به عصر نامیرایان خوش آمدید!
آمریکا، هند و شیلی، سه کشوری هستند که امروز نگاه روزنامههای جهان به آنهاست. همچنین در حاشیه اخبار به تلاش بشر برای طولانی شدن عمر انسان اشاره شده است.
به گزارش ایسنا، آلبرت کوچویی گوینده پیشکسوت رادیو در شرح مهمترین اخبار روزنامههای جهان در روز یکشنبه 30 آبان ماه مینویسد:
عمر جاویدان
کاریکاتوری است از آر فرسون در گاردین دانش، مردی با عمر سیصد ساله و سر پوشیده در تجهیزات، دارد بر آتش سیاره ای که می سوزد، کباب می پزد؛ سیاره زمین. نوشته می گوید به عصر نامیرایان خوش آمدید. دانشمندان، رویا پردازان و میلیاردرهایی که به عصری می اندیشید با بیماری های علاج پذیر و عمری که به درازا می کشد و پایان ناپذیر است. بر اساس یک برآورد، صنعت ضد سن و سال، تا سال 2030 به چهارصد و بیست میلیارد دلار خواهد رسید. تصور این است که بشر به کمک دانش و فن آوری، می تواند از محدودیت های عمر گذر کند. اما نظرسنجی دانش می گوید بیش از ثروت و شهرت و طول عمر، روابط نزدیک و صمیمی انسان ها، آن ها را شادمان می سازد. برای جاویدان ماندن، باید در اندیشه سیاره های دیگر بود.
زور آزمایی بایدن
ال موندو روزنامه اسپاینایی نوشت: نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان با بالا بردن برگه آرا، شادمانه، از تصویب اعتبار بلند پروازانه جو بایدن در هزینه کردهای اجتماعی، خبر داد. حالا نوبت زورآزمایی بایدن در مجلس سنای آمریکا است. یو اس ای تودی نوشت: آمریکا باز دو پاره شد. کایل ریتن هاوس، نوجوانی، که در تظاهرات نژادپرستانه دو جوان را کشته و سومی را مجروح کرده بود، از اتهام تبرئه شد. و حالا تنشی دیگر آمریکا را فرا خواهد گرفت. حمل سلاح و دفاع از خود. البته که این آخرین تنش نخواهد بود.
یو اس ای تودی هم نوشت: عدم مدیریت در سامان بخشی به مساله مهاجران و پناهجویان، سبب ایجاد بحران در آمریکا شده است. رشد هجوم آن ها به دادگاه های آمریکا، نشانگر آن است.
یک اشتباه وحشتناک
ال پائیس روزنامه اسپانیایی نوشت: رای دهندگان شیلی، بر لبه ارتکاب و وقوع یک اشتباه وحشتناکاند. این ها از میان دو تندروی شیلیایی، باید یک تن را به عنوان رئیس جمهوری انتخاب کنند. بیش تر این قرن را شیلی در ثبات و آرامش گذراند آن هم به مدد سیاست های متعادل و رشد اقتصادی. شیلی، برای آمریکای لاتین، یک نماد و نشانه موفق بود. با پایان انتخابات چنین ثباتی برای شیلی خواهد ماند؟
شادی کشاورزان هند
روزنامههای هند و همراه با آن اکونومیست روزنامه انگلیسی نوشت: نارندرا مودی، نخست وزیر هند، با لغو سه قانون اصلاحات کشاورزی شادی را به اردوی کشاورزان باز گرداند. قوانین مودی از اصلاحات نوین در زمینه کشاورزی خبر می دادند و کشاورزان در هراس از اجرای آن بودند، به گمان آن که بازار آن ها دستخوش بحران کم درآمدی خواهد شد. در طول یک سال، اعتراض آن ها، سبب لغو این قانون شد. قصد نارندرا اصلاح و نوین سازی بازار کشاورزی در آن کشور بود. اعتراض کشاورزان در روز جمهوری هند با کشاندن تراکتورها و کامیون ها از روستاها به شهرها آغاز و اکنون در روز گورو از قدیسان هندو پایان گرفت.
در حاشیه خبرهای امروز آمده است:
انتهای پیام