع در دو دهه اخیر خیلی کمرنگ شده است و از همین رو ازدواج روند نزولی را طی کرده است.
در این میان که نقش واسطه گرهای سنتی ازدواج کمتر شده است، برخی از برنامهها و سایتهای غیر مجاز به خودشان اجازه دادند تا بدون مجوز فعالیتهای غیر معقولی داشته باشند، بنابراین جای خالی یک برنامه سازمان یافته در کنار معرفی دختر و پسر و همراهی آنها برای مشاورههای قبل و بعد از ازدواج آن بسیار احساس میشد.
اولین نرم افزار رسمی در امر همسریابی
21 تیرماه سال گذشته بود که برای اولین بار در ایران همزمان با اول ذی الحجه و سالروز مبارک ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) از پلتفرم «همدم» به عنوان طرحی به روز شده از سایت همسانگزینی رونمایی شد. این پلتفرم دستیاری برای انتخاب همسر و همراهی آنها در امر مشاوره و ازدواج شناخته میشود و اولین نرمافزار رسمی و دارای مجوز در امر همسریابی و مشاوره ازدواج در کشورمان است.
البته قرار نیست این پلتفرم همه مشکلات و موانع موجود در ازدواج جوانان را حل کند، جوانانی که تصمیم به ازدواج دارند، ولی نمیتوانند فرد مناسبی که از نظر فرهنگی و شرایط خانوادگی با آنها همسو باشد را پیدا کنند، میتوانند در پلتفرم همدم این خلأ را برطرف کنند.
«همدم» هم مستثنی نیست!
البته همیشه اولینها انتقادات زیادی دارند؛ این پلتفرم هم استثنا نیست و واکنشهای متعددی را با خود به همراه داشته است، برخی آن را کمک کننده دانستند و معتقد بودند که در عصر حاضر که همه چیز به سمت تکنولوژی و دیجیتالی شدن میرود میتوان از ابزارهای این چنینی برای همسریابی استفاده کرد و مخالفان نیز به همسریابی به کمک هوش مصنوعی انتقاد داشتند و آن را شیوه مناسبی نمیدانستند.
«زهره سادات حسینی» مدیر پلتفرم همدم هم گفته است: «پیشنهادات و انتقادات بسیاری از سوی کاربران همدم در موضوعات مختلف شاهد بودیم، برخی از کاربران اعتراض داشتند نسبت به عناصری که در فرمها طراحی شده و معتقد بودند که بعضی از این عناصر باید کم یا زیاد شوند و پیشنهادات خودشان را در تمامی فضاهایی که پلتفرم همدم برای تبادل نظر با کاربران در نظر گرفته اند، وارد کردند.
برخی دیگر از کاربران هم انتقاد داشتند به اینکه چرا سرعت بررسی پروفایلها اینقدر کم است و بایستی سریعتر رسیدگی شود تا بتوانند از این مرحله عبور کنند و به مرحله جستجو و معرفی برسند. اما خوشبختانه با تمهیدات در نظر گرفته شده سرعت بررسی پروفایلها بیشتر شد و ما توانستیم تعداد افرادی که در صف انتظار هستند را کم کنیم که از این مرحله عبور کنند.
حالا که 16 ماه از رونمایی پلتفرم همدم گذشته است؛ طبق آمار 434 هزار و 415 نفر این پلتفرم را نصب کرده اند که از این تعداد 12 درصد متولدین دهه 40 و 50، 48 درصد متولدین دهه 60، 39 درصد متولدین دهه 70 و یک درصد متولدین دهه 80 تشکیل میدهند.
در نشستی که چندی پیش به میزبانی تبیان برگزار شد، زهره حسینی مدیر پلتفرم «همدم» هم ضمن اشاره به دغدغه امروزی والدین و خانوادهها درخصوص ازدواج موفق فرزندانشان، گفت: «همدم دستیار خانوادهها در تسهیلگری ازدواج است. متقاضیان همدم را 62درصد آقایان و 38 درصد از خانمها تشکیل دادهاند. در این بین 48 درصد از این افراد دهه شصتیها هستند. تا امروز 518 نفر از طریق همدم ازدواج کردهاند.»
