برنامه هستهای
برنامه هستهای
هیوز درباره نامه ترامپ گفت که رئیسجمهور امریکا به صراحت گفت که با دو راه میتواند با ایران رفتار کند: "نظامی یا از طریق توافق.".
او با بیان اینکه اروپاییها به تعامل با ایران ادامه خواهند داد گفت: هدف ما همچنان تلاش برای یافتن راه حلی دیپلماتیک برای برنامه هستهای ایران است.
اقتصادنیوز: کرهشمالی اعلام کرد: گروه 7، باند مجرمان هستهای است.
ورود چین و روسیه به موضوع ایران را در مرحله اول به شکل دفاع آنها از خودشان و نگرانی آنان از جنگ میبینم. روسیه برای مدتی بسیار طولانی، درگیر جنگ است و از هزینههای جنگ کاملا مطلع است. چین، در حوزه دیپلماسی عاقلتر از آمریکا و روسیه است. آمریکاییها بارها خواستهاند چین را به جنگ و کشمکش نظامی بکشانند، اما چین با توجه به این که از همه تاجرتر است، زیر بار نرفته است؛ بنابراین چینیها...
اقتصادنیوز: اردوغان و ترامپ تماس تلفنی برقرار کردند.
«امانوئل ماکرون»، رئیسجمهور فرانسه از روسیه خواسته با پیشنهاد آمریکا که مورد حمایت اوکراین است، برای آتشبس 30 روزه در این کشورموافقت کند.
یوری اوشاکوف، دستیار سیاست خارجی ولادیمیر پوتین، اظهارات رهبر روسیه را درباره تشبیه رهبران اروپایی به تولهسگها تکرار کرد و به تغییر سریع موضع آنها در حمایت از فشار آمریکا برای آتشبس در جنگ اوکراین اشاره کرد.
این افراد که برخی از آنها شأن استراتژیست! برای خود قائل هستند در چند دهه اخیر درباره برنامه هسته ای ایران دیدگاههایی ابراز داشته اند و پیشنهادهایی ارائه کردند که عملا کشور را در تنگنا قرار داده اند.
«از این نکته نباید غافل شد که رژیم اسرائیل یکی از اصلیترین بازیگران منطقه است که از مخالفت ایران با مذاکره سود میبرد؛ مقامات تندروی این رژیم خواهان حل و فصل پرونده هستهای ایران از طریق دیپلماسی نیستند؛ بنابراین بسیار ضروری است که ضمن تن ندادن به مذاکرات تحت فشار و ارعاب، شرایط را به گونهای مدیریت کنیم که رژیم اسرائیل برنده نهایی آن نباشد و کشور را به ورطه جنگ نکشاند.»
اقتصادنیوز: در روزهای اخیر اخبار بسیاری در رابطه با ابراز تمایل دولت دونالد ترامپ برای مذاکره با ایران منتشر شده است؛ اخباری که نشان میدهد رئیس جمهوری آمریکا دو گزینه مذاکره یا جنگ و نابودی مراکز هسته ای و حساس کشور را پیش روی مقامات کشورمان گذاشته است.
با افزایش نگرانیها در مورد برنامه هستهای ایران، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، در حال لابیگری برای بازگرداندن تهران به میز مذاکره است. او هفته گذشته در نامهای که از طریق دیپلماتهای امارات متحده عربی به ایران ارسال شد، همین موضوع را بیان کرد.
نماینده دائم روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین از رایزنی خود با مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره ایران خبر داد.
نشست سهجانبه ایران، چین و روسیه در حالی روز جمعه به میزبانی پکن برگزار شد که محور رایزنیها و رویکردهای این سه کشور در کانون توجه رسانههای جهانی قرار گرفت و به گمانهزنی دراین باره پرداختند.
ایران خواهان جنگ نیست و از جنگ نیز استقبال نمیکند اما در صورت حمله نظامی به ایران در هر سطحی، این آمریکاییها هستند که بیشتر از سایر طرفین، از این حمله متضرر خواهند شد.
مدیر برنامه چین در مرکز استیمسون، مدعی است: پکن نمیخواهد در مذاکرات با ایران کنار گذاشته شود، بهخصوص که پیشتر در بحثهای مربوط به اوکراین نادیده گرفته شده بود. به همین دلیل، تلاش زیادی کرده تا نقش خود را در امور بینالمللی تقویت کند.