برخورد حقوقی با مصادره کنندگان دستاوردهای محیط زیست
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صحبتهای تیمارگر پیروز در مورد میزان حقوقش را تکذیب میکنیم و از این به بعد هر کسی که دستاوردهای محیط زیست را مصادره کند با آن برخورد میکنیم.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: صحبتهای آقای شهرداری در مورد میزان حقوقش را تکذیب میکنیم و از این به بعد هر کسی که دستاوردهای محیط زیست را مصادره کند با آن برخورد میکنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، علی سلاجقه رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در حاشیه همایش زبان و محیط زیست اظهار داشت: باید در انتخاب کلیدواژهها در محیط زیست دقت کرد. همچنین این قضیه در مورد نام گذاری بر روی حیوانات هم حائز اهمیت است.
وی گفت: به نظر من کار اشتباهی است که بر روی حیوانات وحشی اسامی مانند ایران و یا موارد مشابه بگذاریم. در نامگذاریها حتماً باید دقت شود و اسامی حیوانات الهام گرفته از طبیعت باشد.
سلاجقه گفت: اسامی باید به صورتی انتخاب شود که مشکل ساز نشوند به هر حال ایران کشور ما و خاستگاه مردم محسوب میشود. اینکه بر روی یک حیوان نام ایران بگذاریم درست نیست چرا که ممکن است خدایی ناکرده این حیوان جان خود را از دست بدهد و پس از تلف شدن آن حساسیتها ایجاد شود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر در مورد بارداری ایران گفت: مراحل زادآوری آن انجام گرفته به هر حال ایران از دست قاچاقچیها نجات یافته بود و علیرغم اینکه بنیه ضعیفی داشت ولی موفق به زاد و ولد شد. مدیرکل محیط زیست استان سمنان به ما اعلام کرده ایران باردار است و امیدواریم این موضوع قطعی باشد.
وی گفت: هفت ماده یوز خوشبختانه در طبیعت ایران وجود دارد و اینکه قبلاً مشکل کمبود این ماده یوزها وجود داشت اکنون با رؤیت آنها اندکی از خطر انقراض شأن کاسته شده و هر کدام از این ماده یوزها چند مورد تولد دارند. یوز نر هم که در طبیعت رؤیت شده و اخیراً در اصفهان پس از 20 سال یک مورد از آنها مشاهده شد و در بحث یوز وضعیت خوبی داریم.
سلاجقه با اشاره به تلف شدن پیروز گفت: تکثیر در اسارت دستاورد بزرگی بود که در کشور به آن رسیدیم به هر حال یک ماهواره هم در فاز نهایی پرتاب ممکن است با مشکل مواجه شود و نمیتوان کل فرآیند علمی را زیر سوال برد. به هر حال ساخت آن ماهواره محصول یافتههای علمی است.
وی گفت: در مورد پیروز هم قضیه به همین صورت است ناگفته نماند در بحث تحریمها هم مشکلاتی برای محیط زیست ایجاد شده طبق قوانین بین المللی باید به کشور کمک شود تا از فناوری روز در تکثیر حیات وحش در اسارت بهره مند شویم ولی این اتفاق صورت نگرفت.
سلاجقه گفت: البته از ظرفیت علمی کشور در پروژه پیروز به خوبی استفاده شد اما در هر دستاورد علمی ممکن است خطایی رخ دهد. دو جلسه با دامپزشکان و متخصصان حیات وحش به زودی برگزار میکنیم و در مورد ابعاد مختلف این قضیه گفتگو خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در بحث حیات وحش یوز تعداد اندکی متخصص داریم گفت: در این زمینه هم باید اقداماتی بیشتر صورت گیرد.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای شهرداری تیمارگر پیروز اعلام کرده که درآمد او از نگهداری پیروز اندک بوده و سازمان محیط زیست بسیار کم به وی حقوق پرداخت کرده است، گفت: این موضوع را به شدت تکذیب میکنیم، قراردادها موجود است از این به بعد هر کس دستاوردهای محیط زیست را مصادره کند با آن برخورد حقوقی خواهیم کرد. پروژه تکثیر یوز در اسارت مربوط به سازمان محیط زیست بود و با همکاری تیمی صورت گرفته است.