یک‌شنبه 30 دی 1403

بیانیه آیت الله سیستانی تاثیر مشهود و ملموسی در افزایش مشارکت در انتخابات عراق می‌گذارد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
بیانیه آیت الله سیستانی تاثیر مشهود و ملموسی در افزایش مشارکت در انتخابات عراق می‌گذارد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مجیدی مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در نشست مجازی «جریان‌شناسی انتخابات پارلمانی عراق» که به همت دفتر مقاومت جهانی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، ضمن تشریح تحولات سیاسی عراق، گفت: این انتخابات عراق با دیگر انتخابات‌های عراق تفاوت‌هایی دارد، از جمله اینکه قانون انتخابات تغییر کرده است. یکی از تغییرات این است که در...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا مجیدی مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در نشست مجازی «جریان‌شناسی انتخابات پارلمانی عراق» که به همت دفتر مقاومت جهانی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، ضمن تشریح تحولات سیاسی عراق، گفت: این انتخابات عراق با دیگر انتخابات‌های عراق تفاوت‌هایی دارد، از جمله اینکه قانون انتخابات تغییر کرده است. یکی از تغییرات این است که در این انتخابات برخلاف انتخابات‌های گذشته، مردم در پای صندوق‌های رای افراد را انتخاب می‌کنند. یعنی در گذشته افراد به لیست‌ها رای می‌دادند و آن نوع رای‌گیری باعث می‌شد افرادی که در لیست‌های مطرح و بزرگ بودند به مجلس راه پیدا کنند. اما با تغییر قانون و رای دادن به افراد، نیروهای مستقل نیز شانس بیشتری دارند و به همین خاطر مشارکت بیشتری هم خواهند داشت.

وی افزود: علاوه بر این، تغییر قانون باعث شد برخی از افراد بزرگ و سرشناس مثل نوری المالکی هم کاندید نشوند. زیرا این افراد تا قبل از این نامزد می‌شدند تا رای ائتلاف خود را بالا ببرند، اما اکنون این اقدام سودی ندارد و کاندیداهای هر لیست شخصا باید رای بیاورند تا بتوانند وارد مجلس شوند. از جمله تغییرات دیگر قانون این است که 18 حوزه انتخاباتی به 83 حوزه انتخاباتی تبدیل شده‌اند؛ این تغییر نیز باعث قوت گرفتن اقلیت‌ها می‌شود.

مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان ادامه داد: چهار جریان «فتح»، «دول القانون»، «کتل الصدری» و «قوی الدول» چهار جریان اصلی شیعی در انتخابات عراق می‌باشند. دو جریان «تقدم» به رهبری محمد الحلبوسی و «عزم» به رهبری خمیس خنجر نیز دو جریان اصلی اهل سنت می‌باشند که البته جریان عزم، ائتلاف اکثریت رهبران سنی بر علیه محمد الحلبوسی را تشکیل می‌دهد.

این کارشناس مسائل منطقه در ادامه در پاسخ به سوالی در رابطه با تشرینی‌ها، تشرینی‌ها را جنبشی سلبی دانست که می‌دانستند چه نمی‌خواهند و برعلیه سیستم موجود عراق اتفاق نظر داشتند اما در اینکه دقیقا چه چیزی می‌خواستند اختلاف داشتند.

مسئول میز عراق و شامات اندیشکده جریان در پاسخ به سوالی درباره علت کاندیدا نشدن الکاظمی گفت: الکاظمی مسلما سیاست را رها نمی‌کند. یکی از اهداف الکاظمی این است که خود را به عنوان نخست وزیری معرفی کند که کاندیدا نشد و محکم در مقابل تقلب ایستاد؛ بنظر می‌رسد وی در آینده با صبر از این تصویرسازی استفاده مطلوب خود را خواهد برد.

علیرضا مجیدی در بیان تاثیر بیانیه‌های اخیر مرجعیت شیعی در انتخابات خاطر نشان کرد: بیانیه آیت الله سیستانی تاثیر مشهود و ملموسی در افزایش مشارکت خواهد داشت.

مجیدی در پایان سخنان خود در تبیین بیانیه آیت الله حائری افزود: این بیانیه با اعلام اینکه هرگونه طرفداری از انحلال یا ادغام حشد الشعبی حرام است، تاثیر به سزایی در آراء جریان صدر خواهد داشت. برای درک این مطلب باید توجه داشته باشیم که آیت الله حائری مرجع تقلید طرفداران جریان صدر است و سید مقتدی صدر هم چندی پیش از ادغام حشد الشعبی سخن گفته بود.