به چه افرادی مجوز میدهیم؟
حجتالاسلام عزتزمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی هم در مورد مجوزهای قانونی سامانههای همسریابی، گفت: «تمامی مجموعههایی که در حوزه خانواده فعالیت دارند طبق قانون باید مجوز اخذ کنند که تمامی این شرایط بسیار تسهیل شده و آسان در نظر گرفته شده است. ضمن اینکه به این نکته نیز توجه شده است که هر کسی با هر نیتی و با هر کاری نتواند این مجوزها را اخذ کند. این مجوزها برای کسانی است که در این حوزه هم سابقه فعالیت دارند و هم تجربه کسب کردهاند.»
پلتفرم «همدم» با سرویس مهم «همدمیاب» برای مجردها، خدمات مشاورهای به شکل تلفنی و حضوری، آزمونهای روانشناسی، خودآگاهی و سازگاری و مجله آنلاین و محتواهای آموزشی در قالب، فیلم، پادکست، اینفوگرافیک و مقالات مختلف در دسترس جوانان و خانوادهها خواهد بود و جوانان مجرد متقاضی ازدواج را از ابتدای تصمیمگیری برای ازدواج تا چهار سال پس از آن همراهی خواهد کرد. این اپلکیشن هماکنون در بازارها و مارکتهای تلفن همراه قابل دسترسی است.
«همدم» مانند یک پل ارتباطی بین خانوادهها و جوانانشان عمل میکند. در این پلتفرم هدف این است که جوانها در کمترین زمان ممکن با یک روش علمی و حساب شده، بتوانند زوج مناسب خودشان را پیدا کنند و با حمایت و نظارت خانوادههایشان به خواستگاری بروند یا خواستگار برایشان بیاید.
انتخاب آگاهانه؛ ازدواج پایدار
در پلتفرم «همدم» قسمتی به نام «همدمیاب» وجود دارد که کاربران متقاضی ازدواج، وارد این قسمت میشوند، فرمهای خودشان را کامل پر میکنند، دو آزمون روانشناختی میدهند و مدارک خودشان را ضمیمه فرم ثبتنامشان میکنند.
در این مرحله پروفایلشان برای تأیید نزد کارشناسهای همدم میرود. کارشناسان همدم هم با اتصال به سامانههای استعلام هویت، اطلاعات متقاضی را صحتسنجی میکنند.
پس از آن که فرم کاربر تأیید میشود، این امکان در اختیارش قرار داده میشود که خودش بتواند هم از پیشنهادهای هوشمند سیستم استفاده کند یا اینکه به صورت دستی جستجو کند، مورد مناسب خودش را پیدا کند و درخواست بدهد که این مورد برایش معرفی شود.
این پلتفرم به افرادی که تمایل به ازدواج دارند، کمک میکند که با انتخابی آگاهانه، ازدواجی پایدار داشته باشد و بدون ترس و اضطراب تشکیل خانواده بدهند.
منبع: فارس
هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای مرگ و رها کردن زن جوان مقابل بیمارستان در ازنا چیست؟
-
تعطیلی پنجشنبهها به کجا رسید؟ | جزییات تازه از تعطیلی دو روزه آخر هفته
-
ماجرای 3 نامه سیدمحمد خاتمی به رهبری | پاسخ رهبر انقلاب چه بود؟
-
دانشجوی دانشگاه تهران که خودکشی کرده بود، درگذشت | فیلم محل حادثه منتشر شد + ویدئو و صوت
-
مرگ مشکوک دختر جوان در سلماس | مردم به شایعات توجه نکنند، با اسلحه شکاری خودکشی کرد!
-
ماجرای مسمومیت 50 دانشآموز در مدرسه امام حسین (ع) چه بود؟
-
قتل ناموسی دختر 17 ساله اهوازی به دست پدرش