بهرمندی اصناف از مزایای استقرار در شهرک های صنعتی و صنفی
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: اصناف به شکل ناحیه صنفی در شهرک های صنعتی اصناف مستقر می شوند که این موضوع باعث ساماندهی اصناف با هزینه و شرایط مناسب تری نسبت به ایجاد شهرک های صنفی مستقل می شود.
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: اصناف به شکل ناحیه صنفی در شهرک های صنعتی اصناف مستقر می شوند که این موضوع باعث ساماندهی اصناف با هزینه و شرایط مناسب تری نسبت به ایجاد شهرک های صنفی مستقل می شود.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، سعید ممبینی در نشست مشترک با مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شرکت شهرکهای صنعتی اظهار کرد: از تمامی ظرفیتهایی که در ایجاد شهرکهای صنعتی وجود دارد در جهت راه اندازی و توسعه شهرکهای صنفی استفاده خواهد شد و ساماندهی و ایجاد شهرکهای صنفی با استفاده از مزایایی که دولت در شهرکهای صنعتی قائل است در سطح کشور صورت خواهد گرفت و مطمئنا اتفاقات خوبی را در این بخش شاهد خواهیم بود که در حال حاضر این ظرفیت در برخی از استانها ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: اصناف به شکل ناحیه صنفی در شهرکهای صنعتی اصناف مستقر میشوند که این موضوع باعث ساماندهی اصناف با هزینه و شرایط مناسبتری نسبت به ایجاد شهرکهای صنفی مستقل میشود.
سرنوشت صنایع آلاینده چه شد؟
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: در سالهای گذشته برخی از صنوف در قالب صنوف آلاینده مجبور به خروج از شهر بودند که میبایست در قالب تعاونی و یا به شکل خصوصی شهرکهای صنفی ایجاد میکردند و با توجه به اینکه حمایتی از سوی دولت در ارائه زمین و دیگر خدمات صورت نمیگرفت، این مساله باعث هزینه بالای قیمت تمام شده برای اصناف بود.
ممبینی اظهار کرد: در چند سال اخیر اتاق اصناف ایران با وزارتخانه یک تفاهم نامه در این خصوص داشتند که با توجه به محدودیتهای موجود در اساسنامه شرکت شهرکهای صنعتی و با پیگیریهایی که در یک سال اخیر صورت گرفت این مساله اصلاح شد و امیدوار هستیم با امکانات ایجاد شده و رفع مشکلات، شاهد حضور و استقرار بیشتر اصناف برای استفاده از مزایای شرکت شهرکهای صنعتی در ایجاد شهرکهای صنفی باشیم.
رئیس اتاق اصناف ایران افزود: یکی از مزایای حضور در شهرکهای صنفی این است که با حمایت دولت سازمانهای خدماتی چون آب، برق، گاز و تلفن و دیگر امکانات را تا درب شهرکهای صنفی فراهم کنند و قیمت زمین نیز با قیمت کارشناسی شده و توافقی با شرکت شهرکهای صنعتی در اختیار اصناف قرار بگیرد و این مساله قیمت تمام شده را برای استقرار صنوف کاهش خواهد داد که بسیار حائز اهمیت است چرا که درگذشته تمامی این هزینهها به عهده صنوف بود.
مزایای حضور اصناف در شهرکهای صنفی
در ادامه نشست محمود بنانژآد عضو هیأت رئیسه اتاق ایران مشکلات و ایرادتی که از قبل در زمینه ایجاد شهرکهای صنفی وجود داشت اظهار کرد: به طور قطع ایجاد شهرکهای صنفی برای اصناف مزایای زیادی را به دنبال خواهد داشت و فعالیت صنوف به صورت متمرکز باعث ایجاد خوشه سازی، برندینگ، هم افزایی و گرفتن سفارشات انبوه و صادرات خواهد شد.
وی تصریح کرد: با مصوبات صورت گرفته مدیریت شهرکهای صنفی همانند شهرکهای صنعتی به صورت هیأت امناء خواهد بود و مشکلات کمتری برای اصناف در زمینه صدور پروانه کسب و پایان کار و همچنین مشکلاتی که اصناف با شهرداریها در ایجاد مجتمعهای صنفی داشتند در ایجاد شهرکهای صنفی نخواهند داشت.
بنانژاد افزود: امیدوار هستیم که با تأیید مصوبات تبیین شده برای ایجاد شهرکهای صنفی از سوی شورای نگهبان، شاهد ایجاد شهرکهای صنفی با بهرمندی از تمام مزایایی که شهرکهای صنعتی دارند، مثل معافیت مالیاتی در مناطق محروم تا 13 سال و در مناطق غیر محروم تا هفت سال و همین طور پایان شعاع ممنوعه که در قبل میبایست این شهرکهای صنفی در 30 کیلومتری کلانشهرها ایجاد میشد که با این مصوبه نیاز به رعایت شعاع ممنوعه نیست و میتوان در خارج از حریم شهری با فاصله شهرکها ایجاد شوند.
شهرکهای صنعتی با محوریت اصناف ایجاد خواهد شد
در ادامه رسولیان مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی و صنفی گفت: شهرکهای صنعتی با محوریت اصناف ایجاد خواهد شد و با همکاری خوبی که بین شرکت شهرکهای صنعتی و اتاق اصناف ایران وجود دارد تصمیات و اقدامات مؤثری در این حوزه گرفته خواهد شد.
رسولیان تاکید کرد: اصناف توانایی و ظرفیت بسیار خوبی در ایجاد اشتغال و گسترش تولیدات داخلی دارند و بخش عمدهای از تولید و اشتغال کشور در حوزه فعالیت کسب وکارهای صنفی و واحدهای کوچک است و امسال ظرفیت 1800 واحد کارگاهی در شهرکهای صنعتی با محوریت بخش خصوصی ایجاد خواهیم کرد که اصناف سهم به خصوصی را در این بخش خواهند داشت.
رسولیان افزود: تدابیری ایجاد کرده ایم که بخش خصوصی و اتاقهای اصناف نیز در تصمیم گیری و هیأت مدیره حوزه شهرکهای صنعتی و صنفی مشارکت داشته باشند و چارچوب مشخصی برای همکاری مستمر و اثربخش این حوزه در نظر گرفته میشود.