برقراری زنگ میراثفرهنگی در مدارس کشور
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، جلسه شورای راهبردی موزههای ستادی و موزههای استان تهران، به میزبانی مجموعه فرهنگیتاریخی کاخ سعدآباد برگزار شد.
علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی کشور در این جلسه گفت که طبق مذاکرات انجام شده با آموزش و پرورش، قرار است که دانشآموزان ساعتی را تحت عنوان زنگ میراث فرهنگی در موزهها، بناها و محوطههای فرهنگیتاریخی حضور پیدا کنند.
وی افزود: به همین منظور، موزهها باید نیروهای خود را در امر آموزش میراث فرهنگی با ادبیاتی متناسب با کودکان و نوجوانان آماده کنند و از ظرفیت نیروهای انسانی مدارس برای برگزاری کارگاههای آموزشی تدریس میراث فرهنگی استفاده شود.
قائممقام وزیر و معاون میراثفرهنگی ضمن تأکید بر ارتقای تعاملات فرهنگی در موزهها گفت: این امر در راستای برنامهریزی و پیشبرد اهداف موزهداری نوین از جمله میراث دیجیتال و روایتگری تصویری کمک بسیاری خواهد کرد.
مدیریت بحران و پدافند غیرعامل در موزهها، انتشار قریبالوقوع فصلنامه موزهها و توسعه نمایشگاههای موزهای ایران در خارج از کشور، دیگر نکاتی بود که دارابی به آن اشاره کرد.
در ادامه، لیلا خسروی مدیرکل موزهها گفت: نیاز است تا از فناوری روز و استارتاپ ها در جهت بهروزرسانی موزههای کشور استفاده شود.
پرهام جانفشان مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران هم در ادامه به ذکر چند نکته پرداخت و اعلام کرد: در تهران حدود 100 موزه وجود دارد که 5 موزه متعلق به استان تهران و 30 موزه خصوصی است که میتوان گفت حمایتهای مالی و زیرساختی که طی این 3 سال توسط معاونت میراث انجام شده، طی دهههای گذشته بینظیر بوده است.
در بخش دیگری از این جلسه، سیدمحسن میر، مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی سعدآباد، بیژن مقدم مدیر مجموعه فرهنگیتاریخی نیاوران، جبرئیل نوکنده مدیر موزه ملی ایران، فخرالدین صابری مدیر موزه ملی قرآن و آفرین امامی مدیر میراث جهانی کاخ گلستان به بیان مسائل مجموعه خود پرداختند.
ناهید نجفی مدیر موزه رضا عباسی، نوید صالحوند مدیر موزه آبگینه و سفالینهها، محمدجواد اینانلو مدیر موزه ملی فرش ایران و علیرضا کیا مدیر موزه هنرهای ملی، از دیگر حاضران در این جلسه بودند که به بیان نکات و مسائل خود پرداختند.