بعضی از روزنامهها وجه منفی را برجسته میکنند
استاد حوزه و دانشگاه گفت: بعضی از روزنامههای ما هرچه وجه مثبت در طرف مقابل ببینند نمیگویند، اما وجه منفی را برجسته میکنند.
حجتالسلام و المسلمین علیرضا پناهیان، استاد حوزه و دانشگاه در برنامه «ماه من» شبکه سه سیما درباره تاثیر حسادت در زندگی فردی و اجتماعی افراد و مواجهه بعضی از رسانهها با افراد گفت: بعضی از روزنامههای ما حسودند. یعنی حسادت را درون خود نهادینه کردند. هرچه وجه مثبت در طرف مقابل ببینند نمیگویند، اما وجه منفی را برجسته میکنند. این روزنامهها باید تعطیل شوند؛ چون آنها استادان بداخلاقی در جامعه هستند. معنا ندارد که احزاب نسبت بهه هم حسودانه برخورد کنند. امام علی (ع) میفرمایند: حسود کسی است که یا غیبت میکند، یا تملق میکند. از طرفی، تا مصیبت پیش میآید، شماتت میکند.
حجتالسلام پناهیان ادامه داد: خیلی از گناهمان در اثر نیازهای جسمی، عاطفی و... است. خدا گناهانی را که در اثر نیاز یا غفلت است، راحت میبخشد. اما انسان نه به حسادت نیاز دارد و نه خطای ناشی از آن در اثر غفلت است. این خطا ریشه عمیقِ درونی دارد. حسادت از بین همه گناهان ریشه ایمان را میسوزاند. پس باید به حسادت بیشتر توجه کنیم. وجه دیگر حسادت آثار سیاسی - اجتماعی است، که معمولاً مورد غفلت واقع میشود.
حجتالسلام پناهیان افزود: در طول تاریخ بزرگترین صدمات به دین و ظلم به اولیای خدا بخاطر حسادت بوده است؛ اولیایی که بزرگترین نور و مهر را نسبت به مردم به همراه داشتند. اولیای خدا در زمان خود بخاطر حسادت مهجور واقع شدند. الان اینطور نیست که بذر حسادت را ملخ خورده باشد. حسادت یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار اجتماعی است. چون اگر منفعتطلبی منجر به درگیریهای اجتماعی شود، راحتتر میشود بر سر آن مذاکره کرد؛ ولی حسادت قابل اغماض نیست.
این استاد دانشگاه در پاسخ به نحوه مواجهه با حسادت توضیح داد: ما باید حسادت را بشناسیم. باید آدمها را از علائم رفتاریشان شناخت. امیرالمومنین (ع) میفرماید: حسود زود عصبانی میشود و بهم میریزد، دیر کینه از دلش بیرون میرود. اگر کسی حسود نباشد، زود عصبانی نمیشود. حضرت علی (ع) میفرماید: وقتی شری برای جامعه یا محسود پیش بیاید، حسود خوشحال میشود. وقتی هم شادی پیش بیاید، ناراحت میشود.
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون