دوشنبه 22 اردیبهشت 1404

برقراری سفر زمینی به سوریه با ناوگان عمومی جاده‌ای / بدهی 13 هزار میلیاردی راهداری به پیمانکاران

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
برقراری سفر زمینی به سوریه با ناوگان عمومی جاده‌ای / بدهی 13 هزار میلیاردی راهداری به پیمانکاران

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داریوش امانی امروز در نشست خبری اظهار داشت: سالانه 240 میلیون نفر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای جابه‌جا می‌شوند. وی با اشاره به بررسی انجام سفر‌های زمینی از طریق حمل و نقل عمومی جاده‌ای به سوریه و ترکیه، اظهار کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم و در آینده نزدیک امکان سفر جاده‌ای با حمل و نقل عمومی به این کشور‌های همسایه فراهم می‌شود. پذیرش...

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، داریوش امانی امروز در نشست خبری اظهار داشت: سالانه 240 میلیون نفر از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای جابه‌جا می‌شوند. وی با اشاره به بررسی انجام سفر‌های زمینی از طریق حمل و نقل عمومی جاده‌ای به سوریه و ترکیه، اظهار کرد: در حال بررسی این موضوع هستیم و در آینده نزدیک امکان سفر جاده‌ای با حمل و نقل عمومی به این کشور‌های همسایه فراهم می‌شود.

*س_ پذیرش مسافر در ناوگان عمومی جاده‌ای فقط با کارت واکسن_س*

رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اضافه کرد‌: از اول آذر امسال پذیرش مسافر در اتوبوس‌ها و ناوگان حمل و نقل عمومی جاده‌ای بر اساس کارت واکسیناسیون خواهد بود. امانی درباره تغییر قیمت بلیت اتوبوس با توجه به پذیرش 100 در‌صدی مسافران از آذر امسال، بیان کرد: در ایام شیوع کرونا قیمت بلیت اتوبوس افزایش چندانی نداشت و طبق برآورد‌های صورت گرفته شرکت‌های حمل و نقل جاده‌ای در این دوره حدود 3 هزار میلیارد تومان زیان و خسارت دیدند. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گفت: در اوایل شیوع ویروس کرونا، سفر برای مدتی تعطیل شد و پس از سر گرفته شدن سفرها، پروتکل‌های بهداشتی اعمال شد و پذیرش مسافر در ناوگان اتوبوسی، مینی‌بوسی و سواری کرایه سواری، بر اساس پروتکل‌ها محدود شد و کاهش پیدا کرد، در این شرایط جابه‌جایی مسافران برای شرکت‌های حمل و نقلی صرفه اقتصادی نداشت، اما همه شرکت‌ها به وظایف و مسئولیت‌های خود متعهد بودند.

*س_ نوسازی 6 هزار دستگاه کامیون فرسوده از محل تولیدات داخل_س*

وی درباره آخرین وضعیت نوسازی ناوگان کامیونی از محل تولید داخل بیان کرد‌: تلاش کرده‌ایم از ظرفیت تولید داخل برای نوسازی ناوگان کامیونی استفاده شود، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای همواره به دنبال حمایت از تولیدکنندگان داخلی بوده است، قرارداد تولید 1000 دستگاه کامیون با یک تولیدکننده داخل (ماموت) و قرارداد تولید 5000 دستگاه کامیون دیگر با ایران خودرو امضا شد و به دنبال تامین منابع مالی این قرارداد‌ها هستیم. امانی اظهار کرد: همچنین در قراردادی با شرکت هپکو در حوزه ساخت تجهیزات راهداری، تأمین منابع مالی انجام شد تا خط تولید این کارخانه فعال شود. معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: پیش از تحریم‌ها، در حوزه تولید کامیون ماموت برند اسکانیا و ایران‌خودرو برند بنز را در کشور تولید می‌کردند، اما امروز با توجه به افزایش تحر‌یم‌ها موتور این کامیون‌ها اغلب از چین تأمین می‌شود.

*س_ با مشکل افزایش قیمت قیر در بورس مواجه هستیم_س*

وی تأمین قیر را یکی از مشکلات امروز سازمان راهداری دانست و گفت: از مجلس برای عملیاتی شدن موضوع ارائه قیر رایگان پیگیری‌هایی داشته‌ایم، اگر مشکل تخصیص قیر حل شود بسیاری از پروژه‌ها به سرعت به اجرا می‌رسند. امانی گفت: امروز با مشکل افزایش قیمت قیر در بورس مواجه هستیم به صورتی که قیمت قیر در بورس به بیش از 12 میلیون تومان هم رسیده است و تخصیص قیر به میزان مورد نیاز سازمان راهداری نیست. رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ادامه داد: طبق مصوبه‌ای در قانون بودجه، تخصیص قیر در 6 ماه دوم سال عملیاتی می‌شود، اما 6 دوم سال فصل مناسبی برای اجرای پروژه‌های عمرانی نیست و فقط در چند استان گرمسیر می‌توانیم پروژه‌های عمرانی را پیش ببریم. وی ادامه داد: سهم وزارت راه و شهرسازی از قیر رایگان 7 هزار و 200 میلیارد تومان است که سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای از این میزان تا 2 هزار میلیارد تومان سهم دارد، مجلس هم به این موضوع ورود کرده است تا هر چه سریع‌تر قیر رایگان به وزارت راه و شهرسازی تخصیص پیدا کند و در حال حاضر حواله‌ها داده شده است. امانی با اشاره به توافق مجلس با دستگاه‌های مربوطه برای ارائه قیر با قیمت کمتر به دستگاه‌های عمرانی اظهار داشت: در حالی که امروز قیمت قیر هر تن 12 میلیون تومان است با ورود مجلس قرار بر این شده است که قیر با قیمت 9 میلیون و 350 هزار تومان به وزارت راه و شهرسازی اختصاص یابد البته میزان قیر تخصیص یافته بسیار کم است و سازمان راهداری به دو میلیون تن قیر در سال نیاز دارد. معاون وزیر راه و شهرسازی درباره اینکه آیا تهاتر قیر با بدهی پیمانکاران ادامه دارد؟ گفت‌: هر گونه تهاتر در‌باره قیر ممنوع است و هیچ تهاتری در این زمینه نداریم، روند مصرف قیر شفاف است و همه عملیات مربوط به قیر در سامانه مربوطه گزارش‌گیری می‌شود.

*س_ بدهی 13 هزار میلیارد تومانی سازمان راهداری به پیمانکاران_س*

وی درباره میزان مطالبات پیمانکاران از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای اظهار داشت: در حال حاضر میزان بدهی سازمان راهداری به پیمانکاران در سامانه حدود 8 هزار میلیارد تومان است که بیش از چهار هزار میلیارد تومان هم به این عدد اضافه می‌شود، اما هنوز این رقم وارد سامانه نشده است.