برنامه ورزش و جوانان ساوه برای فراگیر کردن دوچرخه سواری و تقابل با کرونا
ساوه - ایرنا - رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ساوه گفت: برنامه ای در دستور کار داریم که اجرای آن ضمن نهادینه کردن فرهنگ استفاده از دوچرخه در میان ساکنان شهر، ایجاد فاصله گذاری اجتماعی و کاهش زنجیره انقال ویروس کرونا را به همراه دارد.
«حامد توکلی» روز یکشنبه به ایرنا، گفت: در شرایطی که ویروس کرونا در جامعه فراگیر شده و ساوه هم در وضعیت بحرانی قرار دارد، اداره ورزش و جوانان تصمیم به فراگیر شدن استفاده از دوچرخه در میان اقشار مختلف جامعه به خصوص کارمندان دستگاه های اجرایی گرفته است تا از این طریق علاوه بر ترویج فرهنگ ورزش با دوچرخه سواری، زنجیره انتقال این بیماری که یکی از دلایل آن ممکن است سوار شدن چند سرنشین در یک خودرو باشد را به حداقل برساند.
وی اظهار داشت: در این رابطه امروز جلسه ای میان اعضای هیات دوچرخه سواری با شورای اسلامی شهر ساوه برگزار و راهکارهای اجرای این برنامه بررسی شد.
به گفته توکلی در این برنامه همچنین نیاز به کمک شهرداری ساوه محسوس است و چنانچه در یکی از خیابان های اصلی شهر مانند طالقانی یا شریعتی مسیر ویژه ای برای دوچرخه سواری تدارک شود، شهروندان به استفاده از این وسیله نقلیه ورزشی ترغیب می شوند.
وی مزایای استفاده از دوچرخه در جامعه را علاوه بر کاهش زنجیره انتقال ویروس کرونا، کاهش آلودگی هوا، کاهش مصرف سوخت و افزایش ضریب سلامتی شهروندان برشمرد.
رئیس اداره ورزش و جوانان شهرستان ساوه با بیان اینکه استفاده از دوچرخه را مدتهاست برای تردد به محل کارم آغاز کرده ام، تاکید کرد: چنانچه فرمانداری در قالب مصوبه ای برای کارکنانی که از این وسیله نقلیه برای رفت و آمد به ادارات مشوق هایی نظیر مرخصی تشویقی، اضافه کار و یا اجازه تاخیر نیم ساعته برای حضور در اداره در نظر بگیرد، اقدامی انگیزشی برای فراگیر شدن دوچرخه سواری میان نیروهای شاغل در دستگاههای اجرایی خواهد بود.
وی گفت: از شهرداری هم درخواست می کنیم در شهرک های جدید ساوه مانند علوی و فجر مسیرهای مشخصی را برای دوچرخه سواری ایجاد کند تا فرهنگ استفاده از این وسیله مفرح ورزشی در میان ساکنان ارتقا یابد.
وی گفت: در همین رابطه با فدراسیون دوچرخه سواری و ورزش های سه گانه نیز رایزنی هایی انجام داده ایم تا ساوه را به عنوان یکی از شهرهای پایلوت در زمینه استفاده ساکنان از دوچرخه تعیین کند.
توکلی گفت: اگر ارگان هایی چون فرمانداری، شهرداری، شورای شهر با همکاری اداره ورزش و جوانان بتوانند ساز و کاری تعریف کنند که بر اساس آن در هماهنگی با بانک ها به شهروندان برای خرید دوچرخه تسهیلاتی اعطا شود، با توجه به گرانی این وسیله نقلیه می تواند گام موثری باشد.
وی همچنین پیشنهاد کرد که شهرداری اقدام به خرید تعداد زیادی دوچرخه کند و با ایجاد ایستگاههایی در سطح شهر، آنها را به شهروندان به صورت روزانه یا ساعتی اجاره دهد.
رئیس اداره ورزش و جوانان ساوه همچنین گفت: شهرداری همچنین می تواند با دریافت چک یا سفته، نسبت به واگذاری دوچرخه به شهروندانی که قادر به خرید آن نیستند اقدام کند و به صورت سالانه مبلغی را به عنوان اجاره از آنها دریافت و در پایان موعد قرارداد نیز با عودت دادن اسناد تضمینی، وسیله نقلیه را از آنها بازپس بگیرد.
*س_برچسبها_س*