بودجه تجهیز ارتش رژیم موقت صهیونیستی چقدر است
به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از الجزیره، رژیم صهیونیستی ادعا میکند که یکی از بزرگترین ارتشهای جهان به ویژه از نظر تجهیزات نظامی را دارد. این رژیم جعلی برای بقای خود در منطقه به قدرت نظامی بزرگ خود اتکا کرده است و از همین رو از حمایتهای مادی و نظامی قابل توجه آمریکا برخوردار است و میلیاردها دلار برای مجهز کردن ارتش خود هزینه میکند.
این در حالی است که ارتش رژیم صهیونیستی در عملیات زمینی با رزمندگان مقاومت، با وجود برخورداری از سطح بالای فناوری و تجهیزات جنگی در باتلاق غزه گیر افتاده و بیش از 300 دستگاه تانک و خودروی زرهی خود را از دست داده و بیش از 800 نفر از بهترین نیروهای خود را در آنچه جنگ با اشباح نامیده شد، از دست داده است.
بر اساس گزارش موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم، در سال 2022، رژیم صهیونیستی بیش از 23.4 میلیارد دلار برای ارتش خود و مسلح کردن آن هزینه کرده است. یعنی 4.5 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف ارتش کرده تا در جایگاه دهمین رژیم در جهان از نظر اختصاص بیشترین هزینه برای بخش نظامی خود قرار گیرد.
در 10 سال گذشته، صادرات نظامی رژیم صهیونیستی از حجم واردات آن فراتر رفته است.
رژیم صهیونیستی به بیش از 35 کشور و در راس آن هند، آذربایجان، فیلیپین، آمریکا و ویتنام به ارزش 3.2 میلیارد دلار صادرات تسلیحات داشته است.
رژیم صهیونیستی بین سالهای 2018 تا 2022، 2.7 میلیارد دلار تسلیحات وارد کرده که سه چهارم آن از ایالات متحده و بقیه از آلمان بوده است.
کمکهای آمریکا
رژیم صهیونیستی بزرگترین دریافت کننده کمکهای نظامی آمریکاست. از سال 1946 تا امروز 263 میلیارد دلار از آمریکا کمک نظامی دریافت کرده است.
ارتشهای آمریکا و رژیم صهیونیستی همچنین در رزمایشهای مشترک، برنامههای توسعه فناوری و پروژههای دفاعی با یکدیگر همکاری میکنند.
در سال 2023، بودجه نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی از 3.8 میلیارد دلار فراتر رفت که به عنوان بخشی از یک قرارداد بی سابقه به ارزش 38 میلیارد دلار طی 10 سال است که در دوران باراک اوباما، رئیس جمهور سابق ایالات متحده، در سال 2016 امضا شد.
حجم نیروهای اسرائیل بر اساس گزارش موسسه بین المللی مطالعات استراتژیک، تعداد سربازان عادی رژیم صهیونیستی در ارتش، نیروی دریایی و نیروهای شبه نظامی 169 هزار و 500 نفر به اضافه 465 هزار نیروی ذخیره است. خدمت سربازی در رژیم صهیونیستی برای کسانی که به سن 18 سالگی میرسند اجباری است. مردان 36 ماه و زنان 24 ماه خدمت می کنند. اسرائیل تجهیزات نظامی عظیم و مدرنی دارد.
هزینههای نظامی اسرائیل صرف خرید چه تسلیحاتی شده است؟
رژیم صهیونیستی بیش از 2200 تانک و 530 توپخانه در انواع و قابلیتهای مختلف دارد.
این رژیم همچنین 339 هواپیمای جنگی، از جمله 309 هواپیمای جنگی تهاجمی زمینی که بین F-16، F-15 و F-35 توزیع شده است و بالگردهایی از جمله هواپیماهای تهاجمی آپاچی در اختیار دارد.
پنج زیردریایی و 49 کشتی جنگی و گشت دریایی از دیگر ادوات نظامی رژیم صهیونیستی است.
تسلیحات هسته ای: رژیم صهیونیستی دارای موشکهای هستهای اریحا و هواپیماهایی است که قادر به حمل کلاهکهای هستهای هستند.
رژیم صهیونیستی سامانه گنبد آهنین و دو سامانه دیگر دفاع موشکی پیکان (آرو) و فلاخن داوود برای رهگیری و انهدام موشکها با کمک آمریکا ایجاد کرده است. سامانه در سال 2006 پس از جنگ با لبنان و پرتاب هزاران موشک از سوی حزب الله به سمت اسرائیل ارتقا یافت و در سال 2011 به کار گرفته شد.
