برنج 60 هزار تومانی 200 هزار تومان به دست مصرفکننده میرسد

یک کارشناس بخش کشاورزی گفت: برنجهای پرمصرف مثل شیرودی، ندا و... از برنجکار هر کیلو گرم 55 تا 60 هزار تومان خریداری میشود اما در بازار به مبلغ 200 هزار تومان به فروش میرسد.
یک کارشناس بخش کشاورزی گفت: برنجهای پرمصرف مثل شیرودی، ندا و... از برنجکار هر کیلو گرم 55 تا 60 هزار تومان خریداری میشود اما در بازار به مبلغ 200 هزار تومان به فروش میرسد.
به گزارش خبرنگار مهر، قیمت برنج در بازار سلیقهای اعمال میشود و در حالی که برخی برندها نرخ خود را در حدود یک ماه گذشته به دلیل شرایط ویژه جنگ تحمیلی 12 روزه کاهش دادهاند برخی دیگر قیمتها را افزایش دادند.
علیقلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران و کارشناس بخش کشاورزی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: برنج در بازار ایران اعم از داخلی و خارجی به وفور موجود است اما عدم نظارت درست سبب شده تا قیمت این کالای اساسی نوسان بسیاری داشته باشد.
وی افزود: برنجهای پرمصرف مثل شیرودی، ندا و... از برنجکار هر کیلو گرم 55 تا 60 هزار تومان خریداری میشود اما در بازار به مبلغ 200 هزار تومان به فروش میرسد.
وی با بیان اینکه این عملکرد منجر به زیان تولیدکننده و مصرف کننده میشود، ادامه داد: سال گذشته در کنار واردات، دو میلیون و 700 هزار تن برنج در کشور تولید شد که مازاد نیاز بازار بود و این امر نباید منجر به افزایش قیمتها میشد.
این کارشناس بخش کشاورزی برای مدیریت بازار دومین کالای پرمصرف کشور پیشنهاد داد، منابع مالی باید برای سازمان تعاون روستایی که هم دارای انبار است و هم این انبارها پراکنش خوبی در کشور دارند، تأمین شود تا برنجی که از برنجکار 60 هزار تومان خریداری میشود نهایت به مبلغ 80 هزار تومان به دست مصرف کننده نهایی برسد.
ایمانی تصریح کرد: افزایش قیمت یک کالا اثر سو روی سایر اقلام گذاشته و نرخ آنها را نیز بی رویه افزایش میدهد.
مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران با اشاره به نزدیک شدن به فصل برداشت برنج، اظهار کرد: دولت باید از طریق وزارت جهاد کشاورزی ورود کرده و ذخایر استراتژیک کشور را از محل تولید داخل تأمین کند.
ایمانی در پاسخ به این پرسش که آیا تمام 32 قلم کالای اساسی که در شورای قیمت گذاری و سیاست گذاری حمایتی محصولات اساسی کشاورزی تعیینقیمت میشوند، از سوی دولت و بخش خصوصی خرید تضمینی میشوند، گفت: تحقق چنین امری از سوی دولت امکان پذیر نیست و چند قلم کالای استراتژیک مانند گندم از سوی دولت خرید تضمینی میشود؛ اما سازمان تعاون روستایی میتواند با تخصیص منابع مالی به این مرکز، خرید را انجام داده و انبار کند. در ادامه با توجه به نیاز بازار به مرور در شبکه توزیع اقلام مختلف را عرضه کند.
این کارشناس بخش کشاورزی در پایان گفت: تمام انبارهای موجود کشور در سامانه انبارها ثبت شدهاند و ورودی و خروجی آنها قابل کنترل و نظارت است. تعاون روستایی میتواند بازوی محکمی برای حمایت از کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی در بازار داخل باشد.