جمعه 14 دی 1403

برپایی رویداد «بانوان بهشت» در استان‌های مختلف ادامه دارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
برپایی رویداد «بانوان بهشت» در استان‌های مختلف ادامه دارد

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پس از برگزاری سومین دوره از سلسله رویداد‌های «بانوان بهشت» در سراسر کشور، فاطمه گنجی دبیر این رویداد گفت: بنیاد دعبل خزاعی کشور همواره دغدغه حمایت، رسیدگی، تجلیل و تکریمِ پیرغلامان و پیشکسوتان مجالس حسینی را داشته و دارد. برای پاسداشت پیرغلامان حسینی، همه ساله رویداد «مقام مجنون» که نکوداشت پیرغلامان اهل بیت (ع) است، قبل از ایام محرم حسینی در سراسر...

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، پس از برگزاری سومین دوره از سلسله رویداد‌های «بانوان بهشت» در سراسر کشور، فاطمه گنجی دبیر این رویداد گفت: بنیاد دعبل خزاعی کشور همواره دغدغه حمایت، رسیدگی، تجلیل و تکریمِ پیرغلامان و پیشکسوتان مجالس حسینی را داشته و دارد. برای پاسداشت پیرغلامان حسینی، همه ساله رویداد «مقام مجنون» که نکوداشت پیرغلامان اهل بیت (ع) است، قبل از ایام محرم حسینی در سراسر کشور برگزار می‌شود. در این رویداد «نشان حبیب» که توسط شورای هنری بنیاد دعبل خزاعی طراحی و ساخته شده، به این عزیزان اهدا می‌شود. در طول سال هم برنامه حمایت، بازدید و تکریم از پیرغلامان حسینی، مدیران هیئات مذهبی و خادمان مراسم مذهبی، توسط نمایندگان استانی بنیاد دعبل خزاعی برقرار و جزء برنامه‌های جاری و همیشگی است. علاوه بر این، تعظیم و تکریم بانوان خادم و پیشکسوت مجالس اهل‌بیت (ع) که عمری مشغول خدمت به روضه، مجلس داری، تبلیغ و... بوده‌اند نیز از دغدغه‌ها و برنامه‌های بنیاد دعبل خزاعی به حساب می‌آید.

گنجی بیان کرد: معمولا در تجلیل از پیشکسوتان عرصه ستایشگری و خدمت به آستان اهل بیت (ع)، سهم بانوان کمتر از آقایان است؛ لذا برای رفع این نقیصه و برای بزرگداشت بانوان محترمه‌ای که عُمر در این راه صرف کرده‌اند، رویداد «بانوان بهشت» طراحی و برنامه ریزی شده و هر سال از روز شهادت حضرت زهرا (س) تا روز ولادت ایشان، در سراسر کشور برگزار می‌شود. سال اول این مراسم با محوریت «مادران فاطمی» برگزار شد. سال دوم نیز رویداد «بانوان بهشت» و اهدای نشان فضه تایید و برگزار شد.

دبیر سومین رویداد «بانوان بهشت» درباره نحوه شکل‌گیری این رویداد توضیح داد و با اشاره به اینکه «بانوان بهشت» به همت بنیاد دعبل خزاعی و با همکاری خانه مداحان، سازمان هیأت و تشکل‌های دینی و بسیج رسانه برگزار می‌شود، تصریح کرد: سال گذشته مدیران بنیاد دعبل خزاعی شورایی راهبردی متشکل از سازمان تبلیغات اسلامی، جامعه ایمانی مشعر، جبهه انقلاب و هیأت مذهبی تشکیل و اقدام به شناسایی بانوان پیشکسوت در عرصه هیأت‌داری کردند که تعدادی از این بانوان پیشکسوت از بین آنها برای تجلیل و تقدیر در رویداد «بانوان بهشت»، انتخاب شدند.

وی درباره سومین دوره از این رویداد‌ها تصریح کرد: سومین رویداد بانوان بهشت که امسال برگزار شد، به تکریم و نکوداشت بانوان سخنور، ستایشگر، خادم و پیشکسوت مجالس حسینی اختصاص داشت. در رویداد «بانوان بهشت» بیش از 170 نفر از بانوان خادم و پیشکسوت مجالس حسینی در سراسر کشور تجلیل می‌شوند و علاوه بر تقدیرنامه ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، «نشان فضه» نیز به این بانوان اهدا می‌شود.

