برگزاری نمایشگاه فرش ایران در تبریز پیگیری میشود
تبریز - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری آذربایجانشرقی با اشاره به اینکه تبریز در سال 2015 با معرفی دولت جمهوری اسلامی ایران در شورای اتحادیه جهانی صنایع دستی به عنوان پایتخت جهانی فرش دستباف معرفی شد و همچنان این عنوان متعلق به استان است، گفت: انتظار داریم نمایشگاه فرش ایران در تبریز برگزار شود و این موضوع را پیگیری میکنیم.
علی جهانگیری روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه صنعت فرش یکی از مزیت هایی است که علاوه بر جایگاه تاریخی در توسعه اقتصادی استان نیز نقش اساسی دارد، گفت: بر این اساس برگزاری نمایشگاه فرش دستباف تبریز یکی از مهمترین برنامههای معاونت اقتصادی استانداری بود.
وی با اشاره به ظرفیتهای صنعتی، معدنی و تجاری استان، گفت: برنامهریزی اقتصادی استان براساس مزیتها و توانمندیها تدوین شده است.
جهانگیری خاطرنشان کرد: معاون هماهنگی امور اقتصادی مرجع هماهنگی بین دستگاههای مسوول در حوزه اقتصادی است که وظیفه تعامل و هماهنگی با این دستگاهها در راستای توسعه متوازن استان به ویژه مناطق محروم و دور افتاده را بر عهده دارد.
وی افزود: این معاونت همچنین بر اجرای سیاستها و خط مشی های کلان توسعه سرمایهگذاری با استناد به قوانین و اسناد بالادستی و قابلیتها و ظرفیتهای استان و نیز برنامه ها و فعالیت های اقتصادی استان در بخشهای مختلف نظارت میکند.
وی اعلام کرد: با توجه به اسناد بالادستی مسائلی که نیاز به دخالت مدیریت ارشد استان است در یک سال گذشته احساس و بر این اساس برنامه اقتصادی استان در سال 1398 تدوین شد.
بخش معدن یکی از خطوط اصلی توسعه استان آذربایجان شرقی
جهانگیری بخش معدن را یکی از مهمترین بخش ها در حوزه اقتصادی عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه ذخایر قابل توجهی در استان وجود دارد و به لحاظ وجود ذخایر معدنی به خصوص در بحث مس و طلا دارای رتبه اول و دوم کشور هستیم بخش معدن می تواند نقش مهمی را در توسعه استان ایفا کند و بر همین اساس باید در مدت زمان ناظم برنامه ریزی ها و تمهیدات لازم برای ذخیره و فرآوری انجام شده و مشکلات پیش روی این بخش رفع شود.
وی با بیان اینکه در خصوص ایجاد واحد فرآوری در استان به صورت کامل برنامه ریزی شده است تا با پیشگیری از خامفروشی ارزش افزوده در داخل استان و کشور بماند، خاطرنشان کرد: بر این اساس یکی از خطوط اصلی توسعه استان تا چند سال آینده تمرکز بر روی بخش معدن خواهد بود که در این راستا به منظور شناسایی توانمندی ها، تعریف پروژه ها برای سرمایه گذاری، جذب سرمایه گذار برای فرآوری، رفع مشکلات موجود از قبیل مسائل مربوط به محیط زیست و منابع طبیعی، وجود معارضان و تامین زیرساختها برنامهریزی کردهایم و تا پایان سال سند توسعه اقتصاد معدن استان ارائه خواهد شد.
توسعه خودروسازی برنامه اولویت دار استان است
جهانگیری صنعت خودرو را از جمله مزایای صنعتی استان ذکر کرد و گفت: با وجود صنایع قطعهسازی که یکی از صنایع قدیمی و ریشه دار استان بوده و همچنین تولید بخش های مختلف خودرو در استان و وجود 10 واحد خودروسازی میتوان گفت آذربایجان شرقی ظرفیت بالایی در صنعت خودرو دارد بر همین اساس تلاش بر این است به سمتی برویم که این مزیت یعنی وجود خودروسازان در استان تکمیل شده و در کنار آن پروژه های دیگری نیز انجام شود.
وی افزود: هرچند صنعت خودرو در حال حاضر با مشکلاتی روبرو است اما همچنان موضوع صنعت خودروسازی یکی از اولویتهای استان بوده و به جد پیگیری می شود.
وی گفت: از دیگر موضوعات مطرح در بحث صنعت استان تکمیل زنجیره تامین در صنایع مختلف است.
