بسیاری از پرستاران بهدلیل مشکلات مالی پیگیر مهاجرت از کلانشهرها هستند
![بسیاری از پرستاران بهدلیل مشکلات مالی پیگیر مهاجرت از کلانشهرها هستند](https://cdn.yjc.ir/files/fa/news/1402/7/27/18435603_808.jpg)
عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: پرستاران زیادی پیگیر انتقال از کلانشهرها به شهرهای کوچک هستند، چون هزینههای زندگی در آن شهرها پایینتر است.
محمدعلی محسنی بندپی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره مهاجرت پرستاران گفت: یکی از ارکان درمان، نیروی انسانی هستند و پرستاران در کنار پزشکان از عوامل مهم نظام سلامت هستند، اما این روزها خیلی حالشان خوب نیست.
وی ادامه داد: با توجه به تورم افسارگسیخته، گرانی و حقوق ثابت پرستاران عملا تعادل بین دخل و خرج پرستاران بهم خورده است.
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس اظهار کرد: موارد زیادی از پرستاران را سراغ دارم که پیگیر انتقال از کلانشهرها به شهرهای کوچک هستند، چون با حقوقی که میگیرند هزینههای زندگی پایینتری مثل مسکن، ایاب و ذهاب و کالاهای اساسی زندگی در آن شهرها خواهند داشت.
وی بیان کرد: رئیس سازمان نظام پرستاری اعلام کرده در سال 1401 بیش از دو هزار پرستار از کشور خارج شده است. آمارهای متعددی را با کمی اختلاف از زبان مسئولان مختلف در وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری و مجلس میشنویم، اما اصل قضیه واقعه دردناک خروج نخبگان از کشور است.
بندپی تصریح کرد: قبلا میگفتند خروج پزشکان از کشور مطرح است، اما الان شاهد خروچ پزشکان، دندانپزشکان، داروسازان، پرستاران، کادر پیراپزشکی، ماماها، فیزیوتراپیستها و بقیه نظام سلامت هستیم. عین همین موضوع برای سایر رشتهها هم مطرح است.
نماینده مردم نوشهر، چالوس و کلاردشت در مجلس افزود: من از وزارتخانههای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش، وزارت خارجه و حتی وزارت اطلاعات درخواست کردهام تا این امر را ریشهیابی کنند.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس گفت: ما بهجای اینکه نشتیهای نیروهای تربیتشده خود را که از کیسه بیتالمال تربیت شدهاند را ببینیم و متوجه ضعف شویم که چرا کادر نظام سلامت از کشور خارج میشوند دائم به افزایش ظرفیت دانشگاهها اضافه میکنیم. از یک سو جوانان تحصیلکرده از کشور میروند و از طرفی برنامهای مدون برای ریشهیابی و پیشگیری از خروج نخبگان از کشور نداریم.
وی اظهار کرد: قبلا نخبگان توسط کشورهای توسعهیافته مثل آمریکا، کانادا و کشورهای اروپایی جذب میشدند، اما الان اتفاق فاجعهآمیز این است که حتی کشورهای همسایه هم نسبت به جذب نیروهای متخصص ایران اقدام میکنند و جالب این است که کشورهای همسایه همه پیششرطها را برداشتهاند یعنی الان اگر به عمان بروید و بگویید پرستار هستم چند تست از شما میگیرند و حتی نیاز به مدرک پرستاری هم ندارند.
بندپی اضافه کرد: اگرچه پرستاران مدارک را لازم دارند، اما مسئولان وزارت بهداشت دلشان به این خوش نباشد که مدارک فارغالتحصیلی را به پرستاران نمیدهند پس پرستاران نمیتوانند از کشور خارج شوند، چون سابقه کار یک پرستار، انجام طرح یک پرستار در بیمارستان و یک گواهی ساده میتواند کفایت کند که این پرستار تایید است، چون الان اغلب دیتابیسها، بینالمللی است لذا با روشهای سلبی نمیتوان کادر نظام سلامت را نگه داشت و باید پای درد و دل اینها بنشینیم و یک انقلابی را در نگهداشت نیروهای متخصص کشور در همه رشتههای مورد نیاز کشور داشته باشیم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون بهداشت مجلس تصریح کرد: آشفتگی در نیروی انسانی کادر پرستاری مورد پذیرش نیست. در نظام سلامت باید بیشتر به نیروی انسانی بهعنوان مهمترین رکن ارائه خدمات بهداشتی و درمانی بپردازیم و رها شدن این قضیه به نفع مردم کشورمان نیست.
باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس