پنج‌شنبه 10 آبان 1403

بین‌المللی‌کردن شرکت‌های دانش‌بنیان از مأموریت‌های مهم صندوق نوآوری است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
بین‌المللی‌کردن شرکت‌های دانش‌بنیان از مأموریت‌های مهم صندوق نوآوری است

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی، سرمایه‌گذاری بر توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را از برنامه‌های سال جاری این صندوق عنوان کرد و گفت: بین‌المللی‌کردن شرکت‌های دانش‌بنیان جزو مأموریت‌های مهم ما بشمار می‌آید.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر محمدصادق خیاطیان؛ رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در دیدار اعضای هیئت مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطر پذیر ایران، ضمن ابراز خرسندی از مسائل و ایده‌های طرح‌شده از سوی اعضای هیئت مدیره این انجمن، بیان کرد: بحث سرمایه‌گذاری بر توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان یکی از نخستین موضوعاتی بود که ما از آغاز امسال با جدیت آن را در صندوق نوآوری پیگیری کرده‌ایم و اکنون نیز به دنبال آن هستیم تا با همکاری بازیگران مختلف زیست‌بوم تامین مالی نوآوری، توسعه صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان را محقق کنیم.

وی افزود: صندوق نوآوری با تمام ظرفیت خود برای رسیدن به این هدف تلاش می‌کند؛ بین‌المللی‌کردن شرکت‌های دانش‌بنیان جزو ماموریت‌های مهم ما بشمار می‌آید.

منابع صندوق نوآوری در قانون بودجه 1402 وابسته به درآمدهای "مواد خام و عوارض گمرکی" است

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با اشاره به اینکه اگر شرکت های دانش‌بنیان روی به سمت بین‌المللی‌شدن نیاورند و زمینه حضور آنها در بازارهای بین‌المللی فراهم نشود، نمی‌توانند به رشد قابل قبولی دست یابند و در معرض شکست قرار می‌گیرند، اظهار کرد: از سوی دیگر بحث درآمدهای ارزی که این شرکت‌ها می‌توانند با صادرات محقق کنند، اهمیت بسیار دارد و در این زمینه نیز ما به دنبال آن هستیم که با همه بازیگران زیست‌بوم تامین مالی نوآوری از جمله شبکه بانکی، بازار سرمایه و بخش خصوصی همکاری‌های نتیجه بخشی را به ثمر رسانیم.

خیاطیان تصریح کرد: در همین زمینه، صندوق نوآوری بسته صادراتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان طراحی کرده و انواع متنوعی از خدمات خود را در این راستا به شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه می‌دهد. این بسته با جامع‌ترین نگاه طراحی شده است؛ با این همه در صندوق نوآوری و شکوفایی، از انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر و همچنین مدیران صندوق‌های پژوهش و فناوری دعوت می‌کنیم که اگر پیشنهادهایی در راستای عملیاتی‌شدن یا جامع‌تر شدن آن دارند، به صندوق اعلام کنند.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تلاش ما در صندوق نوآوری این است که توان و اندازه فعالیت‌های صندوق‌های پژوهش و فناوری افزایش یابد، گفت: از سوی دیگر تاکید داریم صندوق‌های پژوهش و فناوری حتما فعالیت‌های خود را به‌گونه‌ای سامان داده و شفاف‌سازی کنند که دغدغه‌ای برای نهادهای نظارتی به وجود نیاید.

خیاطیان خاطرنشان کرد: انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر برای ما در صندوق نوآوری، یک همکار استراتژیک به حساب می‌آید و حتما به دنبال آن هستیم که با توسعه مسئله سرمایه‌گذاری بر فناوری، از پیشنهادها و نظرهای این انجمن نیز بهره‌مند باشیم.

در این دیدار محمدمهدی فریدوند، رییس صندوق پژوهش و فناوری دانشگاه تهران و رییس هیئت مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران؛ حامد ساجدی، نایب رییس هیئت مدیره انجمن؛ سید مهدی سادات‌رسول، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری شریف و عضو هیئت مدیره انجمن؛ دانیال صابر سمیعی، مدیرعامل صندوق پژوهش و فناوری استان گیلان و عضو هیئت مدیره انجمن؛ مهرداد امانی، مدیرعامل صندوق توسعه صادرات و تبادل فناوری و عضو هیئت مدیره انجمن؛ یونس حمیدی، مدیر کارگروه تخصصی صندوق‌های پژوهش و فناوری و دبیر انجمن حضور داشتند.

در این نشست، اعضای هیئت مدیره انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر ایران به موضوعاتی از جمله بورسی‌شدن صندوق‌های پژوهش و فناوری، فراهم شدن امکان رکن ضامن شدن صندوق‌های پژوهش و فناوری در انتشار اوراق نوآوری، افزایش تعامل صندوق‌های پژوهش و فناوری با انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر، حمایت صندوق نوآوری از هم‌افزایی انجمن سرمایه‌گذاری خطرپذیر و صندوق‌های پژوهش و فناوری برای ارتباط با بخش‌های مختلف، اشاره کردند.