برنامه هستهای
برنامه هستهای
دهها دیپلمات پیشین آمریکایی در سالروز خروج دولت دونالد ترامپ، رییسجمهور پیشین آمریکا از توافق هستهای (برجام) در سال 2018، در نامهای به جو بایدن، رییس جمهور آمریکا خواستار متوقف کردن دیپلماسی با ایران شدند.
اقتصادنیوز: یک طرح توافق جامع در سطح منطقه میتواند بسیار بادوامتر و قدرتمندتر از برجام باشد.
دیپلمات پیشین آمریکایی در نامهای به بایدن نوشتند: امروز ما از شما و تیمتان میخواهیم پیشنهادات و رویکرد دیپلماتیک در قبال ایران را متوقف کرده و در عوض، کارزار فشار حداکثری را دوباره به کار ببندید که موثرترین سیاست برای حفاظت از ملت آمریکا، ملت ایران و دیگر ملل سراسر جهان در قبال تهدیدات جمهوری اسلامی ایران است.
روزنامه شرق میگوید: جریزهفروشی سرنوشت محتوم اقتصادهای جریزهای شده است.
نشریه فارن پالیسی در یادداشتی به مناسبت پنجمین سالروز خروج ترامپ از برجام نوشت: در مدت پنجسال گذشته، چشمانداز حلوفصل صلحآمیز بحران هستهای از بد به بدتر تبدیل شده است و تهران باردیگر در آستانه نقطه گریز قرار دارد. با این حال ما نباید اجازه دهیم که تلاشهای فانتزی برای دستیابی به توافق بهتر، مزایای عملی مهار برنامه هستهای را تحتالشعاع قرار دهد.
مشاور امنیت ملی آمریکا روز پنجشنبه گذشته سخنانی درباره خاورمیانه و ایران در «بنیاد واشنگتن برای خاور نزدیک» بیان کرد که قابل تامل بود و نمیتوان به سادگی از کنار آن گذشت.
اقتصادنیوز: توافق منطقهای میتواند در جایی که واشنگتن در حال شکست خوردن است، کامیاب شود.
ممکن است توافق ایران و آمریکا ناممکن باشد اما با برقراری رابطه بهتر پادشاهیهای غرب حوزه خلیج فارس با ایران که زمانی غیر ممکن به نظر می رسید، توافقی پایدارتر برخلاف برجام امکانپذیر است. این توافق تازه به تهران آرامش اقتصادی معنادارتر و پایدارتری ارائه می دهد و می تواند به طور دائم و نه موقت برنامه هسته ای ایران را مهار کند
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز بدون محدودیت درباره برنامه صلحآمیز هستهای خودش تصمیمگیری میکند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز بدون محدودیت درباره برنامه صلحآمیز هستهای خودش تصمیمگیری میکند.
حتی دولت بایدن هم در ابتدا شیفته «توافقی طولانیتر و قویتر» با ایران بود. اگرچه، از منظر کاهش خطرات احتمالی، برجام به این دلیل ارزشمند بود که مستقیما روی توانمندیهای هستهای تهران در حال حاضر و در آینده اثر گذاشت. آنچه برجام در مدت کوتاهی به آن دست یافت، وضعیتی امنتر از طریق بازگردانی برنامه هستهای ایران به عقب و ایجاد سازوکارهایی برای نگه داشتن ایران در این سطح پاینتر بود.
یک توافق منطقه ای بین ایران با کشورهای عربی خلیج فارس پیشنهادی است که «علی واعظ» و «ولی نصر» ارایه کرده و معتقدند می تواند بسیار بهتر از احیای برجام، منافع طرف های دخیل از جمله ایران را تامین کند.
حسن روحانی رئیسجمهور سابق از اواخر سال 1400 دیدارهایش را با کارگزاران و مدیران دولتهای یازدهم و دوازدهم را از سر گرفته و هر از چندی این دیدارها برگزار میشود. دیدارهایی که بنظر میرسد هدف از آن سودای بهارستان است.
ظاهراً دولت آمریکا دیگر علاقهای به بازگشت به توافقنامه احیای برجام ندارد و بهجای آن، دو گزینه دیگر را پیشنهاد میکند. گزینه نخست یک توافق کوتاهمدت است، بهصورتی که در کنار کنترلِ برنامه هستهای ایران، نظام تحریمها نیز از هم نپاشد و بهعنوان ابزاری برای دستیابی به یک توافق بلندمدت به خدمت گرفته شود. گزینه دوم، توافقی بلندمدت و همراه با تمدید برخی محدودیتهای مربوط به برنامه هستهای...
نماینده روسیه در نزد سازمانهای بینالمللی در وین و رییس هیات مذاکرهکننده روسیه در مذاکرات وین در واکنش به اظهارات اخیر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا درباره حلوفصل مسئله هستهای ایران در صفحه توییترش نوشت: مشاور امنیت ملی آمریکا یک سخنرانی کلیدی درباره خاورمیانه ارائه کرد. بخش ایران آن گیجکننده است. مشخص نیست که او قصد داشته چه پیامی بفرستد.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «ایلان برمن» در تحلیلی برای روزنامه واشنگتنتایمز نوشت: جلوگیری از پیشرفت برنامه هستهای ایران بهدلیل اینکه آمریکا نمیخواهد دست به قمار نظامی علیه ایران بزند و اسرائیل بهرغم خواستن توان این کار را به تنهایی ندارد، همچون کلافی سردرگم، دولتمردان تلآویو را آزار میدهد. جمهوری اسلامی ایران از دیرباز مهمترین چالش راهبردی پیشروی اسرائیل بوده است....