بیات: ضعف پیوند دانشگاه و صنعت، حلقه مفقوده توسعه اقتصادی کشور است

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفتگویی با موضوع «نقش دانشگاه در تحقق شعار سال» و با حضور دکتر مهرداد بیات (دکترای مهندسی صنایع و استاد رشته کسب و کار) برگزار شد. مهرداد بیات گفت: بحث سرمایهگذاری و تولید، در گرو همدلی و همکاری میان اجزای مختلف سیستم است. وی گفت: امنیت سرمایهگذاری اولین موضوعی است که مطرح میشود، اما این فقط بخشی از ماجراست. در تمام کتابهای مدیریت،...
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، گفتگویی با موضوع «نقش دانشگاه در تحقق شعار سال» و با حضور دکتر مهرداد بیات (دکترای مهندسی صنایع و استاد رشته کسب و کار) برگزار شد.
مهرداد بیات گفت: بحث سرمایهگذاری و تولید، در گرو همدلی و همکاری میان اجزای مختلف سیستم است. وی گفت: امنیت سرمایهگذاری اولین موضوعی است که مطرح میشود، اما این فقط بخشی از ماجراست. در تمام کتابهای مدیریت، بحث سیستم مطرح است. سیستم یعنی مجموعهای از اجزا که باید با هماهنگی کامل حرکت کنند. اگر بهترین سرمایهگذار، بهترین ماشینآلات و بهترین تکنولوژی را هم داشته باشیم، بدون همدلی پیشرفتی حاصل نخواهد شد. متأسفانه قوانین و مقررات ما یکپارچه نیستند و هر وزارتخانه مسیر خود را میرود.
وی با اشاره به اهمیت درک صحیح از مفهوم سیستم افزود: «سیستم یعنی مجموعهای از اجزا که هر یک ویژگیهایی دارند و بر یکدیگر تأثیر میگذارند. اگر یک عضو بدن درد بگیرد، بقیه اعضا نیز تحت تأثیر قرار میگیرند. اقتصاد نیز همین است؛ وقتی لنگ میزند، همهچیز دچار مشکل میشود.»
وی تأکید کرد: برای شروع هر فعالیت تولیدی یا سرمایهگذاری، تحقیق و برنامهریزی ضرورت دارد. اصطلاحاً به آن FS (امکانسنجی) گفته میشود. در سال 1346، روسها که برای ساخت ماشینسازی اراک آمدند، ابتدا تأکید کردند که باید مرکز آموزش ساخته شود، سپس کارخانه. همین روند در ذوبآهن و تراکتورسازی تبریز نیز رعایت شد.