به شایعات در مورد انصراف من توجه نکنید / موضع خانواده هاشمی درباره انتخابات
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات میپردازد. آخرین اخبار انتخابات را در سی و پنجمین شماره از «هشتمین جمهور» بخوانید. واجدین شرایط رای؛ 59 میلیون نفر جمال عرف امروز (24 خرداد) در نشست خبری گفت: 59 میلیون و 310 هزار و 307 نفر واجدین شرایط رای هستند. رای اولیها...
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو_ «هشتمین جمهور» عنوان بسته خبری - تحلیلی است که همزمان با انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب هشتمین رئیس جمهور، به بازخوانی اخبار انتخابات میپردازد.
آخرین اخبار انتخابات را در سی و پنجمین شماره از «هشتمین جمهور» بخوانید.
واجدین شرایط رای؛ 59 میلیون نفر
جمال عرف امروز (24 خرداد) در نشست خبری گفت: 59 میلیون و 310 هزار و 307 نفر واجدین شرایط رای هستند. رای اولیها 1 میلیون و 392 هزار و 148 نفر هستند.
معاون سیاسی وزیر کشور درباره میزان مشارکت در انتخابات گفت: بخشی از نظرسنجیها در فضای مجازی در اختیار همه است و البته فاصله ده درصدی در نظرسنجیها وجود دارد و اختلافی بین 37 تا 47 درصدی وجود دارد. از دستگاههای نظرسنجی دعوت کرده و درباره این اختلاف سوال کرده ایم.
عرف درباره ساعت پایان رای گیری، گفت: انتخابات تا ساعت 24 روز 28 خرداد انجام میشود، اما اگر در شعبی به تمدید زمان رای گیری لازم بود، این امکان وجود دارد که انتخابات تا ساعت 2 بامداد روز 29 خرداد، ادامه یابد.
انتشار هزینههای ستاد انتخاباتی جلیلی
پایگاه اطلاع رسانی سعید جلیلی هزینهکرد ستاد مردمی سعید جلیلی در سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را با جزئیات منتشر کرد.
قاضیزاده هاشمی: به شایعات در مورد انصراف من توجه نکنید
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر انصراف او از رقابتهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: ما امشب به زاهدان سفر کردیم و دیدار مردمی داریم، به نظرتان معنایش انصراف است؟ وی افزود: این اخبار را برای من هم میفرستند، رفقا لطفهایی به ما دارند. تا آخر انتخابات از این شایعات زیاد میشنوید، به شایعات توجه نکنید.
این در حالی است که بعد از این موضع، در توییتی وی مدعی شد که باعث باخت جبهه انقلاب نخواهم شد.
موضع خانواده هاشمی درباره انتخابات
محسن هاشمی رفسنجانی رییس شورای شهر تهران گفت: با توجه به عدم حضور کاندیداهای اصلی جریان میانه رو و اصلاح طلب در انتخابات، انتظار نداریم که دو کاندیدای تایید شده منسوب به این جریان با یکدیگر رقابت کنند و بهتر است در روزهای آینده شاهد ائتلاف این دو کاندیدا باشیم.
وی افزود: نظر آیت الله هاشمی رفسنجانی همواره شرکت در انتخابات و عدم قهر با صندوقهای رای بود و من هم به یاد ایشان رای خواهم داد، اما درباره حمایت از کاندیدای خاص در انتخابات، با توجه به بحثهایی که در خانواده بین فرزندان ایشان صورت گرفته، توصیه ما به کاندیدای منسوب به جریان میانه رو و اصلاح طلب ائتلاف و وحدت است که توصیه همیشگی آیت الله هاشمی رفسنجانی بود تا شانس رقابت افزایش یابد، این ائتلاف با توجه به عدم ورود جبهه اصلاحات، باید براساس نظرسنجیها ومذاکره مستقیم آنها صورت گیرد.
تکذیب انصراف زاکانی
مالک شریعتی سخنگوی ستاد انتخاباتی علیرضا زاکانی، کنارهگیری وی از نامزدی سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به نفع ابراهیم رئیسی را تکذیب کرد.
