بوشهر، رتبه چهارم تلفات موتورسواری در کشور را دارد
بوشهر - ایرنا - رئیس اداره آمار و ایمنی ترافیک سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کشور گفت: استان بوشهر، رتبه چهارم تلفات موتورسواری کشور را دارد.
به گزارش ایرنا، فرهاد صالحیان روز دوشنبه در نشست ویدئوکنفرانسی تخصصی بررسی طرح موتورسواران ایمن استان بوشهر افزود: 23 درصد فوتیهای ناشی از تصادفات استان بوشهر مربوط به موتورسیکلت است درحالیکه سرانه کشوری آن 16 درصد است.
وی بیان کرد: تا سال 88 تصور میشد شاخص تلفات موتورسواران بیشتر درون شهری است اما با ارائه آمار پزشکی قانونی مشخص شد 22تا 24 درصد تلفات موتورسواران در جاده های برون شهری و روستایی است.
صالحیان گفت: در همین راستا و با اجرای طرح موتور سواران ایمن تلاش شد با بکارگیری آموزش و ترغیب و تشویق موتورسواران به رعایت مسائل ایمنی حوادث وتلفات در معابربین شهری نیزکاهش یابد.
مدیرکل آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری وحمل ونقل جاده ای تصریح کرد: بدین منظور آموزش و ارتقا آگاهی موتورسواران، تجهیزات ایمنی مرتبط نظیرکلاه ایمنی و سایر فاکتورهای ایمنی مدنظر مسئولان در استانها قرار گرفت.
وی ادامه داد: باتلاشهای صورت گرفته امروز سهم تلفات موتور سواران به 16 درصد کاهش یافته که بیانگر نقش واهمیت آموزش و ارتقای سطح آگاهی و آموزش موتورسواران است هرچند که هنور کافی نیست.
صالحیان باتوجه نمودار تلفات موتورسواری استان بوشهر اضافه کرد: پیشنهاد می شود باتوجه به سهم قابل توجه دانش آموزان وکارگران درتلفات موتورسواری استان برای این دو قشر تدابیر ویژه ای به خصوص برای کارکنان پتروشیمیها درعسلویه که برای تردد از موتور سیکلت استفاده میکنند در نظر گرفته شود.
مدیرکل دفتر آمار، ایمنی و ترافیک سازمان راهداری همچنین باتوجه به نقش و تاثیر آموزش و فرهنگ درکاهش حوادث ترافیکی افزود: توسعه و بسط آموزش به مناطق محروم و کمتر برخوردار و استفاده از کلیپ و سایر محصولات فرهنگی میتواند ما را در کاهش بیشتر حوادث و تلفات کمک کند.
مدیرکل راهداری و حمل ونقل جاده ای استان بوشهر گفت: با اجرای 10مرحله طرح موتورسواران وآموزش وفرهنگ سازی صورت گرفته تلفات موتورسواران استان از تعداد 101 نفر درسال 89 به تعداد 64 نفردرسال 98 کاهش یافته است که این کاهش37درصدی نوید خوبی برای تداوم این طرح است.
سی حمید رضا علم افزود: طرح موتورسواران ایمن درکشور برای نخستین بار در بوشهر اجرا شد و از آغاز این طرح در استان تاکنون بیش از 108 کارگاه آموزشی برای موتورسواران باکمک پلیس راه و با استفاده از مربیان با دانش برگزارشده است.
وی اضافه کرد: طرح موتورسواران ایمن در10سالگی خود بازنگری میشود و تلاش میشود در دور جدید مناطق بیشتری به خصوص محیط های کارگری نظیر منطقه ویژه انرژی پارس درعسلویه را مدنظر قرار دهیم.
علم افزود: برای کاهش بیشترحوادث وتلفات موتورسواری درسطح استان نیازمندعزم عمومی ومشارکت سایردستگاهها به خصوص دانشگاه ها و رسانه ها هستیم که امید میرود این مهم محقق شود.
وی گفت: استفاده کنندگان موتورسیکلت به دلیل آگاهی نداشتن و آشنایی کافی از مقررات و خطرهای احتمالی، خود را ملزم به رعایت قوانین و مقررات رانندگی همانند سایر رانندگان وسایل نقلیه ندانسته و در نتیجه موجب بروز حوادث ناگوار جرحی و فوتی میشوند.
علم افزود: افزایش تولید موتورسیکلت و پائین بودن نسبی قیمت آن در مقابل سایر وسایل نقلیه سواری باعث شده تا بسیاری از خانوادهها و افراد به ویژه جوانان به آسانی نسبت به خرید و استفاده از آن اقدام کنند که این مساله در مناطق گرمسیری مانند استان بوشهر بعلت وضعیت خاص آب و هوایی و برخورداری از جمعیت جوان محسوس تر است.
وی اظهار کرد: تعداد کل موتورسیکلت های موجود در استان 300 الی 350 هزار دستگاه است که از این شمار موتورسیکلت های شماره گذاری شده از سال 89 تا 98، 200 هزار دستگاه است.
علم یادآور شد: متوسط درصد افزایش سالانه تعداد موتورسیکلت در استان 12 درصد است.
*س_برچسبها_س*