دبیر سومین رویداد «بانوان بهشت» افزود: مراسم افتتاحیه این رویداد در تهران به‌صورت برنامه جمعی و در تاریخ چهارشنبه 21 آذر ماه از ساعت 14 در سالن همایش‌های مجتمع فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی (سرچشمه) برگزار شد و 33 نفر از بانوان پیشکسوت حوزه سخنوری، تبلیغی، ستایشگری و جلسه داری و خادم‌های حسینی با حضور پیشکسوتان عرصه ستایشگری از جمله حاج مرتضی طاهری، اخوان بازوبند، حاج مهدی آصفی و جمعی دیگر از پیشکسوتان، حجت‌الاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، مریم حاجی عبدالباقی، پژوهشگر و محقق علوم قرآنی، فائزه عظیم‌زاده اردبیلی عضو شورای تحقیقات وزارت علوم و جمعی از مادران و همسران شهدا و پیشکسوتان این عرصه برگزار شد و از 33 بانو در این همایش تقدیر شد. پس از این مراسم، رویداد «بانوان بهشت» در سایر شهر‌ها و استان‌های کشور ادامه یافت.

گنجی ادامه داد: الحمدالله رویداد «بانوان بهشت» در اکثر استان‌ها با تنوع و جذابیت بیشتری در مقایسه با سال گذشته برگزار شده و در سایر استان‌ها نیز همچنان در حال برگزاری است. محور این همایش‌ها نیز هویت بخشی و دیده شدن زحمات این عزیزان بوده است.

وی درباره روند جمع‌آوری اطلاعات درباره مخاطبان هدف رویداد «بانوان بهشت» گفت: اطلاعات و سابقه فعالیت‌های این بزرگواران به طور کامل از طریق استان‌ها به امور بانوان بنیاد دعبل کشور ارسال شده و طبق ظرفیت مشخص استان‌ها این عزیزان از بین همه بانوان فعال در سطح استان انتخاب شده‌اند که جمعا با 170 تندیس نشان فضه و تقدیر نامه در کل کشور از بانوان فعال در زمینه هیأت و مجلس‌داری تجلیل شده است. دبیر رویداد «بانوان بهشت» افزود: ثبت رزومه و اطلاعاتی که در استان‌ها تجمیع و ارسال شده بیشتر از تجلیل شونده‌ها بود، اما با توجه به معیار‌هایی که برای استان‌ها مشخص شده بود و طبق دستورالعمل ابلاغی، برگزیده‌ها انتخاب شدند. با توجه به اینکه الحمدالله پیشکسوت‌های هر استان در رویداد امسال تجلیل شدند، امیدواریم در سال‌های بعد این افراد با دقت بیشتر و با بالا بردن ظرفیت‌ها انتخاب شوند.

گنجی درباره ضرورت و اهمیت برپایی چنین رویداد‌هایی عنوان کرد: چنین مراسم و رویداد‌هایی به عنوان یک ظرفیت برای هویت بخشی، فعال سازی و جریان سازی مخاطبان هدف طراحی و اجرا می‌شود. طبق تاکید رهبر معظم انقلاب، هیأت به عنوان کانون جهاد تبیین شناخته می‌شود به خصوص در این روز‌های ویژه‌ای که جبهه مقاومت می‌گذراند، هیأت می‌تواند به نقش و نگرش بانوان در این جبهه جریان اثر ببخشد.

وی اهداف برپایی همایش‌های «بانوان بهشت» را شرح داد و گفت: معرفی افرادی که در سبک زندگی، نگرش نسبت به هیأت و اثربخشی در هیأت شاخص بوده‌اند، در عرصه سخنرانی و هیأت داری برنامه داشته‌اند و نیز هویت بخشی به افراد گمنام و پیشکسوت از جمله اهداف برگزاری رویداد «بانوان بهشت» در کشور است. همچنین فرهنگ سازی درباره اثربخش بودن هیات‌ها در حوزه‌های فرهنگی، مذهبی، اجتماعی، بصیرتی، مدیریت بحران‌ها در کشور و بین الملل نیز می‌تواند یکی دیگر از دستاورد‌های برگزاری این رویداد در استان‌های مختلف باشد.

دبیر سومین رویداد «بانوان بهشت» اظهار داشت: الحمدالله درباره سلسله همایش‌های «بانوان بهشت» بازخورد نسبتا خوبی داشتیم، اما باید از این ظرفیت به خوبی بهره‌مند شد و آسیب‌ها و نارسایی‌های موجود را اصلاح کرد. به عنوان دبیر سومین رویداد نمی‌توانم با اطمینان مطرح کنم که به افق مبانی طراحی شده طی 45 سال انقلاب اسلامی رسیده باشیم، اما هدف رسیدن به قله است و در بین مسیر نیز باید مراقب خار و نارسایی‌های مسیر باشیم و آسیب‌ها را کاهش دهیم.