شنبه 3 آذر 1403

بیمه رایگان برای اتباع جنجال آفرید / یک هزار میلیارد تومان هزینه درمان اجباری این افراد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
بیمه رایگان برای اتباع جنجال آفرید / یک هزار میلیارد تومان هزینه درمان اجباری این افراد

بیمه رایگان برای اتباع خارجی و مهاجران افغانستان در ایران واکنش‌هایی به دنبال داشته است. برخی از افراد سوال مطرح کرده‌اند که چرا باید بخشی از بودجه سلامت کشور برای ارائه خدمات به این گروه‌ها صرف شود.

با بررسی حضور بیماران در مراکز درمانی کشور، مشخص شده است که تعدادی از مراجعه‌کنندگان به مراکز درمانی اتباع خارجی هستند و در برخی موارد هزینه درمان آنها به عهده نظام سلامت قرار می‌گیرد. در مورد این مسئله تازه‌ترین گزارش‌ها نشان می‌دهند که هزینه درمان اتباع سالانه حدود یک هزار میلیارد تومان برای کشور به معنای هزینه است.

این در حالی که روز گذشته هم خبر پوشش رایگان بیمه برای 200 هزار تبعه خارجی در ایران هم اعلام شد و این که این افراد درمان رایگان دریافت خواهند کرد. خبری که البته منجر به واکنش‌هایی هم بود و این که طبق چه اولویتی بخشی از بودجه سلامت کشور در این باره هزینه می‌شود. برخی کاربران در فضای مجازی عنوان کردند که مردم ایران توانایی پرداخت هزینه‌های درمانی خود را ندارند یا در برخی مناطق مردم به دلیل نداشتن شناسنامه هیچ نوع بیمه‌ای برای آنها لحاظ نشده، اما در عوض دولت از جیب مردم، اتباع خارجی را رایگان بیمه می‌کند!

در پاسخ به این انتقادات محمدمهدی ناصحی، مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران توضیحاتی ارائه کرد و گفت: این پوشش بیمه‌ای برای اتباع مبتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج و خاص صورت گرفته که جمعیت آنها چیزی حدود 200 هزار نفر است. تامین بودجه برای بیمه این افراد با همکاری کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انجام می‌شود. ما سالانه با آنها قرارداد می‌بندیم و درصد عمده‌ای از حق بیمه این بیماران از سوی آنها و بخشی را از منابع داخلی کشور پرداخت می‌شود.

او با اشاره به این که سایر اتباع خارجی در کشور با پرداخت هزینه سالانه تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند، ادامه داد: اتباع غیرایرانی که به صورت قانونی در کشور حضور دارند و خواهان بیمه هستند باید سالانه مبلغ 2 میلیون و 700 هزار تومان پرداخت کنند. این عدد از مبلغ در نظر گرفته شده برای ایرانی‌ها بیشتر است (یک میلیون و 500 هزار تومان).

ناصحی درباره این که برخی اتباع هم با وجود نداشتن بیماری‌های مزمن و صعب‌العلاج اما از مراکز درمانی خدمات رایگان دریافت می‌کنند، بیان کرد: این خدمات توسط سازمان‌های بیمه پرداخت نمی‌شود و خیرین و مراکز مددکاری در بیمارستان‌ها این پوشش را تامین می‌کنند و به منابع دولتی ربطی ندارد.

وی تاکید کرد: پیشنهاد شده که برای افرادی که به کشور وارد می‌شوند به محض ورود رسمی، حق بیمه سالانه از آنها دریافت و بیمه درمانی هم برقرار شود. این اتفاق در سایر کشورها هم وجود دارد و افراد به محض ورود هزینه بیمه خود را سالانه پرداخت می‌کنند.