به زودی در ایران؛ رونمایی از جدیدترین تکنولوژی آزمایشگاهی
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا حمزهلو دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بینالمللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای 11 الی 14 اردیبهشت ماه در مرکز همایشهای برج میلاد تهران، اظهار داشت: امروزه پزشکی آزمایشگاهی جزء جدایی ناپذیر بهداشت عمومی و ارائه مراقبتهای بهداشتی است و بر پایه تکنیکهای...
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا حمزهلو دبیر اجرایی بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بینالمللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با اشاره به برگزاری این رویداد در روزهای 11 الی 14 اردیبهشت ماه در مرکز همایشهای برج میلاد تهران، اظهار داشت: امروزه پزشکی آزمایشگاهی جزء جدایی ناپذیر بهداشت عمومی و ارائه مراقبتهای بهداشتی است و بر پایه تکنیکهای تحلیلی متعدد و ارائه دادههای به موقع و عینی، به متخصصان مراقبتهای بهداشتی برای هدایت پیشگیری، تشخیص، درمان و نظارت بر بیماری، نقش تعیین کنندهای دارد.
وی گفت: پیشرفتهای تکنولوژیکی اخیر، پزشکی آزمایشگاهی مدرن را متحول کرده و ارزش و نگرش قابل توجهی به نقش آن در مراقبتهای بهداشتی و تصمیم گیری بالینی افزوده است. پنج فناوری نوظهور برتر در فناوری آزمایشگاههای پزشکی که نظام مراقبتهای بهداشتی را متحول میکنند شامل نوآوریهای قابل توجه در اتوماسیون آزمایشگاهی، ژنومیک، طیف سنجی تشدید مغناطیسی هستهای (NMR)، طیف سنجی جرمی (Mass Spectrometry)، فناوری آزمایشگاه روی یک تراشه (microfluidics) و ابزارهای الکترونیکی، چهره تحقیقات omics را تغییر داده است.
حمزهلو گفت؛ کاربرد روزافزون این فناوریها، و همچنین ادغام آنها با میکروفناوری و آزمایشهای (point-of-care testing) PoCT، و استفاده از ابزارهای جدیدی مانند هوش مصنوعی و دادهکاوی برای استفاده از دادههای بزرگ پزشکی که از این تکنیکهای جدید به دست میآیند، به بهبود وضعیت بیمار و ارتباط هرچه بیشتر بالین و آزمایشگاه برای تسهیل رویکرد بیمار محور به مراقبتهای بهداشتی کمک کرده است.
وی با تاکید بر نقش محوری و جایگاه آزمایشگاههای تشخیص پزشکی در نظام سلامت، افزود: آزمایشگاهها برای ارائه خدمات مناسب و با کیفیت به طور مستقیم وابسته به تجهیزات، کیت و مواد مصرفی میباشند که بسیاری از این اقلام، اعم از تولید داخل یا وارداتی، ارتباط مستقیم با قیمت ارز داشته و بالطبع هزینه تمام شده خدمات مربوط به آنها با افزایش قیمت ارز افزایش مییابد.
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران بیان داشت: متاسفانه و علیرغم نوسانات شدید قیمت ارز همواره در فاصله بین تصویب سالانه، تعرفهها ثابت میماند؛ که در این حالت تامین هزینه تجهیزات، کیت و مواد مصرفی کاری بس دشوار و در مواردی ناممکن شده و منجر به توقف ارائه آن خدمت میشود.
حمزهلو گفت: مهمترین مشکلی که هم اینک آزمایشگاهها در شرایط ناپایدار اقتصادی کنونی و نیز تحریمهای تحمیلی و محدودیتهای ارزی به وجود آمده در چند سال اخیر و به خصوص در سال جاری، با آن مواجه هستند، افزایش سرسام آور قیمت قطعات تجهیزات و ملزومات مصرفی آزمایشگاهی است که مشمول حمایت با نرخ ارز دولتی نمیباشند.
وی یادآور شد: در بسیاری از تستهای تخصصی و سیستمهای پیشرفته آزمایشگاهی، سیستم به صورت بسته بوده و لزوما باید از مواد مصرفی و کیتهای مختص به این سیستمها استفاده نمود و چنانچه امکان تخصیص ارز، واردات و همچنین اصلاح سیاست توزیع و تامین آنها در آینده فراهم نگردد ارائه خدمت وجود نخواهد داشت و این سیستمها ناگزیر از چرخه ارائه خدمات خارج خواهند شد.
دبیر انجمن دکترای علوم آزمایشگاهی تشخیص طبی ایران، از رونمایی جدیدترین تکنولوژی آزمایشگاهی در ایران خبر داد و گفت: در نمایشگاه کنگره بیست و یکم رونمایی از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا که با نام MALDI-TOF MS به بازار معرفی شده است را خواهیم داشت، این دستگاه که بر اساس یونیزاسیون لیزری و طیف سنجی جرمی طراحی شده میتواند در بخش میکروب شناسی آزمایشگاههای پزشکی تحول بسیار عمده و تاثیر گذاری را در شناسایی سریع انواع باکتریها، ویروسها و قارچها و انواع سویههای باکتریایی مقاوم به دارو ایجاد نماید.
وی بیان داشت: کنگره امسال به صورت بینالمللی و با حضور سخنرانان برجسته داخلی و خارجی در 25 نشست علمی و 40 برنامه آموزشی کارگاهی در کنار بزرگترین نمایشگاه جانبی کیتهای تشخیصی و تجهیزات آزمایشگاههای پزشکی و حضور بیش از 3500 شرکت کننده در برج میلاد تهران برگزار میشود.