پیش از این خبری در فضای مجازی منتشر شده بود که علیرضا زاکانی در تپه نورالشهدا غرب تهران از ادامه رقابت انتخابات به نفع سید ابراهیم رئیسی انصراف داده است.
مهرعلیزاده به نفع همتی کنار میرود؟
علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران سازندگی، درباره اجماع همتی و مهرعلیزاده اظهار کرد: اجماع نامزدهای انتخابات با یکدیگر در عالم سیاست اتفاقی ممکن است و این امکان نیز وجود دارد همتی و مهرعلیزاده هم با یکدیگر به اجماع برسند.
وی اضافه کرد: اگر نظرسنجیها نشان داده که همتی رای بیشتری نسبت به مهرعلیزاده دارد؛ اقدام خوبی خواهد شد که مهرعلیزاده به نفع همتی کنار برود و همتی نیز در دولت خود از پتانسیلهای مهرعلیزاده بهره ببرد.
مردم را از میدان بیرون کردهاند
سیدامیرحسین قاضیزاده هاشمی در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: «شادی و نشاط حق همه مردم و بهویژه جوانان است، آیا اینکه مردم شاد نیستند فقط بهخاطر تحریم است؟! مگر شادی و خوشحالی فقط با پول و منابع نفتی حاصل میشود؟ شاد نبودن مردم و نارضایتی آنها دلایل دیگری دارد، مردم خود را مؤثر نمیبینند؛ «مردم را از میدان بیرون کردهاند.»
نامههای اعتراضی آخوندی به روحانی درباره انتخابات
عباس آخوندی از نامهنگاری به رئیسجمهور درباره ورود به ماجرای عدم احراز صلاحیت کاندیداهای انتخابات خبر داد. وی در اعتراض به نظر شورای نگهبان و عدم احراز صلاحیتش در 13 خرداد 1400 نامهای خطاب به رئیسجمهور نوشت و نسبت به نتایجی که از سوی شورای نگهبان اعلام شده اعتراض کرد و از رئیسجمهور خواست به موجب اصل 113 قانون اساسی به عنوان عالیترین مقام رسمی کشور پس از رهبری، به اعتراض او نسبت به اجرای درست قانون اساسی رسیدگی شود.
بیانیهی خاتمی
محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران با صدور بیانیهای کوتاه با نامیدن عرصه انتخابات به «عرصه سرنوشت»، خواستار مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو شد و نوشت: «در این فضای سرد و افسرده، درحالیکه جامعه ما نیاز به نشاط و امید و اشتیاق به شرکت در عرصه سرنوشت دارد، امیدوارم همه تشکلها و احزاب و جریانهای سیاسی و ملی بتوانند در این برهه حساس مسئولیت خود را نسبت به میهن و مردم به درستی بشناسند و در انجام مسئولیت موفق باشند.»
نقش میرحسین و خاتمی در انتخابات 1400
محمد علی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب در توئیتی نوشت: آقای مهندس موسوی تا مرز تحریم انتخابات پیش رفته، ولی نگفته رای ندهید. آقای خاتمی تا مرز شرکت در انتخابات پیش رفته، ولی رسما دعوت به شرکت در انتخابات نکرده است. این هم از شگفتیهای انتخابات فعلی است. جز حیرت هم نمیافزایند.
اطلاعیه ستاد انتخاباتی مهرعلیزاده درباره انتخابات شورای شهر
ستاد انتخاباتی محسن مهرعلیزاده با صدور اطلاعیهای اعلام کرد که این کاندیدا از لیست شورای شهر تهران و استانهای جبهه اصلاحات حمایت میکند. در این بیانیه آمده است: ستاد انتخاباتی مهندس محسن مهرعلیزاده حمایت خود را از لیست واحد جبهه اصلاحات در تهران و مراکز استانها و سایر شهرستانها اعلام مینماید و از همه همراهان میخواهد حتما روز جمعه 28 خرداد در کنار رای به کاندیدای مورد نظر به لیست کامل اصلاح طلبان رای دهند.