بمبباران روزانه برلین توسط آمریکا / اولین مصاحبه با پوتین پس از ریاستجمهوری در سال 2000 / تفکرات رهبر ارتش جمهوری خواه ایرلند / معاهده صلح ویتنام
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتا متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
بسته ویدیویی «تابناک» مجموعهای از ویدیوها عمدتا متکی بر گزارشها و تحلیلها و ویدیوییهایی درباره دیگر موضوعات فرهنگی، اقتصادی و... است که تماشایش را از دست دادهاید؛ نگاهی دوباره و متفاوت به آنچه در این بستر میتوان فرا گرفت.
بمبباران روزانه برلین توسط آمریکاگفت و گو با سربازان نیروی هوایی آمریکا که اولین بار برلین را در روشنایی روز بمبباران کردند. این گزارش که در دوران پایانی جنگ جهانی دوم تهیه شده، حاوی تصاویر حمله هوایی آمریکا به برلین است.
ملاقات محمدرضا پهلوی از نیروهای نظامی مستقر در عمان
قابوس بن سعید، پادشاه عمان پس از کودتایی بدون خونریزی پدر خود را از تخت سلطنت پایین کشید و به قدرت رسید. ایران در آن زمان پس از بریتانیا و آمریکا اولین کشور منطقه بود که حکومت او را به رسمیت شناخت و بعدها در پی درخواست سلطان قابوس با ارسال نیروهای نظامی به سرکوب چریکهای جدایی طلب چپگرای ظفار اقدام کرد که باعث نزدیکی روابط دو کشور در آن زمان شد. این تصاویر مربوط به سال 1356 و سفری است که در آن محمدرضا شاه پهلوی به پایگاه نظامی نیروی هوایی ایران در صلاله سرکشی میکند.
اولین مصاحبه با پوتین پس از ریاستجمهوری در سال 2000
ولادیمیر ولادیمیرویچ پوتین از سال 1999 تاکنون همواره پست ریاستجمهوری یا نخستوزیری روسیه را به دست داشته است. او به مدت 16 سال مامور اطلاعات خارجی کا گ ب بود و در آلمان شرقی خدمت میکرد، اما در سال 1991 با درجه سرهنگ دوم بازنشسته شد تا وارد سیاست شود. او ابتدا در شهرداری سنت پترزبورگ مشغول به کار شد، اما با سرعتی باورنکردنی پلههای ترقی را طی کرده و به مقام ریاستجمهوری روسیه رسید. روسیه آن زمان که پس از فروپاشی شوروی شرایط بسیار بدی داشت با بیکفایتیهای یلستین دچار بینظمی سیاسی شدیدی بود. پوتین در 9 اوت 1999 به عنوان یکی از سه معاون اول نخست وزیر انتخاب شد، در همان روز یلتسین او را به عنوان نخست وزیر موقت روسیه منصوب و اعلام کرد که دوست دارد پوتین جانشین او باشد و باز در همان روز پوتین با شرکت در انتخابات ریاستجمهوری موافقت کرد. برای مدت 18 ماه پوتین پنجمین نخست وزیر روسیه بود و بسیاری باور داشتند که او نیز، چون افراد پیش از خود مدت زیادی در این پست دوام نخواهد آورد؛ اما علیرغم تلاش رقبای یلستین برای جلوگیری از تثبیت قدرت پوتین به عنوان جانشین یلستین، عملکرد او در جنگ دوم چچن و تصویر یک سیاستمدار قانونمند و سختگیر در برابر جرایم و فساد باعث رشد محبوبیت او شد. چند ماه بعد در 31 دسامبر یلتسین غیرمنتظره استعفا کرد و مطابق قانون اساسی روسیه، پوتین جانشین موقت او شد. سپس پوتین در انتخابات با 53 درصد آرای موافق پیروز شد و ریاست جمهوری را در کنترل خود درآورد. این ویدیو قسمتی از اولین مصاحبه او به عنوان رئیسجمهور روسیه است که میتوانید با زیرنویس فارسی در ویدیو تابناک ببینید.
تفکرات رهبر ارتش جمهوری خواه ایرلند
آی آرای مخفف ارتش جمهوریخواه ایرلند است؛ نامی که به جنبشهای مختلفی در ایرلند در قرن بیست و بیست و یکم داده میشود که باور دارند، کل ایرلند باید یک جمهوری مستقل باشد و استفاده از خشونت سیاسی برای رسیدن به این هدف، امری الزامی است. تاریخچه ارتش جمهوریخواه ایرلند بسیار پر فراز و نشیب و پر از چنددستگیها و اختلاف نظرهای داخلی و سرکوب خارجی است و هر چند سال یک بار با اضافه کردن کلمه دیگری به آن خط فکرهای مختلف از هم جدا و گاه دوباره به هم پیوستهاند. در این ویدیو کوتاه از مصاحبه با رهبر ارتش موقت جمهوریخواه ایرلند «مک استیوفان / Sean Mac Stiofain» نظر او در مورد مرگ دو سرباز بریتانایی پرسیده میشود.
پیمان نامه صلح پاریس که عنوان رسمی آن توافق پایان جنگ و بازیابی صلح در ویتنام بود در 27 ژانویه 1973 امضا شد تا صلح را در ویتنام برقرار کند و جنگ خونبار ویتنام را پایان دهد. این توافق بین جمهوری دموکراتیک ویتنام (ویتنام شمالی) جمهوری ویتنام (ویتنام جنوبی) و ایالات متحده همچنین دولت موقت انقلابی که نماینده بومیان انقلابی ویتنام جنوبی بودند امضا شد و نبرد مستقیم نظامی آمریکا را پایان داد و موقت نبرد بین ویتنام شمالی و جنوبی را متوقف کرد. با این حال این توافق توسط سنای آمریکا تصویب نشد. با این که این توافق منجر شد که نیکسون قدرت نظامی آمریکا را در ویتنام جنوبی به تدریج کاهش دهد، جنگ بین ویتنام جنوبی و شمالی ادامه داشت تا زمانی که سایگون، پایتخت ویتنام جنوبی به دست کمونیستها افتاد و امروزه جمهوری سوسیالیستی ویتنام که معمولا با نام ویتنام شناخته میشود به عنوان کشوری متحد باقی است.