برنامه هستهای
برنامه هستهای
در صورت حمله رژیم صهیونیستی به ایران، به واسطه مواضع ترامپ در حمایت از این حمله، آمریکا خود یک طرف این جنگ خواهد بود. بنابراین در هر نوع حمله رژیم تلآویو به ایران، فارغ از نوع مشارکت آمریکا در این حمله، ایران حق خواهد داشت این جنگ را به عنوان جنگ آمریکا علیه خود قلمداد کرده و منافع آمریکا را مورد هدف قرار دهد. اما چرا در صورت حمله به ایران، آمریکا بیشتر از سایرین متضرر خواهد شد؟
نشست سه متحد شرقی را میتوان پاتکی به نشست چهارشنبه شورای امنیت درباره غنیسازی ایران پشت درهای بسته تلقی کرد. آنها در پاسخ به تهدیدات چهار متحد غربی اعلام کردند طرفهای ذیربط باید متعهد به توجه به دلایل ریشهای وضعیت کنونی بوده و اعمال تحریم، فشار و تهدید توسل به زور را ترک کنند. سه دولت همچنین بر لزوم اجتناب تمامی دولتها از هر اقدامی که فعالیت فنی، بیطرفانه و عینی آژانس بینالمللی...
امضای 3 بازیگر اروپایی و نماینده سابق حوزه سیاست خارجی اتحادیه اروپا پای سند توافق هستهای سال 2015 موجود است. با این حال اروپاییان پس از خروج یکجانبه ترامپ از توافق هستهای، وقیحانه به کارزار استراتژی فشار حداکثری علیه کشورمان پیوستند.
در برنامه امروز کیوسک، شنبه 25 اسفند، مهمترین عناوین خبری و تیتر یک روزنامههای صبح تهران را بررسی کردیم. آرایش تازه برجامی از جمله موضوعات مهمی است که در کیوسک امروز به آن اشاره شد.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین از پیشنهاد پنج مادهای چین در مورد مسئله هستهای ایران خبر داد.
سفیر ایران در چین با اشاره به برگزاری موفق نشست سه جانبه ایران، روسیه و چین در شهر پکن این ابتکار را مسیر روشنی برای مقابله با یکجانبهگرایی باخت - باخت آمریکا دانست.
معاون وزیر خارجه چین بیان کرد: باید از اقداماتی که اوضاع را در خاورمیانه متشنج میکند، پرهیز شود و شرایط برای دست یابی به راهکار دیپلماتیک مهیا شود.
«سه کشور بر اهمیت احترام به معاهده منع اشاعه تسلیحات هستهای به عنوان سنگ بنای رژیم بینالمللی منع اشاعه تاکید کردند. چین و روسیه از اعلام مجدد ایران که برنامه هستهایاش منحصرا برای اهداف صلحآمیز است و نه برای تولید سلاح هستهای استقبال کردند و همچنین از تعهد ایران به پایبندی کامل به تعهداتش به موجب معاهده منع اشاعه و موافقتنامه جامع پادمان، استقبال کردند.»
منابع آگاه از دیدار دیپلماتهای ارشد ایران، روسیه و چین در پکن و رازنیآنها درباره مسئله هستهای ایران خبر دادند.
روز گذشته رئیس جمهور با بیان اینکه ما باید با دنیا رابطه داشته باشیم، ولی قرار هم نیست با ذلت در برابر کسی سر خم کنیم؛ گفت: اگر مذاکره با عزت و بر مبنای احترام و منافع متقابل باشد، مینشینیم حرف میزنیم، ولی زبان تهدید و زور به هیچ وجه برای ما قابل قبول نیست. این سخنان در رسانههای عبریزبان بازتاب گستردهای داشته است.
وزارت خارجه فرانسه پیشرفت برنامه هستهای ایران را نگرانکننده توصیف کرد و تاکید کرد که پاریس و شرکایش به راه حل دیپلماتیک متعهد هستند.
در اعتراض به سوءاستفاده از سازوکار شورای امنیت و برگزاری نشست بسته درباره برنامه صلحآمیز هستهای ایران، سفرای سه کشور انگلیس، فرانسه و آلمان به وزارت خارجه احضار شدند.
«مائو نینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین روز پنجشنبه و در یک نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: «در شرایط کنونی، ما معتقدیم که همه طرفین باید آرامش و خویشتنداری را حفظ کنند تا از تشدید اوضاع هستهای ایران و یا حتی حرکت به سمت رویارویی و درگیری پرهیز کنند.»
جیمز کاریوکی، سفیر انگلیس در سازمان ملل متحد، دقایقی پیش از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد که به موضوع برنامه هستهای ایران اختصاص داشت به خبرنگاران گفت: «ما تصریح کردهایم که برای ممانعت از دستیابی ایران به سلاح هستهای تمامی راههای دیپلماتیک از جمله استفاده از مکانیسم ماشه را در صورت لزوم طی خواهیم کرد.»
نامه دونالد ترامپ تحویل ایران شد؛ نامهای که رئیسجمهور امریکا هفته قبل خبر ارسال آن را به ایران اعلام کرد و ایران را بین دو گزینه به تعبیر او «توافق صلح» یا «گزینه دیگر (اقدام نظامی)» مخیر گذاشت.
«ایران تحت فشار مذاکره نخواهد کرد. ایران در برابر تهدیدات تسلیم نخواهد شد. ایران هیچگونه دیکتهای را نخواهد پذیرفت. هر تلاشی برای وادار کردن ایران به پذیرش توافقی ناعادلانه، محکوم به شکست است. دیپلماسی باید مبتنی بر احترام متقابل باشد، نه باجخواهی.»