تأثیر تصمیم فدرال رزرو بر بازار طلا | چشم ها به داده های اقتصادی دوخته شده است!
پس از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو، قیمت طلای جهانی بدون تغییر باقی ماند.
قیمت هر اونس طلای جهانی تغییر چندانی نداشت و به 2558 دلار آمریکا رسید. طلا روز چهارشنبه به رکورد 2599 دلار و 92 سنت آمریکا رسید. قیمت طلای آمریکا با 0.6 درصد کاهش به 2582 دلار و 70 سنت رسید.
دلار آمریکا به طور گسترده افزایش یافت و پس از افت قبلی ناشی از تصمیم فدرال رزرو برای کاهش نرخ، بهبود یافت. دلار قویتر، طلا را برای دیگر دارندگان ارز گرانتر میکند.
فدرال رزرو روز چهارشنبه با کاهش نیم درصدی نرخ بهره، تسهیل تدریجی سیاست پولی را آغاز کرد و پیشبینی کرد که تا پایان سال نیم درصد کاهش بیشتری داشته باشد. به دنبال تصمیم کاهش نرخ بهره، پاول گفت که هیچ نشانهای از رکود یا حتی رکود اقتصادی در پیش رو نمیبیند.
بر اساس ابزار CME FedWatch، معاملهگران در حال حاضر انتظار دارند 68 درصد احتمال کاهش 25 واحدی در نوامبر و 32 درصد احتمال کاهش 50 واحدی را داشته باشند. شمش با بازده صفر معمولاً یک سرمایه گذاری ترجیحی در محیطی با نرخ بهره پایینتر و در زمان آشفتگی ژئوپلیتیکی است. تمرکز بازار طلا همچنین بر روی دادههای اولیه مطالبات بیکاری ایالاتمتحده است.
رویترز گزارش کرد که در بازار سایر فلزات ارزشمند، نقره با 0.5 درصد افزایش به 30.20 دلار در هر اونس رسید، پلاتین با 0.1 درصد افزایش به 969 دلار و 65 سنت رسید و پالادیوم با تقریبا یک درصد کاهش به 1051 دلار و 43 سنت رسید.
طلا، از دیرباز به عنوان پناهگاه امن سرمایه گذاران شناخته شده است. نوسانات قیمت جهانی طلا، نه تنها بر بازارهای مالی داخلی بلکه بر اقتصاد جهانی نیز تأثیر بسزایی دارد. این فلز گرانبها به دلیل ویژگیهای منحصر به فردی مانند کمیابی، پایداری و قابلیت تبدیل به پولی قابل اطمینان، همواره مورد توجه سرمایه گذاران، دولتها و بانکهای مرکزی بوده است.
تغییرات قیمت طلا اغلب به عنوان یک شاخص برای ارزیابی سلامت اقتصاد جهانی تلقی میشود. زمانی که اقتصاد جهانی با بیثباتی و عدم قطعیت روبرو میشود، تقاضا برای طلا به عنوان یک دارایی امن افزایش مییابد و در نتیجه قیمت آن نیز بالا میرود.