یک‌شنبه 5 مرداد 1404

تأثیر ماینر‌های غیرمجاز بر شبکه برق کشور و ضرورت مقابله با آنها

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
تأثیر ماینر‌های غیرمجاز بر شبکه برق کشور و ضرورت مقابله با آنها

کارشناس انرژی گفت: نمی‌توان تمام مشکلات کمبود برق را به ماینر‌ها نسبت داد، اما مقابله با ماینر‌های غیرمجاز و شناسایی آنها ضروری است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ کیمیا قلی‌پور - علیرضا کفش‌کنان، کارشناس انرژی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به بررسی تأثیر ماینر‌ها بر شبکه برق کشور پرداخت و گفت: اختلاف قیمت برق در ایران و قیمت‌های واقعی باعث شده تا کشور ما به بهشت ماینر‌های جهان تبدیل شود. قیمت‌های دستوری برق که توسط دولت تعیین می‌شود، یکی از عوامل اصلی این مسئله است و به تبعات منفی آن در شبکه برق کشور دامن می‌زند.

او ادامه داد: برآورد‌ها نشان می‌دهد که ماینر‌ها بین هزار تا 2000 مگاوات مصرف دارند با توجه به محدودیت‌های اینترنتی ایجاد شده در پی دفاع مقدس 12 روزه، شرکت توانیر اعلام کرد که مصرف ماینر‌ها حدود 2400 مگاوات است که ناشی از فعالیت تقریباً 900 هزار ماینر غیرمجاز است. این مقدار مصرف، معادل حدود 10 درصد از کمبود برق کشور در اوج بار است.

کفش‌کنان با اشاره به اینکه مشکلات اساسی کمبود برق بیشتر ناشی از عدم عرضه گاز به نیروگاه‌ها و کمبود نیروگاه‌هاست، افزود: در حالی که 90 درصد مشکلات دیگر مرتبط با کمبود سوخت و نیروگاه است، همین 10 درصد ناشی از ماینر‌ها نیز مسئله‌ای جدی به حساب می‌آید. مصرف غیرمجاز برق توسط ماینر‌ها به هیچ وجه برای شبکه برق کشور خوب نیست و باید از آن جلوگیری شود.

این کارشناس انرژی تأکید کرد: نمی‌توان تمام مشکلات کمبود برق را به ماینر‌ها نسبت داد، اما مقابله با ماینر‌های غیرمجاز و شناسایی آنها ضروری است. با توجه به پیشرفت‌های تکنولوژیک و استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی شبکه، می‌توان اقداماتی برای شناسایی و کنترل بار مصرف این ماینر‌ها انجام داد.

کفش‌کنان در پایان گفت: نصب تجهیزاتی که به هوشمندسازی شبکه کمک می‌کند، می‌تواند به شناسایی مصرف ناگهانی برق و تشخیص بار‌های مرتبط با ماینر‌ها کمک کند. توانیر و وزارت نیرو باید به این سمت حرکت کنند و به توسعه کنترل‌های هوشمند توجه جدی داشته باشند تا معضلات شبکه برق کشور را به حداقل برسانند.