سه‌شنبه 17 مهر 1403

برداشت انگور از تاکستان‌های خراسان شمالی آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برداشت انگور از تاکستان‌های خراسان شمالی آغاز شد

بجنورد - ایرنا - برداشت محصول انگور از سطح 18 هزار و 500 هکتار تاکستان خراسان شمالی آغاز شده است که ارزش اقتصادی این محصول هفت هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به اینکه قیمت انگور در اوایل فصل برداشت، میانه و پایان آن متفاوت است ارزش هر کیلوگرم انگور در بازار 30 تا 40 هزار ریال است که ارزش اقتصادی این محصول نیز بین پنج تا هفت هزار میلیارد ریال برآورد شده است.

محمدعلی شریکیان افزود: اکنون برداشت گونه های انگور کلاهداری و کشمشی از موستان‌های استان آغاز شده و برآورد می شود امسال در مجموع 177 هزار تن انواع انگور در این استان برداشت شود.

وی اظهار داشت: با توجه به سرمای دیررس بهاره، گمان می رود که تاکستان های استان 10 تا 15 درصد کاهش محصول داشته باشد که این خسارت در مناطق کوهستانی، کوهپایه ای و دشتی استان متفاوت است.

وی گفت: تاک های سرمازده این استان با گرم شدن هوا دوباره جان گرفتند، معمولا تاک ها در سرمازدگی بهاره با گرم شدن تدریجی هوا، جوانه زنی مجدد دارند که این امر موجب شد بخشی از تاکستان ها دوباره فرایند زایشی خود را داشته باشند.

سالانه 185 هزار تن انگور در این استان تولید می شود که سهم آن در سبد اقتصاد کشاورزی این خطه 13 درصد است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اظهار داشت: از مجموع انگور تولیدی این استان 105 هزار تن کشمشی، 70 هزار تن کلاهداری و مابقی شامل دیگر گونه ها است.

شریکیان افزود: استان خراسان شمالی از نظر تولید انگور در سطح کشور جایگاه ششم را دارد، پرورش انگور از قدیم در این خطه معمول بوده است که سازگاری خوبی با اقلیم منطقه دارد و تاکداران استان فراورده های متنوعی از این محصول تولید می کنند که بسیار بازارپسند است و کشمش، سرکه و شیره از آن جمله است.

وی با بیان اینکه ارقام مختلف انگور در این استان وجود دارد افزود: بیش از 90 درصد تولیدات انگور استان از گونه های کشمشی و کلاهداری است.

وی سرانه مصرف انگور در استان را 15 کیلوگرم در سال دانست و افزود: 12 هزار تن انواع انگور و 432 تن کشمش در داخل استان مصرف می شود و سایر تولیدات به استان های همجوار از جمله گلستان، مازندران، خراسان رضوی و سیستان و بلوچستان حمل می شود.

شریکیان از تاکداران خواست تا مرحله برداشت محصول را به درستی مدیریت کنند و افزود: محصول را باید به موقع برداشت کرد به گونه ای که زود و یا دیرهنگام نباشد زیرا این امر بر کمیت و کیفیت محصول اثرگذار است.

وی گفت: پیش بینی می شود که از گونه انگور کشمشی تولیدی استان 21 هزار تن به کشمش تبدیل شده و مابقی به صورت تازه خوری مصرف شود. این مسوول با اشاره به کیفیت بالای انگور کشمشی تولیدی خراسان شمالی اظهار داشت: ظرفیت صادرات سالانه این گونه انگور 15 هزار تن است.

شریکیان از باغداران منطقه خواست به منظور ارزش اقتصادی بیشتر انگور کشمشی را به کشمش تبدیل کنند و افزود: این اقدام با توجه به افزایش قابلیت نگهداری و صادرات این محصول، موجب ثبات قیمت انگور در بازار نیز خواهد شد.

وی اظهار داشت: بیشترین میزان تولید انگور کشمشی استان مربوط به شهرستان های فاروج و شیروان و گونه کلاهداری نیز مربوط به شهرستان های بجنورد، مانه و سملقان و راز و جرگلان است.

مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی، مهرماه را زمان اوج برداشت انگور کلاه‌داری دانست و افزود: این محصول دیررس است و بیشتر نیز به عنوان تازه خوری مصرف می شود.

بیش از 42 درصد عرصه باغی و 57 درصد حجم تولیدات باغی استان خراسان شمالی به انگور اختصاص دارد.

حدود 82 هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند، هم اکنون این کشاورزان در بیش از 344 هزار هکتار زمین کشاورزی می کنند.

سهم استان 6 دهم درصد از تولید ناخالص داخلی در کلیه بخش های اقتصادی کشور است، سهم بخش کشاورزی استان 1.1 درصد از تولید ناخالص بخش کشاورزی کشور است.

مهم ترین بخش تولیدی این استان کشاورزی است، 36.4 درصد شاغلان استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند که این شاخص در کشور 18.99 درصد است.

این استان 45 هزار و 796 هکتار نیز باغ دارد، سالانه از این سطح 297 هزار و 582 تن انواع محصول باغی تولید می شود که از لحاظ سطح و تولید در کشور جایگاه 23 را دارد که سهم آن در این شاخص از نظر سطح باغی 1.57 درصد کشور و در تولیدات 1.45 درصد است.

*س_برچسب‌ها_س*
برداشت انگور از تاکستان‌های خراسان شمالی آغاز شد 2