برجام
برجام
اگر اخبار مثبت وارد بازار شود، قیمت دلار تا نیمه کریدور هفتم کاهش پیدا خواهد کرد و همین امر میتواند بسیاری از معاملهگران را به فروش ترغیب کند.
یک فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به کارشکنی کاسبان تحریم و تندروها گفت: «اگر مذاکره نکنیم چه کار باید بکنیم؟ آقایان راهحل بدهند. همینطور حرف زدن و دشنام دادن که این چه کاره است که حرف میزند که فایده ندارد. میتوان چنین استنباط کرد که منافع دو گروه در عدم مذاکره تأمین است: یکی خود آمریکاییها هستند که روزبهروز فشار تحریمها را بیشتر میکنند و مشکلات را بیشتر میکنند و یکی هم همین...
در بحث پیمان راهبردی با چین و روسیه باید دانست که ایران اسلامی حتی اگر تحریم هم نبود و با آمریکا تعامل داشت هم اما پیمان راهبردی با کشورهای هژمون که برخی منافع مشترک را با آنها داریم یک ضرورت بود.
روز گذشته همزمان با ورود دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید آمریکا، به کاخ سفید، اخبار ضد و نقیضی در مورد مواضع و اظهارات وی درباره ایران در برخی شبکههای پیامرسان داخلی منتشر شد که با مواضع اعلامشده وی در گذشته تفاوت اساسی داشته است، اما طبق بررسیها، ادعای سخنان ترامپ مبنی بر آمادگی سفر به تهران در مقطع کنونی، «نادرست» ارزیابی میشود.
دنیای اقتصاد: رحمن قهرمانپور، پژوهشگر ارشد مسائل بینالملل، در این خصوص توضیح داد با توجه به اظهارنظرهایی که در یک ماه اخیر از سوی ترامپ دیدیم، میتوان گفت که او بهنوعی تلاش دارد تا چهره جدیدی از خود ارائه دهد.
رویدادی مانند طوفان الاقصی بعد از گذشت نزدیک به 469 فارغ از تمام مولفه های جزئی که میتوان در بُردار زمان محاسبه کرد، نقطهی عطفی است.
پرونده هستهای را میتوان با بهکارگیری این چهار محور پیش برد: «ذخیرهسازی اورانیوم در داخل کشور تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی؛ تعیین مکانیزمی مشخص و شفاف برای راستیآزمایی اجرای تعهدات طرف مقابل؛ تفاهم بر سر جبران خسارت از دست رفته ایران در چهارچوب برجام؛ و بازنگری مکانیزم ماشه.»
فعال اصلاح طلب گفت: اقتصاد میتواند برای دو طرف ایران و امریکا منفعت داشته باشد. حتی اگر مذاکرات دو طرف منجر به توافق سیاسی نشود، توافقات اقتصادی میتواند دورهای از همکاریها را شکل بدهد.
انبارلویی در یادداشتی نوشت: مذاکره و آتش بس فی نفسه نه خوب است و نه بد، بستگی دارد دو طرف بدانند داشتههایشان چیست و کدام یک از نداشتههایشان را میخواهند با مذاکره تأمین کنند.
«دنیایاقتصاد» سناریوهای مختلف در روابط بین دو کشور ایران و آمریکا را مورد ارزیابی قرار داده و به این پرسش پاسخ داده است که چرا تنها استراتژی مطلوب، باز کردن روابط از دریچه منافع اقتصادی است؟
اقتصادنیوز: بازار ارز چشمانتظار سیگنالهای سیاسی و اقتصادی مهمی است که میتوانند روند قیمتها را مشخص کنند. در حالی که دلار در روز دوشنبه با نوسانات محدود در نیمه اول کریدور هشتم تثبیت شد، معاملهگران همچنان از انجام مبادلات سنگین خودداری کردند. آیا بازار امروز شاهد شکسته شدن این رکورد و حرکت به سمت سطوح جدید خواهد بود؟ اقتصادنیوز در ادامه به این پرسش پاسخ خواهد داد.
عضو شورایعالی مشورتی حزب کارگزاران سازندگی گفت: «اینکه عنوان میشود ممکن است دولت پزشکیان رویکرد جدیدی در پیش بگیرد، واقعبینانه نیست. واقعیت این است که آقای پزشکیان بدون اجازه حاکمیت نمیتواند کاری بکند. در واقع، دولت پزشکیان تصمیمگیرنده اصلی در اینکه باید در مقابل آمریکا چه رویکردی در پیش گرفت، نیست و چنین سیاستهایی در جای دیگری گرفته میشود.»
دلیل دستور غرب به پادوهای رسانهای خود مبنی بر اینکه هر اتفاقی در رژیم را پیروزی آنها بنامند، این است که شکست رژیم صهیونیستی در واقع شکست غرب به شمار میآید.
نخ تسبیحی پیدا کنیم و جملاتِ نامهی صبح شنبهی علی ربیعی، محتوای مصاحبهی اخیر ظریف و سخنان پزشکیان را به هم ربط دهیم؛ ببینیم چیزی دستگیرمان میشود یا نه.
برنامههای ویژه صداوسیما در دعوت از مخالفان مذاکره و حمله به تیم مذاکره قبلی برجام و بهویژه جواد ظریف و تهیه گزارشهای خبری درباره آثار و تبعات زیانبار برجام به تعبیر متولیان و برنامهسازان سیمایی، از جمله تلاشهایی است که در جریان است تا قبل از اینکه حتی مذاکرهای در کار باشد یا گفتگویی آغاز شود، مرگ آن را از همین حال رقم بزنند.
دولت بایستی پیوستن به پالرمو و CFT را به عنوان یک امتیاز در چانه زنیهای احتمالی آینده در چارچوب رفع تحریمها برای خود محفوظ بداند نه اینکه بدون کسب امتیاز دست به چنین اقدام پرخطری بزند.