یک‌شنبه 15 مهر 1403

بهره برداری از 387 کیلومتر راه‌آهن و 236 کیلومتر آزادراه

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بهره برداری از 387 کیلومتر راه‌آهن و 236 کیلومتر آزادراه

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: در دولت سیزدهم 387 کیلومتر راه‌آهن و 236 کیلومتر آزادراه به بهره برداری رسید.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل گفت: در دولت سیزدهم 387 کیلومتر راه‌آهن و 236 کیلومتر آزادراه به بهره برداری رسید.

به گزارش خبرنگار مهر، خیرالله خادمی مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل کشور امروز (دوشنبه، 18 تیرماه) با اشاره به عملکرد وزارت راه و شهرسازی در دولت سیزدهم، گفت: در دولت سیزدهم 387 کیلومتر مسیر ریلی با حضور رئیس جمهور شهید انجام شده و به بهره‌برداری رسید.

معاون وزیر راه و شهرسازی در ادامه تاکید کرد: همچنین در بخش آزادراهی 236 کیلومتر عمدتاً در سال 1402 به بهره‌برداری رسید که طولانی‌ترین آن آزادراه شیراز به اصفهان بود. در بخش بزرگراهی نیز 2015 کیلومتر بزرگراه و راه اصلی به بهره‌برداری رسید که کل استان‌ها به‌خصوص استان‌های شرقی کشور مانند شمال و جنوب سیستان و بلوچستان از آن بهره‌مند شدند.

وی افزود: انجام برخی پروژه‌ها مثل راه آهن چابهار به زاهدان، اردبیل و آزادراه تهران - شمال و آزادراه منجیل - رودبار در شرایط جغرافیایی سخت انجام شد، سال گذشته 18.5 کیلومتر و در سال 1401 نزدیک به 20 کیلومتر تونل در کشور احداث شده است که نسبت به مجموع 400 کیلومتر تونل در کل کشور، عملیات قابل توجهی است.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل‌ونقل در ادامه به اثربخشی پروژه‌های انجام شده و ایجاد رضایتمندی در مردم از بهره برداری آزادراه 8.5 کیلومتری منجیل به رودبار و آزادراه شیراز به اصفهان به طول 135 کیلومتر اشاره کرد و گفت: این آزادراه مسیر قبلی شیراز به اصفهان را کوتاه کرد و تأثیر فوق‌العاده‌ای داشت.

خادمی افزود: در حال حاضر در بخش ریلی 3081 کیلومتر مسیر ریلی در حال اجرا است و نکته شاخص، تعیین تکلیف کریدورهای شمال به جنوب بود که خوشبختانه در سال 1402 و امسال از محل سایر منابع برای این پروژه‌ها، منابع خوبی برای پنج پروژه ریلی چابهار به زاهدان، زاهدان به بیرجند و بیرجند به یونسی و تهران به بوشهر و راه آهن دو خطه بندر امام (ره)، راه آهن کرمانشاه به خسروی تخصیص یافت.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل‌ونقل یادآور شد: برای راه آهن رشت به آستارا از محل تهاتر نفت منابع در نظر گرفته شده و قرارداد با طرف روسی در حال پیگیری است.

وی افزود: در بحث ریلی 1269 کیلومتر به عنوان اولویت در نظر گرفته شده است که پیشرفت فیزیکی بالای 80 درصد دارند.

خادمی اظهار کرد: در مناسبات بین‌المللی کریدورهایی برای اتصال به شبکه‌های بین‌المللی تعریف شده است که می‌تواند در آینده جانشین مهمی برای درآمد نفتی باشد.

وی یادآور شد: در بخش جاده‌ای سالانه 700 تا هزار کیلومتر بزرگراه در کشور بهره‌برداری شده است که سال گذشته نیز 730 کیلومتر بزرگراه به بهره برداری رسید و امسال 820 کیلومتر با اولویت کریدورهای اصلی بزرگراهی و نیاز اصلی استان‌ها در برنامه قرار گرفته‌اند.

مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیر بناهای حمل‌ونقل افزود: سال گذشته 38 هزار میلیارد تومان از منابع مختلف به شرکت ابلاغ شد و مصوب آن حدود 18 هزار میلیارد تومان بود که 90 درصد تخصیص یافت و منجر به افتتاح پروژه‌ها شد.