رهگیری موشکهای مقاومت چقدر برای رژیم صهیونیستی هزینه دارد؟
این در حالی است که هزینه هنگفت سامانههای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی فشار بر بودجه این رژیم را در نتیجه جنگ علیه نوار غزه به شدت افزایش داده است و هر موشکی که مقاومت شلیک میکند، چه رهگیری شود یا نشود، هزینه جنگی را که خزانه داری تلآویو متحمل میشود، سنگین تر میکند.
به گفته سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، ایالات متحده نزدیک به 10 میلیارد دلار برای سیستمهای دفاع موشکی رژیم صهیونیستی اختصاص داده است که حدود سه میلیارد دلار آن مختص گنبد آهنین است.
ایالات متحده سرمایه گذاری هنگفتی روی این سامانه انجام داده و در زمانهای جنگ هم به توسعه و نوسازی آن کمک می کند.
جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا اخیراً گفته است که از کنگره 14.3 میلیارد دلار کمک نظامی برای رژیم صهیونیستی میخواهد. بخش بزرگی از آن به توسعه سامانههای دفاع هوایی و موشکی کمک میکند و بایدن همچنین گفت: «ما در حال کار برای افزایش کمکهای نظامی بیشتر به اسرائیل از جمله مهمات و موشکهای رهگیر برای گنبد آهنین هستیم».
ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد که از هفتم اکتبر گذشته حدود 11 هزار موشک و پهپاد از غزه و دیگر جبههها به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک شده است.
اگر همان طور که رویترز گزارش میدهد 2 هزار موشکی را که گنبد آهنین به دلیل سقوط در مناطق آزاد و خالی از سکنه رهگیری نکرد، نادیده بگیریم، باقیمانده معادل 9000 موشک است که توسط گنبد آهنین رهگیری شده یا برای رهگیری ان تلاش شده است.
اگر این عدد را در 50 هزار دلار که هزینه یک موشک رهگیری است، ضرب کنیم هزینهای که برای مجموع موشکها شده بالغ بر 450 میلیون دلار است.
اضافه کردن هزینه عملیاتی این موشکها، از جمله هزینههای حمل و بارگیری آنها، پرسنل مسئول خدمات رسانی، تغذیه، پرتاب و سایر هزینههای عملیاتی این رقم را به طور قابل توجهی افزایش خواهد داد.
کافی است بدانید که هزینه یک موشک پرتاب شده توسط حماس از 600 دلار فراتر نمیرود و بنابراین حدود 100 برابر از هزینه موشکهای رهگیر گنبد آهنین ارزانتر است. بنابراین، اگر حماس تنها 11 هزار موشک به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک کرده باشد، هزینه آن 6.6 میلیون دلار خواهد بود و البته موشکهای مقاومت به وضوح نشان دادهاند که حتی بهترین سیستمهای پدافند هوایی را نیز میتوانند شکست دهند.
اما فلاخن داوود یکی از سامانههای پیشرفته رهگیری موشکهای بالستیک و موشکهای کروز است. این سامانه که توسط شرکت اسرائیلی رافائل با همکاری شرکت آمریکایی ریتون تولید میشود، قابلیت رهگیری موشکهای با برد 40 تا 300 کیلومتر را دارد. یک موشک از این سامانه یک میلیون دلار قیمت دارد و دقیقاً مشخص نیست که چند بار از این سامانه استفاده شده است، اما اسرائیل حداقل یک بار در جریان تجاوز کنونی خود به نوار غزه به استفاده از آن اعتراف کرده است.
سامانه پیکان سامانه دفاع موشکی «ارو» توسط شرکت صنایع هوافضای رژیم صهیونیستی و با همکاری آژانس دفاع موشکی آمریکا تولید شده است که بالاترین لایه پدافند هوایی چندلایه رژیم صهیونیستی محسوب میشود و تمرکز آن بر رهگیری موشکهای بالستیک تهاجمی است و از دو موشک تشکیل شده است. انواع موشکهای رهگیر آنها شامل پیکان 2 و پیکان 3 است. هزینه موشکهای رهگیر Arrow 1 و Arrow 2 به ترتیب تقریباً 1.5 و 2 میلیون دلار است.(جزئیات بیشتر)
پایان پیام /