جهانگیری با بیان اینکه آذربایجانشرقی در برخی صنایع مزیت دارد، گفت: این مزیت موجب تشکیل انجمنهای مختلف صنایع همگن در استان شده است و تکمیل زنجیره تامین آنها اهمیت دارد؛ برای نمونه در صنعت کفش از قدیم الایام قطب کشور هستیم اما باید زنجیره تامین آن کامل شود.
وی ادامه داد: در حوزه صنعت استفاده از ظرفیتهای خالی و فعال کردن واحدهای راکد از دیگر برنامههای معاونت اقتصادی است و در حال حاضر برخی واحدها در تملک بانک ها بوده و تعدادی نیز در شهرک های صنعتی در اختیار بخش خصوصی بوده و فعال نیست با توجه به این مسئله تلاش میکنیم که به هر شکلی واحدهای راکد مانده را فعال کنیم و از سرمایههای موجود استفاده کنیم.
جهانگیری خاطرنشان کرد: موضوع دیگر تامین زیرساخت های زیر بنایی شهرک های صنعتی است که همراه با معاونت عمرانی استانداری به صورت جدی پیگیر موضوع هستیم.
وی گفت: بحث تامین زیرساختهای شهرک ها به منظور توسعه استان یک مسئله استراتژیک است و در حوزه جذب سرمایهگذاری خارجی نیز با وجود تحریمها 6 طرح سرمایه گذاری در یک سال گذشته مصوب شده است.
وی بحث ساماندهی اصناف را یکی دیگر از موضوعات حوزه اقتصاد عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه باید بر روی همه کسب و کارهای موجود در بازار از طریق سازمانی نظارت شود اما برخی اصناف وجود دارند که هیچ کجا مجوزی برای فعالیت ندارند و به دنبال این موضوع مالیات نیز پرداخت نمی کنند بر همین اساس گزارشی از صنوف مختلف تهیه شده و به خصوص صنوفی که مجوز نداشتند و اقدامات لازم بر برای ساماندهی این استان انجام شده است.
رشد 101 درصدی صادرات از گمرکات آذربایجان شرقی
جهانگیری با اشاره به توانمندی آذربایجان شرقی در بحث صادرات اظهار کرد: هر سال تعدادی از صادرکنندگان نمونه کشور از این استان معرفی میشوند و با توجه به این مسئله برنامهای برای صادرات استان تنظیم و هدفگذاری شده است و بر اساس آن تلاش کردیم تا به اهداف مد نظر برسیم.
وی افزود: یکی از این اهداف استان بالابردن میزان صادرات به بیش از سه میلیارد دلار بود که با توجه به برنامه ریزیها و اقدامات انجام شده در سال جاری این موضوع تا پایان سال محقق خواهد شد و در 9 ماهه گذشته 101 درصد صادرات از گمرکات استان رشد داشته که این امر نشان دهنده فعالیت گمرکات استان است.
جهانگیری با اشاره به اینکه در کارگروه تسهیل استان که در طول هفته برگزار میشود، مشکلات صنایع بررسی میشود، گفت: تا امروز 59 جلسه برگزار و منجر به 567 مصوب شده است که 210 مصوبه یعنی 37 درصد آن به صورت قطعی اجرا شده و مابقی در حال اجراست.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به قرار گرفتن در سال رونق تولید و اهمیت این موضوع، بنا بر این است با توجه به شرایط واحدهای صنعتی که تلاش به فعال ماندن دارند با برنامه ریزی های مناسب از تعطیلی آنها جلوگیری کنیم.
معاون اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی گفت: از جمله اقدامات دیگر موضوع تنظیم بازار است که در یک سال گذشته جلسات مستمر به منظور نظارت بر بازار تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه از نظر فنی قیمتها باید توسط مکانیزم بازار کنترل شود که در بلند مدت اتفاق می افتد، در عین حال گفت: اگر در کوتاه مدت نظارت نشود یک عده افراد سودجو مشکلاتی را در بازار ایجاد میکنند.
جهانگیری با بیان اینکه در حوزه کشاورزی و در موضوع مکانیزاسیون استفاده سیستم های آبیاری نوین و توسعه گلخانه ها به صورت موفق عمل کرده ایم، افزود: در خصوص دانش بنیان کردن اقتصاد نیز اقدامات موثری در استان انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه نمایشگاه رینوتکس نسبت به سال گذشته به خوبی برگزار شد و قراردادها و تفاهمنامههای خوبی انجام شد، گفت: اگر بخواهیم اقتصاد استان توسعه یابد باید از لحاظ دانش فنی ارتقا یابد و در حوزه های مختلف باید دانشگاه ها و صنایع با هم مرتبط شوند که در توسعه اقتصادی استان موثر خواهد بود و در سال جاری این همکاری خوب بود.
*س_برچسبها_س*