پنج‌شنبه 6 اردیبهشت 1403

برگزیده جایزه مصطفی (ص) کیت جدیدی را برای تشخیص ویروس کرونا معرفی کرد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
برگزیده جایزه مصطفی (ص) کیت جدیدی را برای تشخیص ویروس کرونا معرفی کرد

تهران - ایرنا - برگزیده جایزه مصطفی (ص) کیت مدل مالتیپلکس آرتی - پی سی آر TEPAT 1.0 را برای تشخیص ویروس کرونا معرفی کرد. کیت حاضر، امکان تشخیص سریع و اختصاصی RNA ویروس کرونای استخراج شده از نمونه های گرفته شده از حلق و بینی را با حساسیت بالا فراهم می کند.

به گزارش ستاد ارتباطات و اطلاع رسانی بنیاد مصطفی (ص)، پنجمین نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA) از تاریخ 10 تا 17 آذر ماه سال جاری به صورت مجازی برگزار می شود.

جکی یینگ، دانشمند برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2015 در حوزه فناوری نانو، طی سخنرانی خود در پنجمین نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA) در مورد کیت تشخیص کرونا TEPAT 1.0 و تولیدات دیگر صحبت کرد.

برگزیده جایزه مصطفی (ص) کیت مدل مالتیپلکس آرتی - پی سی آر TEPAT 1.0 را برای تشخیص ویروس کرونا معرفی کرد. کیت حاضر، امکان تشخیص سریع و اختصاصی RNA ویروس کرونای استخراج شده از نمونه های گرفته شده از حلق و بینی را با حساسیت بالا فراهم می کند.

وی افزود: اعتبار سنجی بالینی، حساسیت و دقت تشخیص 100 درصدی بدون واکنش متقابل با گونه های غیر کرونا در این کیت را نشان می دهد. نکته قابل توجه این کیت، تشخیص دو ژن اختصاصی RdRpP و M (پروتئین غشایی ویروس) است. این ویژگی، امکان تشخیص اختصاصی تر و با حساسیت بیشتر را فراهم میکند.

جکییینگ اظهار داشت: این ژن ها تحت فشارهای انتخابی مختلفی قرار می گیرند تا اگر ویروس جهش یافت، کیت تشخیص Cellbae بتواند انواع جدید را از طریق شناسایی حداقل یکی از اهداف ویروس، تشخیص دهد. این شرکت همچنین TEPAT 2.0 Direct RT-PCR را با استفاده از نمونه سواب بینی تولید کرده است که به گفته یینگ، این فناوری در حال حاضر تحت بررسی سازمان بهداشت سنگاپور است و انتظار میرود ظرف دو هفته به تأیید برسد.

یینگ در پایان اظهار داشت: شرکت Cellbae در حال توسعه در سطح جهانی است و به دنبال توزیعکنندگان، شرکای استراتژیک، و همکاران بالینی در خاورمیانه، آمریکای جنوبی، اروپای شرقی و آسیای شمالی است. این شرکت اکنون در نیجریه، برخی از کشورهای اروپای غربی، آسیا، و اقیانوسیه توزیعکنندگانی را برای خود تعیین کرده است.

نشست آشنایی صنایع با دستاوردهای دانشمندان جهان اسلام (EISA)، بستری است که زمینه فعالیت شرکت‌های متوسط و کوچکی که نیاز به توسعه کار و محصول خود دارند را با معرفی به سرمایه‌گذاران فراهم می‌کند که در نشست امسال، تسهیل‌گران بنابر ارتباط صنایع و نوآوران حضور دارند.

پنجمین نشست ایسا با محوریت مراقبتهای بهداشتی پیشرفته و دستاوردهای پزشکی از 10 تا 17 آذرماه سال جاری به صورت مجازی برگزار میشود.

*س_برچسب‌ها_س*