بورس تنها راه حل فوری مشکلات اقتصاد ایران است
وی بر این باور است که باید هرچه زودتر ارزشگذاری خودرو انجام شود و سازمان بورس نیز نظارت لازم و دقیق بر عرضه حقوقی ها در این گروه داشته باشد.
این فعال اقتصادی معتقد است که این روش درآمد مردم را افزایش داده و به همین نسبت سطح نارضایتی ها را کاهش خواهد داد.
دیگر نظرات علی حسینی را در ادامه در گفت وگو با تسنیم می خوانید.
وضعیت فعلی اقتصادی کشور را چطور ارزیابی می کنید؟
در حال حاضر عمده کالاها اعم از کالاهای اساسی، زراعتی، تولیدی و... به جز نان و دارو که احتمالا به زود ارز ترجیحی آنها نیز حذف خواهد شد، با افزایش قیمت مواجه شده اند.
افزایش قیمتها، منجر به تورم در سالجاری خواهد شد و این موجبات نارضایتی عمومی را فراهم کرده و بر آن دامن خواهد زد. از سویی تصمیمات سازمان مالیاتی در خصوص مالیاتهایی که برای اصناف تعیین شده، موجبات نارضایتی در اصناف را فراهم کرده و آنها را به خیابانها کشیده است.
از طرفی تمام مولفه های اقتصاد در حوزه های طلا، ارز، سکه، مسکن و... از رشد قیمتی غیرقابل قبولی برخوردار شده اند و با توجه به چسبندگی قیمتها، پایین آوردن این قیمتها سخت بوده و اصلاح 50 تا 100 درصدی آنها امری دور از ذهن است.
با افزایش قیمت ها و از جمله نرخ دلار، روز به روز قدرت خرید مردم کاهش می یابد.
البته بخشی از اتفاقاتی که در این دوسال اتفاق افتاده بخشی به اقدامات دولتی قبلی مربوط است که به هر تقدیر باید حل و مدیریت شوند. در دولت فعلی نمی توان همه تقصیرها را برگردن دولت قبلی انداخت چون در حال حاضر دولت فعلی پاسخگوست و باید تمرکز بر حل مشکلات باشد.
بهترین راه حل در چنین شرایطی چیست؟
به اعتقاد من این مسأله به راحتی قابل حل است. بهترین راه حل، هدایت سرمایه مردم به سمت بورس است.
با شرایط موجود بهترین راه حل بازار سرمایه است. دوسال قبل بازار سرمایه با افزایش هایی روبرو شد ولی به تدریج شاخصها از 2میلیون و 200 به یک میلیون و سیصد کاهش یافت. در حال حاضر، بورس خیلی عقب تر از سایر بازارهاست.
سرمایه هایی که در قالب سکه، ارز و... در دست مردم است می تواند به سمت بازار سرمایه هدایت شود.
چگونه می توان به بازار سرمایه حرکت و رونق داد؟
به نظر من بهترین خبر که بازار سرمایه را می تواند حرکت دهد و موتور متحرک آن باشد، بحث واگذاری گروه خودرو است. عموما هر زمان بنا بوده حرکتی در بورس ایجاد شود گروه خودرو توانسته این حرکت را ایجاد کند.
با توجه به افزایش نرخ ارز، انتظار می رفت پتروشیمی، سیمان و فولاد بتوانند با افزایش هایی بورس را تکان دهند ولی نتوانستند.
به نظر من خودرو می تواند محرک خوبی باشد. وزارت کار، اقتصاد، نفت و صنایع نیز می توانند این اقدام را با یک مدیریت مناسب و صحیح صورت دهند.
این اتفاق به جای اینکه فرایندش در چند ماه طی شود، می تواند طی حرکتی انقلابی در مدت زمان کوتاهی صورت گیرد.
چه انتظاری از نتیجه آن دارید؟
به نظر من اگر بازار بورس حرکت کند درآمد مردم افزایش می یابد. این فارغ از بحث یارانه است.
در دولت قبل مردم به سرمایه گذاری در بازار سرمایه دعوت شدند، در حال حاضر از هر 4 نفر یک نفر حداقل در بورس سرمایه دارد. براساس آمار بالای 50 میلیون نفر دارای سهام عدالت هستند.
تا زمانی که بورس روند مثبت نیافته سهام عدالت نباید در بازار خرید و فروش شود و بعد از مثبت شدن روند، این امکان می تواند فراهم شود.
بعد که بازار روندش مثبت شد آزاد شود
در حال حاضر می توان گفت 70 یا 80 درصد مردم سهام عدالت دارند. شروع حرکت بازار سرمایه می تواند سبب افزایش قیمت سهام عدالت شود. با افزایش این قیمت، درآمد مردم نیز بالا می رود و تمایل به سمت بورس افزایش می یابد.
شرط موفقیت در این مسیر چیست؟
گروه خودرو محرک و پیشران باشند. تیم قوی از قوه قضاییه و مجلس و وزارتخانه های مربوطه بر این مهم نظارت کرده و بازار و تحولات آن را رصد کند، سازمان بورس نیز جلوی فروش حقوقی ها در این گروه راه که موجبات صدمه به سهامدار جز را فراهم می کنند، به خصوص در آغاز رونق بازر، بگیرند.
به زبان دیگر، هرچه زودتر ارزشگذاری خودرو انجام شود و سازمان بورس نیز نظارت لازم و دقیق بر عرضه حقوقی ها در این گروه داشته باشد.
من به نتایج این اقدام خوشبین هستم و معتقدم به حل مشکلات فعلی اقتصاد کمک خواهد کرد.
توصیه شما در همین ارتباط به دولت چیست؟
دولت با اقداماتی که می کند می تواند باعث رونق بورس شود. اولین کار اصلی و جدی دولت در این خصوص
ارزشگذاری زودتر گروه خودرو است، همین یک حرکت سبب سرازیر شدن پول به سمت بورس خواهد شد.
دولت خواهد توانست از محل خرید و فروش سهام کسب مالیات و درآمد نماید. از سویی رونق و شور و اشتیاق را نیز برای مردم به ارمغان آورده و از نارضایتی ها به تدریج بکاهد.
علاوه بر اینکه درآمد مردم افزایش می یابد، درآمد خود دولت نیز افزایش خواهد یافت. دولت طبق برآورد من حداقل می تواند 30 تا 50 هزار میلیارد تومان از محل مالیات خرید و فروش سهام در بورس کسب کند.