پنج‌شنبه 8 آذر 1403

بیش ازهر زمان دیگر نیازمند جمع الجمعی تفکر علامه طباطبایی هستیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
بیش ازهر زمان دیگر نیازمند جمع الجمعی تفکر علامه طباطبایی هستیم

اکنون که در گام دوم انقلاب و مرحله تمدن‌سازی نوین اسلامی هستیم، بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقام جمع الجمعی تفکر علامه طباطبایی و الگو گرفتن از آفاق فراگیر آن می‌باشیم.

اکنون که در گام دوم انقلاب و مرحله تمدن‌سازی نوین اسلامی هستیم، بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقام جمع الجمعی تفکر علامه طباطبایی و الگو گرفتن از آفاق فراگیر آن می‌باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، مجمع عالی حکمت اسلامی به مناسبت سی و نهمین سالروز ارتحال حکیم متأله علامه طباطبایی بیانیه‌ای صادر کرده است:

یؤتی الحکم من یشاء ومن یؤت الحکم فقد أوتی خیرا کثیرا وما یذکر الا أولو الألباب

بیست و چهارم آبان یادآور عروج ملکوتی اندیشمندی از تبار اولیا الهی و حکمای ربانی، مفسر کبیر قرآن و احیاگر حکمت اسلامی در عصر حاضر؛ حضرت آیت‌الله علامه سید محمد حسین طباطبایی است. تبحر در شاخه‌های مختلف علوم اسلامی و معارف عقلی در کنار برخورداری از مراتب عالی تقوا و طهارت نفس، سلوک و مراقبه معنوی، فضائل اخلاقی و خصال حمیده انسانی، در ایشان شخصیتی کم‌نظیر پدید آورد که جوشش زلال اندیشه‌اش هم گلستان معارف قرآن را طراوت و وسعت بخشید و هم بوستان حکمت و عرفان را بار دیگر بارور و ثمربخش ساخت.

بهره‌گیری آن مفسر بزرگ، از قرآن کریم نه تنها پرتوی از بی‌کرانگی معارف عظیم قرآن را نمایان ساخت، بلکه میزانی استوار و دقیق برای تشخیص تفسیر و تأویل و معارف طولی قرآن از تحریف و تفسیر به رأی آن عرضه نمود. برخورداری از نظم فکری و برهان مداری و تحلیل دقیق و متقن فلسفی از او شخصیتی ساخت که گویی در یک پیکر و قالب تجسمی از دقت و استحکام سینوی و نور و حضور سهروردی و عمق و لطافت صدرایی را می‌یابید: هو البحر من ای نحو اتیته. و این گونه بود که در روزگار غربت اهل حکمت و ایمان و در ظلمات پدید آمده از هجوم موهومات حس باوران و ماده گرایان در دهه‌های قبل از انقلاب اسلامی، فروغ اندیشه ایشان توانست حقانیت و تفوق تفکر الهی را در قبال انواع توهمات متفلسفان و سفسطه اندیشان به اثبات رسانده و پیوند ناگسستنی قرآن، برهان و عرفان ناب را نمایان سازد.

احساس تعهد و مسئولیت نسبت به اوضاع فکری و فرهنگی زمانه خود و رصد دقیق و هوشمندانه تحرکات فکری بیگانگان و منحرفان و اقدام مناسب و به موقع در دفع و رفع آنها، درس بزرگی است از جانب ایشان برای همه حکمت پژوهان و دین مداران که همواره با مرزبانی هوشیارانه، نگهبان حریم دین و فرهنگ و اعتقادات حقه باشند.

اکنون که در گام دوم انقلاب و مرحله تمدن‌سازی نوین اسلامی هستیم، بیش از هر زمان دیگر نیازمند مقام جمع الجمعی تفکر علامه طباطبایی و الگو گرفتن از آفاق فراگیر آن می‌باشیم. بدون شک شکل‌گیری و استمرار تمدن نوین اسلامی از جهت نرم افزاری تابعی است از استحکام و ترویج مبانی معرفت‌شناختی، هستی‌شناختی، انسان‌شناختی و ارزش‌شناختی و این همه جز با حرکت در مسیر قرآن و حکمت که امام خمینی و علامه طباطبایی رحم الله علیهما، در عصر حاضر گشاینده آن بودند، میسور نخواهد بود.

مجمع عالی حکمت اسلامی در سی و نهمین سالگرد ارتحال این حکیم ربانی و مفسر عظیم الشأن قرآن ضمن اداء شکر و امتنان به محضر خدای سبحان بابت بهره‌مندی از موائد و رشحات فکری وی و انفاس قدسیه ابناء معنوی آن ولی خدا، همگان را به بهره جستن بیشتر و بهتر از میراث فکری و معنوی آن یار سفر کرده و از ماسوا رسته و به حق پیوسته فرا می‌خواند. فطوبی له و حسن مآب. وسلام علیه یوم ولد ویوم یموت ویوم یبعث حیا مجمع عالی حکمت اسلامی 24 آبان 1399