دوشنبه 3 دی 1403

بیانیه مهم کشور‌های عربی درباره سوریه

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
بیانیه مهم کشور‌های عربی درباره سوریه

بیانیه کشور‌های عربی و «روند آستانه» حاکی از آن است که بحران سوریه «نیازمند یافتن راه‌حل سیاسی است که منجر به توقف عملیات نظامی شود» و این توقف باید مقدمه‌ای برای «راه‌اندازی یک روند سیاسی فراگیر» باشد و «باید سوریه را از هرج و مرج و تروریسم محافظت و وحدت و حاکمیت آن را حفظ کند».

عربستان سعودی، اردن، مصر، عراق، قطر، ایران، ترکیه و روسیه روز شنبه با صدور بیانیه‌ای مشترک در خصوص وضعیت سوریه هشدار دادند که ادامه بحران در این کشور تحولی خطرناک برای کشور و امنیت منطقه و در سطح بین‌المللی است.

به گزارش ایسنا، بیانیه کشور‌های عربی و «روند آستانه» حاکی از آن است که بحران سوریه «نیازمند یافتن راه حل سیاسی است که منجر به توقف عملیات نظامی شود» و این توقف باید مقدمه‌ای برای «راه اندازی یک روند سیاسی فراگیر» باشد.

در این بیانیه تاکید شده است که این روند سیاسی «باید سوریه را از هرج و مرج و تروریسم محافظت و وحدت و حاکمیت آن را حفظ کند».

این بیانیه افزود: «تداوم رایزنی‌ها برای یافتن راه حل سیاسی، آرمان مردم سوریه برای امنیت و عدالت را برآورده می‌کند.»

این نشست پس از آن صورت می‌گیرد که در دوحه، پایتخت قطر، نشستی بین ترکیه، روسیه و ایران با حضور وزرای خارجه این سه کشور در «فرمول آستانه» در تلاش برای یافتن راهی سیاسی و صلح‌آمیز برای خروج از بحران سوریه برگزار شد.

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه بدون شک عادی سازی روابط بین سوریه و ترکیه انجام خواهد شد، گفت که کشورش خواستار آغاز گفت‌و‌گو بین دولت سوریه و مخالفان قانونی است.

لاوروف با اعلام اینکه روسیه، ایران و ترکیه «با توقف عملیات نظامی در سوریه موافقت کرده‌اند»، تأکید کرد که سه کشور «گام‌هایی را برای اطمینان از تحقق درخواست‌ها برای کاهش تنش در سوریه برمی‌دارند».

«عباس عراقچی»، وزیر امور خارجه ایران نیز نشست «گروه آستانه» را «بسیار خوب» توصیف و خاطرنشان کرد: شرکت‌کنندگان بر لزوم پایان فوری درگیری، احترام به تمامیت ارضی و حاکمیت سوریه و شروع گفت‌و‌گو بین دولت سوریه و گروه‌های مخالف قانونی تاکید کردند.

از میان اخبار

قانون حجاب آش شله قلمکاری از مجازات تبعی و تکمیلی است

پیچیدگی‌های دور جدید مذاکرات ایران و غرب

معضل «صدا و سیما»!

آیا فشار حداکثری دولت ترامپ می‌تواند تهران را به سمت تغییر دکترین هسته‌ای سوق دهد؟