بیش از سه هزار حلقه چاه آب غیرمجاز در کردستان مسدود شد
سنندج - ایرنا - مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان گفت: از چند سال گذشته تاکنون سه هزار و 500 حلقه چاه آب غیرمجاز در نقاط مختلف این استان مسدود شده است.
کامران خرم روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با مسدود شدن این تعداد چاه، 45 میلیون مترمکعب آب به آبخوانهای استان برگشت داده شده است.
وی به مسدود کردن 180 حلقه چاه غیرمجاز در سال 98 اشاره کرد و یادآور شد: امسال نیز با هماهنگی و همکاری دستگاه قضایی و انتظامی تا پایان مرداد 167 حلقه چاه غیرمجاز در استان پر و مسدود شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کردستان تعداد چاههای غیرمجاز را در استان هفت هزار حلقه اعلام کرد و افزود: تاکنون 2 هزار و 778 دستگاه کنتور هوشمند آب و برق روی چاههای کشاورزی نصب شده و تمام منابع آبی برقی دهگلان و قروه هوشمند است.
خرم بر برخورد جدی با حفر چاه غیرمجاز به ویژه در مناطق شرقی استان تاکید کرد و گفت: برداشت غیر اصولی از سفرههای آب زیرزمینی موجب تغییرات فیزیکی در آبخوانهای استان میشود که این تغییرات غیرقابل جبران است.
وی تاکید کرد: 15 محدوده مطالعاتی در کردستان وجود دارد که از این تعداد 9 محدوده در داخل استان و 6 محدوده دیگر با استانهای آذربایجان غربی، زنجان، همدان و کرمانشاه مشترک است.
استان کردستان در چهار محدوده مطالعاتی مرزی غرب، قزلچه (مریوان)، چومان (بانه) و سردشت (رودخانه کلاس) و سیروان با کشور عراق مرز مشترک دارد.
کردستان، استانی کوهستانی و اقلیم آن متاثر از تودههای هوای گرم و مرطوب مدیترانهای است که موجب بارندگیهایی در بهار و ریزش برف در زمستانها میشود.
میزان بارندگی سالانه در شرایط عادی اقلیمی معادل 455 میلیمتر و بیشترین میزان بارندگی سالیانه مربوط به شهرهای مریوان و بانه با حدود 800 میلیمتر و کمترین میزان بارندگی در شرق استان حدود 400 میلیمتر و در قسمت مرکزی یعنی سنندج نزدیک به 500 میلی متر است.
از حوضه های آبریز اصلی استان کردستان میتوان به خلیج فارس و دریای عمان، دریای خزر و دریاچه ارومیه و حوضههای آبریز نیز به سفیدرود شامل رودخانههای تلوار و قزل اوزن، مرزی غرب شامل رودخانههای سیروان و زاب کوچک، کرخه شامل رودخانه رازآور و دریاچه ارومیه شامل رودخانه های زرینه و سیمینه اشاره کرد.
تعداد دشتهای استان 9 مورد بوده که پنج دشت آن در نیمه شرقی، 2 دشت در غرب و 2 مورد دیگر در جنوب استان واقع شده است و دشتهای قروه، دهگلان و چهاردولی در شرق استان جزو دشتهای ممنوعه محسوب میشود.
18 سد در کردستان وجود دارد که از این تعداد مدیریت 12 سد در اختیار استان است و چهار سد قشلاق، سنگسیاه، عباس آباد بانه و سد زریوار به بهرهبرداری رسیده است.
*س_برچسبها_س*